.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 04. 19. - apuska
Matiné Bistro, kávézó

Cím: 1066 Budapest, Jókai utca 25.,
Látogatás: 2010. április 3. 18:45-21:30.
Google Maps

Itt egy rajzfilm részlet, ott egy képregényekből kirakott tapéta felület, amott meg egy vibrátorra hajazó fröccsöntött gumiszerű anyagból kanyarintott bábú.

Telefon: +36 70 439 0448
Facebook: fb.com/Matine.Pub
Web: -

Vélemény

apuska:

A Nyugatitól pár perc séta a Matiné. A Jókai utcai kocsmakínálatból messze a legbarátságosabb alternatíva: a kiszolgálás, az árak, a közeg; de ami durva, hogy az utcafronton megint nem utal erre semmi, a gagyin villódzó kínai bárfények mellett hajlamos az ember simán elmenni.

Odabenn kiderült a hely teljes neve: Matiné Bistro és Kávézó. Hogy egyem a félvér angol-magyar lelküket, ha már a bisztrósított ételkínálat kizárólag a hideg- és melegszendvicsekre korlátozódik, ejnye. De ezzel véget is ért a Kész átverés. A gyönyörű pultos lány komolynak tűnő álarca mögött valódi mosoly lapul, azért küzdeni abszolút érdemes. Néhány figyelmes gesztus után azt is szívesen mesélte, hogy itt minden az ő ötlete alapján készült, szabad kezet kapott a főnökétől (többek közt a Gödör Club, Pánik Pub és Kávés Katica tulajdonosaként ismert), így 2009 augusztusában megnyithatták a Matinét. Az alapkoncepció talán érződik, a dizájnba bele van itt építve minden, ami képregény és rajzfilm.

Első kritikus megjegyzésünkre a Digi TV csatornaválasztékában szereplő R1 Music Channelről készségesen elkapcsolt, hogy aztán az MR2 Petőfi vegye át a helyét. A bicikliket betolhattuk az előtérbe, mondván úgyse működik a zenegép. A mosdó nagy király! Az előtérben diszkófény, beljebb színes-szagos falragaszos olvasnivaló, amin még a kocsmablog matricának sincs helye, azt gondos kezek gyorsan leszedték. Na de hoppá! Csigalépcsőn föl ott egy a Rizsa formavilágára emlékeztető alacsony padlós, díványos, mikroasztalos felső szint, csak kevésbé trendi, mind inkább játékos, plüssmackós. Ahogy körbenéztem, előtört belőlem egy csomó gyerekkori emlék. Kisvakond, Dr. Bubó, Menő Manó, Grabowski, Frakk - hát lehet ennyi gyerekkori barát között itt egyedül lenni? Még egyedüli vendégként sem, hát még ha jár hozzá egy ígéretes randipartner, avagy mondom, a Matiné egy könnyű ismerkedőesthez az ideálisan megrajzolt helyszín.

kalimpa:

kellemes csalódás a köbön megfűszerezve egy-két elcsípett mosollyal. matiné mint mesedélután, napközi, esetleg rajzfilmek... na ezek a jelzők jutnak eszembe először a hely belső kialakításáról mind színben, mind formában, mind küllemben. itt egy rajzfilm részlet, ott egy képregényekből kirakott tapéta felület, amott meg egy vibrátorra hajazó fröccsöntött gumiszerű anyagból kanyarintott bábú, akivel szembe állítva félreérthetetlen pozíciót felvevő maci kedveskedik, érdemes megnézni a pulttal szembeni sarokban.

a kiszolgálás mennyeien kedves és előzékeny, megtudtunk (majdnem) mindent, amire kíváncsiak voltunk, úgy a gyönyörű csapos hölgyről, mint a hely furcsaságairól és egyediségeiről. betoppantunkkor össze is futottunk egy rég nem látott - VOLTról szerzett - kedves ösmerősünkkel, aki mint kiderült, törzsvendég itten kérem szépen. (megértem, jelzem.) az árak kibírhatóak, sőőőőt, a szombati becherovka 350.-/feles akció az pedig különösen érzékszerveket csiklandozólag hathat a megfáradt bicajosra egy nehéz nap után.

a zenét dajnos rádió biztosította, de talán ez az egyetlen negatívum, amit részemről felbírok hozni. a légkör, a kiszolgálás, az árak, minden teljesen rendben van. jó hely a MATINÉ én szerintem, tudom bátran ajánlani bárkinek.

jutta:

Itt unatkozni nem lehet. Mindig jön valaki, aki lecsüccsen melléd a pulthoz és izgalmasabbnál izgalmasabb témákat dob fel. Ha nem szimpatikus a társaság, akkor elolvasom a legfrissebb cosmo-híreket, vagy a hangulatomnak éppen megfelelő magazin egyikét, vagy választok magamnak a sok képregény közül egyet!

Megesik néha, hogy otthon elfogy a kávé. Ilyenkor eszembe sem jut más hely, ahol megihatnám, mint Matiné. Ha kicsit különlegesebbre vágyom, akkor van ott Mexikói kávé, ami ANNYIRA NAGYON UUU! Az alapból finom kávé, tejszínhab, csokiöntet, a tejhab, vagy én nem is tudom mi az.. egyszerűen csodálatos. A kávén kívül van még limonádé és szörpike is.

A kedvenc sorozatod bármikor megnézheted. Két tévé van, és a nagy focis időszakon kívül legalább az egyik mindig szabad. Sok szőrös kis plüss van, amiket folyamatosan lehet simogatni, játszani velük, vicces. A barátaimmal általában itt találkozom, sőt a 3. lakótársammal is lassan gyakrabban futok itt össze, mint otthon. Kell neki ennyit dolgoznia?

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Arany Ászok, 350 Ft
Üveges sör: Pilsner Urquell, 520 Ft
Bor (1 dl): Feind Olaszrizling, 220 Ft
Rövid (4 cl): Becherovka, 520 Ft
Üdítő (2,5 dl): Cappy rostos gyümölcslé, 290 Ft
Meleg ital: Capuccino, 290 Ft
Harapnivaló: Gombakrém-parajos melegszendvics, 380 Ft

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr601934948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DaBigMeyow 2010.05.22. 09:16:58

Nagyon szeretem ezt a helyet, néha egyedül is beugrok egy kávéra, de gyakran rángatom oda a haverjaimat is. Iszonyat jól néz ki (képregényes klotyó van a XI. kerületi Popcornerben is, de az egyetemisták miatt kicsit más igényességi szinten van a kocsma, pl pókerasztal is van, meg nagyon olcsó kancsós fröccs), kultúrált, a göndör hajú csaposlányba meg szerelmes vagyok. :) Szerintem ötös!

apuska · http://kocsma.blog.hu 2010.05.22. 11:56:50

@DaBigMeyow: PopCorner? Ott is jártunk: kocsma.blog.hu/2009/04/24/popcorner_club
Mondjuk gyanús, hogy annak a kis "bűnbarlangnak" ugyanúgy betett a 2010 május elsejével életbe lépett pókertörvény, mint a népszerűségét hasonló módon növelni kívánó többi kocsmának, hogy példaként minimum tízet most ne említsek...

davvv 2011.01.08. 00:36:54

Ma tévedtem oda pár haverommal véletlenül, olvastam már a helyről nálatok és azt kell hogy mondjam hogy hibátlan:D
Kellemes ikea-s "szék,kanapé", jó a wc, a plafont nézegettem órákig, kedves emberek!
A pultos hölgy egy külön történet. Úgy éreztem, hogy nem Magyarországon vagyok, annyira kedves volt! Véletlen leverte az asztalról a haverom sörét, alap volt, hogy felmosta, hozott másikat, de még egy mini captain morgan+gyömbér+lime koktélt is hozott:D a 4cl az 4cl nem 3-3.5cl, szóval én biztos, hogy visszajáró vendég leszek!
Hibaként talán azt tudnám mondani, hogy fenn nem szól semmi zene és az itallapon egy-két dolog irreálisan olcsó-drága...
üveges Dreher - Long Island icetea....
kb ennyi:)
Köszönöm nektek, hogy bemutattátok a helyet, amugy tuti nem ültem volna be, és köszönöm a Pultos hölgynek is a remek kiszolgálást:)

2011.01.07-08

Répázó 2013.10.15. 12:18:55

Azért ne essünk hasra, itt is van mindjárt egy rövid kis történet a Homárról:
homar.blog.hu/2013/10/14/veressel_fenyegeti_kulfoldi_vendegeit_a_matine_pincerje

Néhányszor én is megfordultam ott, de többet be nem teszem a lábam.
Bár ez csak egy eset, de egy is elég, hogy végérvényesen elásson egy helyet.
Én a UK-ban élek és hasonló esetben azonnal öntik ki a löttyöt és adnak egy másikat. De hogy veréssel fenyegessenek vendéget, az elképzelhetetlen.
süti beállítások módosítása