.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 01. 7. - apuska
Presszó 53
pixel cégér Helyszín: 1072 Bp., Erzsébet krt. 53.
Látogatás: 2009. december 23. 17:15-20:40

> A családoktól ezeket a gyermekeket az alkoholgőzbe fojtott kapitalizmus elrabolta.

Adatlap

Elérhetőség: +36 20 287 2704
Web: http://presszo53.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/Presszo53
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 0-24
Extrák: tévé (digi), wifi, kivetítő, terasz, ital akció, non-stop

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Arany Ászok, 300 Ft Arany Ászok, 340 Ft
Dreher, 350 Ft Dreher Bak, 410 Ft
- Pilsner Urquell, 490 Ft
- Edelweiss Dunkel, 520 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Muskotály Cuvée, 160 Ft Royal vodka, 460 Ft
Olasz Rizling, 160 Ft Rézangyal pálinka, 660 Ft
Kékfrankos Zweigelt, 160 Ft Jagermeister, 600 Ft
Egri Kékfrankos Rosé, 160 Ft Ballentines, 640 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Rostos üdítők, 240 Ft Capuccino, 250 Ft
Szésavas üdítők, 250 Ft Forró csoki, 350 Ft
Nestea, 250 Ft Mogyoró, 350 Ft
Bomba, 500 Ft Tortilla, 390 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Presszó 53? Gyanús ez a szám, gyanús ez a presszó. Nekem mindig is gyanús volt, ahogy neonfénye orvul bevilágított a Király utcai villamosmegállóban a négyes-hatos ablakán, nyáron meg gyanús volt a terasz, ahonnan a vendégek lesték a körút jó mell, jó segg felhozatalát. És akkor a terasz fölött gyanúsan kitekerhető napfénytetőről még nem is szóltam, pédeg évek óta díszeleg rajta a felirat, hogy minden nap 17 óráig 100 Ft 4 cl kommersz, és 250 Ft egy korsó Arany Ászok. És? Ilyen árak mellett? Nemrég a helyet fel is újították. Épp ideje volt a Presszó 53-at bevizsgálnunk!

A szenteste előtti este egy négyszemélyes asztalnál jutott nekünk hely, előkelő kilátással a bejáratra, és mellette egy pompásan feldíszített karácsonyfára. Közelünkben egy nagyhangú törzsgárda, aki kikérte magának az italát, és kikérte magának, hogy kérniük kell, és a pincérlány se a 'szokásost', se a nevüket nem tudja, hiába dolgozott ott csak két napja, akkor is a vendégnek volt igaza, kötelező mosollyal megoldotta.

Hozzánk persze lassan érkezett, többek között emiatt. De már előtte kiszúrtuk a dereka völgyére tetovált kis szigetet pálmafákkal, melynek művészi kidolgozású replikáját zéró rajztehetséggel talán még én is vállalni tudtam volna. A többiek meg az odaköltözést pár órára...

'Mosolyogj, a kamera rögzít' - abban a budiban lettem figyelmes erre a kiírásra, ahol előrelátón még a wc és pisszoár mellett is van hamutál. Fasza. De kamerák? Itt? És még hol? És tényleg. Mindenhol! Tele a kocsma kamerákkal, a segged lukába is befigyelnek a lányok a pultból, a pimaszul fiatal lányok, mert 20 évesnél idősebb a személyzet tagjai közt egy sem volt. Netalán gyerekmunka? Rabszolgatartás? Talán nem, de az már tuti biztos, hogy nekik szenteste is ki kell hordani az asztalokhoz az italt, avagy a családoktól ezeket a gyermekeket az alkoholgőzbe fojtott kapitalizmus elrabolta.

Piszok magas a beltér, tetejről a nyári melegben megfáradt ventillátorok lógnak, mindezek aljába régi újságok lapjait ragasztották a falra. Kerestem rajta a dátumokat. 1961, 1964, 1957... sehol egy 1953-as, ami a hely nevéhez mérten frappáns lett volna.

Beazonosíthatatlanul diszkrét zenére ültem vissza a társasághoz. A projektor és tévé nagy szerencsénkre épp nem volt bekapcsolva, így a rózsahordó lány jelenése utólag is valóságos, odajött hozzánk, megkérdezett minket, az öt fiút, hogy kérünk-e rózsát, mi meg hiába körülöttünk a meghitt karácsonyi fények, elutasítottuk. Bezzeg a köszönéshez visszatérő pincér lányt. Mondta, hoz ő abból a sörből azért néhányunknak még egy pohárral, hisz van aki előtt a korsóban még sok volt, van aki előtt semmi... Ha nagy ritkán az asztalhoz tévedt, jól esően figyelmes volt, két villamos csak ezért betérni sem utolsó, hát ha még elment az utolsó..."

kalimpa:

"presszó a kőrúton, csinos világító külső, még a - mint én - rövidlátók is könnyen észreveszik, pont a villamosmegálló túloldalán lévő kocsma a presszó 53. nyáron gusztusos kis terasszal megáldva kb. 15 férőhellyel.

a belsőrészen nem engedte fantáziáját túlságosan szabadjára a belsőépítész, de nem is zavaró az üresség, helyette megtöltötték padokkal, fotelekkel, kellemes ülőalkalmatosságokkal. 2 csinos pincérhölgy szorgoskodik egyszerre a jóérzés és szomjoltás vigyázására. szelíden, már-már barátságosan jönnek az asztalokhoz, kérdezve a szokásos - mit parancsoltok- örökbecsű szóhalmazt. nem túl gyors ennek ellenére a kihozatala a piáknak, sőt elég lassú, ezért érdemes előre gondolkodni, és egy ilyen kör alkalmával akár többet is kirendelni, úgyis a hozatallal együtt repül a számla is az ember birtokába... mivelhogy erre ez a szokás, nem asztalhoz írás, nem megjegyzősdi, itt kérem kapásból fizess vagy ne igyál uralkodik... szimpatikus? hááát, mindegy legalább nem tudnak többet felszámolni a végén mint ami!!

a WC viszonylag tűrhető kinézetű, folyékony szappan van, kéztörlő szintén...

a zene elég idegesítő, valami rádió szólt ottlétünkkor, de elviselhető hangerővel legalább.

buli előtt, buli után akár jó, de hogy törzsvendég legyek, arra kb. annyi esélyem van, mint a lottó 5ösre..."

dancsopanza:

"Presszó 53, te vagy az én párom,
Szállj fel a 4-6 villamosra és menj egészen a Király utcáig, egészen pontosan az Erzsébet krt. 53-at keresd.
A megállók bármelyikéből ki lehet szúrni a körúti bejárattal rendelkező címadó helyet.
Kellemes elrendezésű, szép nagy tükrös bárpulttal beépített, nagy belmagasságnak köszönhetően közepesen füstös, viszonylag tágas kocsma, vagy presszó, szép nagy törzsközönséggel.
A sörárakra közel s távol sem lehet panasz, de még a gyorsítókra sem.
A hely kínálatában szerepel a híres Asszonybosszantó is.

A kiszolgálás kedves és teljesen rendben van, ottlétünkkor az asztalunknál kellett fizetni, de megtudtuk, hogy bizonyos napokon a pultnál kell, sőt, van úgy, hogy felírnak aztán a végén rendezed.

A klotyó nem az álmaimban visszatérő helység, de azért a célnak megfelel.

Zenét nem hallottam az egyre bővülő népesség miatt, de ez a legjobb, mert legalább artikulálva lehet beszélgetni. Egy ideig."

tapi:

"'Éjfél van a presszóban.
- Let's go van, mondja a kopasz erős, aki az est győztese lesz.
- Jó, mondok, csak én még egy kis maradékot meginnék.'...

Akár így is zárulhatott volna a történet, mint a Presszó rock című Kispál nótában. De ez nem a dalban megénekelt hely. Épp a megállóban, épp a körúton, csak épp 1-2 sörre. Olyan beesős az egész. Szitu: nincs sok időd, épp csak valami pakkot adnál oda, s hálából fizetsz még egy sört is, vagy épp a tartozásod rendezed valakinek. Nehéz elhinni, hogy ez valakinek a törzshelye, pedig igen. Kb. 10 fős stabil törzstársaság pattintgatja a nemcsak látszólag új pincérlányt, aki távol még a diplomától, de közel az éjszakához. Nekem furcsa, hogy annyira nem bíznak az emberben, hogy a fogyasztást, amint kihozzák fizetni kell. Pedig ennél jobban kéne bízni az emberekben. Amúgy a hely nem rossz. Elfogadható a berendezés, a füst, s az egész úgy ahogy van. Ess be, és menj tovább a dolgodra."

"A teraszon ücsörögve elérhető közelségben vannak a bringák, de bentről az üvegablakon át kitekintve könnyen lehet csak múló sziluett."

Értékelés

  apu kali dan flet str
dizájn 3,5 3 4 3,5 4
kiszolgálás 4 3,5 3,5 3,5 3
közönség 3 2,5 4 3 3
zene 3,5 2 - - 3
füst 3 3 4 4 3,5
mosdók 4 3 4 3,5 -
árszínvonal 4 2,5 5 3,5 3
  3,57 2,79 4,08 3,50 3,25

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr861652074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2010.11.01. 09:37:08

Hoppácska! A Presszó 53 éjjel-nappali üzemmódra váltott.

rexter 2011.06.12. 13:04:14

jo ez a hely csak rohadt zavaró h már hónapok óta nem lehet asztaltól rendelni hanem ki kell fáradni a pulthoz és ott egyből fizetni. a benti rész nagyon füstös.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2017.05.18. 16:23:53

Hol van már ez a rossz arcú csehó? Bezárt. De nívós kocsmaként újranyitott, itt egy újabb kakas, a Grand Kakas, egy szép nagy taréjú!
süti beállítások módosítása