.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 11. 25. - kocsmablog
A sörök útján - itt az újabb menet!

Olly Smith a többszörös díjnyertes sör- és borszakértő, televíziós személyiség ismét útra kel, hogy a sörök útján beutazza és végigigya az Egyesült Államokat, és különleges kézműves söröket mutasson be Amerika-szerte. A hétfőnként a Travel Channelen látható „Olly Smith: A sörök útján” 2. évadában többek közt fánkos, bikaherés söröket kóstol, illetve meglátogatja az ikonikus sörösdoboz házat Houstonban, mi lényegében sörösdobozokból épült.

Olly Smith munkásságáról és első évados ámokfutásáról a Kocsmablog hasábjain 2016-ban már megemlékeztünk. A mostani második évad is hasonló izgalmakban fog bővelkedni, most többek közt Colorado és Texas nedűit kóstolgatja, Houstonban elkészíti saját sörét kedvenc hozzávalóival: almával, bodzával és mézzel. Arizonában fügekaktusztból készült sört kóstol, majd a Camp Verdébe megy, ahol a helyi gazdálkodók épp görögdinnyét szüretelnek, hogy ebből készíthessenek sört. Olly ezután Portlandbe utazik, az Oregon Sörfőző Fesztiválra, hogy onnan a partmenti Seaside Sörfőzdébe látogasson, amely a város régi börtönében kapott helyet. Végül a Mount Angel kolostorba megy Martin Testvérrel, aki a Bencés Sörfőzde megalapítója. Ezenkívül bemutatja San Diego hihetetlen kézműves-sör kultúráját a 30th Street-en, közismertebb nevén a Beer Boulevardon. (Sör sugárút), majd a Pizza Portba megy, ahol a pizzát és a sört kombinálják, így teremtve meg a tökéletes tengerparti sörözőt. Egy hosszú helyi sörtúra végén a Lost Abbey-ben köt ki, amely a belga sörökre specializálódott. Olly besegít a tulajdonosnak egy barackos sör elkészítésében.

Látván alább az epizódok részletes leírását, igazán jó lenne vele tartani, de jó híján az sem rossz, ha a kezed ügyébe fogsz egy sört és leülsz a tévé elé!

1. rész – Colorado

november 27. hétfő, 20:00-tól

Olly átautózik a lenyűgöző Sziklás-hegységen. Kissé meglepődik, amikor kiderül, az első coloradói sörfőzdéhez raftingolva, azaz vadvízi evezés árán tud csak eljutni. De túléli, így tud segíteni a Brooken Compass-ban (Törött iránytű) egy nyári sörfajta elkészítésében. Következő állomása Denver, ahol a város történelmi sörfőzdéjébe, a Tivoliba megy. A hely 1859-ben nyílt, aztán halódott, jelenlegi tulajdonosa, Casey 2015-ben lehelt bele ismét életet: a tökéletes keverékét teremtette meg a réginek és az újnak, ragaszkodott a régi receptekhez, de modern technikákat, új ízeket is vitt a termékekbe. Olly végső állomása Wynkoop, az elsőként megalapított denveri sörfőzde, ahol kipróbálja a fánkos és a bikaherés sört is.

 

2. rész – Texas

november 27. hétfő, 20:30-tól

Olly Houstonban meglátogatja az ikonikus sörösdoboz házat (lényegében sörösdobozokból épült, és azok is díszítik – ma múzeum), amely egy, a sörök iránt igazán elkötelezett ember munkája. Ezután Buffalo Bayou sörfőzdéje következik, ahol kis mennyiségben készülnek az italok, viszont szokatlan összetevőkből, és a hely péntek esténként megnyitja a kapuit a közönség előtt, hogy megítéljék, hogy sikerült a legújabb kreáció. A texasiak igen invenciózusak a sör felhasználásban is: a Bone Daddy’s étteremben például a csirkét sörös doboz felett főzik puhára, a Wooster’s  pedig a különféle sörkoktélokat kínál. Austinban Olly sör-és ételkóstoláson vesz részt egy gőzvasúton. A vonatról leszállva fejbe kólintja a texasi hőség, de hamar megtanulja, hogy ebben a forróságban hogy lehet hidegen tartani az isteni nedűt: például sörturmix és sörfagylalt formájában.

3. rész - Arizona

December 4-én, hétfőn, 20:00-kor

Olly arizonai túrája során felfedezi, hogy a helyi sörfőzők mennyire találékonyak, bármiből képesek sört készíteni.  Találkozik Natalie-val az Arizona Cactus Farmon, ahol megismeri a fügekaktuszt, és hogy hogyan készíthető belőle sör. Később a Camp Verdébe megy, ez a sörfőzde helyi gazdálkodókkal dolgozik együtt, az ő szezonális terményeiket használja az italokhoz. Ezúttal épp görögdinnyét szüretelnek, hogy ebből készíthessenek sört.  Olly arizonai útja végén valami édesre és üdítőre vágyik, amit a McFate Sörfőzdében talál meg egy eperturmixos sör formájában.

 

4. rész – Oregon

December 4-én, hétfőn, 20:30-kor

Olly Portlandban kezd az Oregon Sörfőző Fesztiválon. Találkozik Art Lawrence-szel, a fesztivál megalapítójával, csatlakozik hozzá egy pedicab-en (a riksa helyi megfelelője) és több száz ember élén befut a fesztivál megnyitójára. Olly a partmenti  Seaside Sörfőzdébe megy, amely a város régi börtönében kapott helyet. Itt segít Jimmy-nek, a tulajdonosnak elkészíteni a Shoga Ace Saki sört. Olly meglátogatja a Coastal Mist csokoládéboltot, és sörös mályvacukrot készít csokoládébevonattal. Végül a Mount Angel kolostorba megy Martin Testvérrel, aki a Bencés Sörfőzde megalapítója. A szerzetesek már évszázadok óta főzik errefelé a söröket, és Olly mindent megtud a hagyományaikról.

 

5. rész – San Diego

December 11-én, hétfőn, 20:00-kor

Olly bemutatja San Diego hihetetlen kézműves-sör kultúráját a 30th Street-en, közismertebb nevén a Beer Boulevardon. (Sör Sugárút), majd a Pizza Portba megy, ahol a pizzát és a sört kombinálják, így teremtve meg a tökéletes tengerparti sörözőt. Itt megtanul mindent a nyugati partvidék IPÁ-iról (azaz az India Pale Ale-ről, ami Angliából terjedt el, a megszokottnál sűrűbbre főzték, hogy kibírja az indiai gyarmatokra vezető hosszú és forró tengeri utazást). Ezután Olly megáll pár gyors kortyra Fathoms mólójánál, mielőtt egy hosszabb kocsmatúrára indul. A túra végén találkozik Tomme Arthurral a Lost Abbeyből, aki az egyik legelismertebb sörfőző, és a belga sörökre specializálódott. Olly besegít neki egy barackos kör elkészítésébe és az új sör címkéjének megtervezésébe.

Ismétlés szombat délelőtt és vasárnap este.

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Nyerd meg az 1 db asztali sörcsap-zsiráfot 25.000 forint értékben, vagy a 2 db Travel Channel ajándékcsomag egyikét 7.000 forint értékben Facebook játékunkon!

*A játékban csak 18 éven felüli valós személyek vehetnek részt, a Facebook kiírásnak megfelelő hozzászólók közül sorsolunk, a győzteseket a hozzászólására adott válaszban értesítjük, majd privát üzenetben vesszük fel a nyeremény átvételéhez szükséges adataikat. A játék 2017. 11. 28-án 23:59 órakor ér véget. A sorsolás időpontja: 2017. 11. 29.

A játékban résztvevők el kell fogadják a játékszabályzatban foglaltakat!

travelchannel-logo.png

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr7413357211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása