.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 12. 13. - kocsmablog
Sörök útján

Olly Smith bejárja az Amerikai Egyesült Államokat, hogy megmutassa, ott a sör valóságos intézménynek számít! Az első telepesek idejétől a napjainkra jellemző kézműves sörökig és mikrosörfőzdékig. Kalandos útja során igyekszik minél többet megtudni a kézműves sörökről, miközben ellátogat egy házba, ami majdnem teljes egészében sörösüvegekből épült, megtapasztalja, milyen a sörfürdő, és megkóstol egy sört, amelyet Lincoln elnöknek ajánlottak.

Olly Smith ebben a hónapban útnak indul! Kövesd a Travel Channel műsorán a bor- és sörkedvelő Ollyt, miközben bejárja az Amerikai Egyesült Államokat, ahonnan a kézműves sörforradalom indult. Amerika szereti a folyékony kenyeret! Olly Nevadába, Oregonba, Dél-Karolinába, Illinoisba és Georgiába is elutazik kalandos útján.

Amit általánosságban még lehet tudni Olly-ról:

- Író, tévés-rádiós műsorvezető, borszakértő
- Szerepel a Debrett’s 500 2015 listán (John Debrett 250 éve a brit etikett szakértője volt, az ő nyomán jelent meg többek közt az elmúlt három évben az éves lista a The Sunday Times-ban, amely az etikett, étel-ital terén legbefolyásosabb, leginkább véleményformáló embereket sorolja fel)
- 2015-ben volt egy Food is Great (Az étel nagyszerű) kampány, amelynek az volt a célja, hogy Kínában népszerűsítse a brit ételeket és italokat. A brit kormány Olly-t választotta az Egyesült Királyság ital nagykövetének és szóvivőjének, így Olly feladta volt, hogy a kampány során Kínában több fórumon ismertesse a brit italokat.
- A tévében az angolok a BBC1-en a Saturday Kitchen-ben láthatják rendszeresen. De emellett számos brit csatornán (ITV, Channel 4) futott sorozata.
- A magyar nézők tavaly láthatták a Travel Channelen a Jeni és Olly borkalandjai a nyugati parton sorozatban
- Járt Romániában, Horvátországban, Szlovéniában és Magyarországon is, és imádta a régió borait, egy cikkben külön kiemeli a Tokaji Aszúnkat, “amitől összefut a nyál a szájában, ha csak az illatát is megérzi”.
- Több brit magazinnak is ír, főként boroktól. Három könyve jelent meg angolul a témában (Eat & Drink: Good Food That’s Great to Drink With - 2010;  Wine: Both Barrels - 2012; Behind Enemy Wines - 2013)
- Karácsonyi ünnepi italként az USA nyugati partján készült Pinot Noir féléket javasolja, például a Morgan Twelve Clones Pinot Noir-t t Waitrose-ból.
- Titokban a Campariért rajong.
- Ha részt vehetne egy képzeletbeli vacsorán, akkor Roger Moore, Napoleon, Mary Poppins, Elvis és a Drót (The Wire) sorozat teljes stábja társaságában szeretné élvezni.
- Kedvenc fiktív karaktere Dumbledore a Harry Potter sorozatból.

Számos díjat nyert:
- United Kingdom Vineyards Association Communicator of the Year 2012
- Roederer Awards Finalist for International Columnist of the Year 2012
- Wines of Portugal Journalism Award 2012
- International Wine & Spirits Communicator of the Year Award 2009
- Drinks Business Young Achiever of the Year Award 2009

Sörök útján premier a Travel Channelen: 2016. december 15. (csütörtök), 21.30
A sorozat 5 epizódból áll, amelyek 30 percesek. Ismétlés szombat délelőtt és szombat este.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr9312043041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása