.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 04. 8. - apuska
Rizsa presszó
pixel cégér Helyszín: 1072 Bp., Király u. 61.
Látogatás: 2010. március 31. 17:25-21:25
 Bezárt, megszűnt! 

> De miért pont Rizsa? Csak nem azért, mert jó helyszínül szolgál a felesleges szövegeléshez?

Adatlap

Elérhetőség: +36 20 927 3232
Web: http://rizsa.eu/
Facebook oldal: www.facebook.com/RizsaPresszo
Nyitva tartás: H, K, Sz: 10-24; Cs, P, Szo: 10-02; V: 14-22
Extrák: zenegép, tévé, wifi, sörkorcsolya

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Arany Ászok, 380 Ft Dreher Bak, 420 Ft
Dreher, 440 Ft HB Weissbier, 690 Ft
- Miller (0,33l), 500 Ft
- Pilsner Urquell (0,33l), 460 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Duett Cuvée Irsai, 170 Ft Becherovka, 500 Ft
Tokaji Hárslevelű, 170 Ft Jagermeister, 600 Ft
Balatonaligai Zweigelt, 170 Ft Ballantine's, 600 Ft
Duett Cuvée Kékfrankos, 170 Ft Fütyülős mézes pálinkák, 600 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 270 Ft Capuccino, 330 Ft
Gyümölcslevek, 240 Ft Kakaó, 330 Ft
Lipton Ice Tea, 240 Ft Ropi, 100 Ft
Red Bull, 600 Ft Melegszendvics, 450 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"A nagykörút felől a Rizsa az első Király utcai kocsma, ergo nem mindegy, miként hívja fel magára a figyelmet. Ehhez képest? Szerény. De odabenn? Annál nagyobb a meglepetés!

A Rizsa presszó helyén három évvel ezelőtt egy pénzváltó és egy Löwenbrau Söröző állt egymás mellett. Na, az extra szar volt! Mint egy megélhetési kínai büfé, persze az ezt bevonzó ijesztő vendégkörrel, majd megjelent a színen a retró érzést egész másképp képzelő új tulajdonos.

De miért pont Rizsa? Csak nem azért, mert jó helyszínül szolgál a felesleges szövegeléshez? Sajnálnám, ha ebben a szövegösszefüggésben erőltetnék ezt a 'rizsázást', mert ide nem illően béna és pejoratív. Amilyen a környezet, itt még világmegváltani is lehet - mi is azt tettük. Viszont étlap nincs! Így azon nem szerepel rizsa, de még az itallapon se rizspálinka, ez kérem sürgős pótlásra szorul, 2 centnyi abból pl. tökéletes welcome drink lehetne.

A Rizsa két szinten két stílus, legtipikusabb eleme mégis a lépcsőfordulóban egy nappal napfényes kétszemélyes kirakat, ahova jó amszterdami szokás szerint ki lehet ülni, és onnan nézni, integetni az utcán sétálóknak. A tetőrész ízléses. A bátor színkombinációkkal operáló falakon tükrök, plakátok, polcok, gitár és tévé, tövében megannyi fekete kárpitozású kanapé, előtte apró fehér asztalok, másik oldalán piros puffok, és az egész alatt jó minőségű barna padlólap. A földszint a maga sárgás, narancsos és arany színeivel igazán vidám. A poszteren pálmafák keltik a nyerőgépnél állóknak a gondtalanság csalóka látszatát, a pult mellett a piros műbőr bevonatú bárszékeken ücsöröghetnek akár tízen is, a hátsó rész minden mozaikkockája és lámpateste a régi, klasszikus metrókocsikra és metróalagútra hajaz.

Viszont a füst és az üvöltő rádiózene itt is ősellenség. Néha a saját szavamat nem hallottam, a félóránkénti utcafrontos szellőztetés miatt meg gyakran kellett öltözni és vetkőzni, társaságunk túl nagy volt két apró asztalhoz, a ruháink, táskáink magunk mellett, nem volt épp kényelmes.

Hátra menetben az időzített illatosítással ellátott mintaértékű wc felé volt még egy kétszemélyes barakk, egy GTA képregényes mellékág, ami az eddigi remek koncepcióból valami oknál fogva fekete bárányként kimaradt. Kár érte. Így funkcionalitásában tipikusan szamárpad, a vesztesek helye, akikre a Rizsa presszó pólós lányok már rá se látnak. Csírák."

kalimpa:

"a király utca egyik sarkán, közel a kőrúthoz búvik meg a Rizsa. nem feltűnő, nem akar több lenni mint ami, nem egy fellengősen kivilágított szar.

belépve megcsapja az embert a nyugalom és a 'haza értem' érzés, mely kiegészül egyfajta jóleső lelassulással. finom, sejtelmes, sötét tónusok és retro hangulatú tapetta a falon, kényelmes puffok és fotelek. de ami az én kedvencem, az nem más, mint a mennyezeti METRO lámpák a pult felett díszelegve.

kedves és közlékeny a kiszolgálás mindamellett, hogy nem is túl drága. jó a választék és sok folyadékkal még a zene is elfogadható, bár ottlétünkkor pont a Neo FM szólt. a csinos kisegítő kislány a pult mellett álldogált elég sokáig, mikor ott ücsörögtünk, nem is értettem, hogy most ő a pultot tartja, hogy el ne dőljön, vagy csak a barátnőjét jött meglátogatni? viszont ami biztos, hogy nagyon helyes és kedves arca volt, örömömre.

a WC rendben van, tiszta, kultúrált... nem is találok hibát a Rizsában, jé, azért ez is ritka.

kellemes, jövök még ide."

strasszi:

"Első ránézésre olyan rendezetlennek tűnt, de hamar rájöttem, hogy főként a bejárattal szemközt lévő fal teszi. Az egy kicsit szedett-vedett hangulatot áraszt. Amúgy kellemes ez a hely, és még az árak is tűrhető kategóriában vannak. A fenti rész kifejezetten hangulatos, de nagyon füstös. Dizájnos székek, alacsony dohányzóasztalok és kanapék teszik a mennyezet közelségét elviselhetőbbé. Lent egy kicsit eklektikusabb az enteriőr. A mosdók felé vezető hagyma alakú átjárót mozaikcsempe borítással nem értettem. Lehet, hogy a hiba az én készülékemben van? Aranyra festett légkondik tanúskodnak arról, hogy nyáron nem csak a sör és akciós koktél, vagy a csaposlány tekintete, hanem levegő is hűvös.

Az egész hely, olyan báros, lokálos hangulatot áraszt, de célközönség mégse a vastagabb pénztárcájú idősebb korosztály és kísérőik, hanem kimondottan fiatalos. Pedig még a mosdó is kulturált!"

tapi:

"A Rizsa név eredetéről nincsenek egyöntetű informácók, de ez nem is baj, hisz nem történeti oknyomozás végett ugrottunk be, hanem némi feloldodásért egy napos, ámbár hűvöskés munkanap után. A beltér egyedi arculatát többek közt a GTA sorozat jobbnál-jobb plakátjai is ékesítik, mert ki ne emlékezne a Vice City spotjaira! A hangulathoz megfelelő kerek puffok, asztalok, sárga ülőfal társulnak. No meg a színvilágban hibátlan kocsma.blog.hu matricák! Kellemes söröket szürcsölgettünk az idő múlásával igen füstössé váló lokálban, ahol a főbb jelenetek a pult körül körvonalazódtak egy fiatal teremtésért folytatott küzdelemben. Közel a körúthoz nagy a verseny: mi is tovább vettük az irányt. Megjegyezve, hogy itt nincs semmi rizsa: a Rizsa működik, jobban mint valaha!"

"A Krály utca ezen fele már majdnem sétáló, iletve már majdnem bicikliző. A baj csak annyi, hogy a lehetőségeken ez nem mindenütt látszik."

Értékelés

  apu kali flet str tap raf
dizájn 4 4,5 3 4 4 4
kiszolgálás 4 4 3,5 4 4 5
közönség 3,5 4 3 4 3,5 4
zene 1,5 2 2 1 2,5 2
füst 2,5 3,5 2,5 2 1,5 3
mosdók 4 4 3 4 4 3
árszínvonal 3 3 3 3 3 4
  3,21 3,57 2,86 3,14 3,21 3,57

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr131904560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2019.01.18. 23:45:47

Bár néhány rizsszem még maradt a földön, újabban steampunk szelek csapnak ki a gőzgépekből. Wattson Bar, 2018 májusától: www.facebook.com/wattsonbar/
süti beállítások módosítása