.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 02. 2. - kocsmablog
Űzd el a telet kávékoktélokkal!

Mínuszok, hóesés, lefagyott utak és véget nem érő hideg. Még mindig nyakig benne vagyunk a télben, de már mindenki számolja vissza a napokat az első tavaszi napsugarakig. Hogy egy kis forróságot hozzunk a dermesztő januárba, bemutatunk három olyan koktélt, amelyeknek nemcsak a kávé szerelmesei, de a gasztrokalandorok sem tudnak ellenállni. Íme, néhány ötlet a Budapest Baristas legkreatívabb baristáitól.

Chai Tea Cappuccino

- 2 cl presszókávé
- 2 cl Finlandia vodka
- szegfűszeg
- kardamom
- fekete tea
- cukor
- tej

Elkészítés:

Először készítsük el a chai tea szirupot, amelyhez főzzük fel a fekete teát, szegfűszeget, kardamomot cukorral, amíg az szirup állagú nem lesz. Ezt követően a presszókávét, vodkát és tetszőleges mennyiségű chai tea szirupot öntsük egy shakerbe és rázzuk jól össze. Kézi tejhabosítóval készítsünk tejhabot, majd a shakerből töltsük az italt egy bögrébe, a tejhabbal pedig öntsük fel.

chai_tea_cappuccino_finn_kuksaban.jpg

 

Nordic Espresso

- 4 cl Finlandia vodka
- 2 cl presszókávé
- 1 cl cukorszirup
- narancs

Elkészítés:

A cukorszirupot töltsük egy martinis pohárba, a presszókávét és a vodkát pedig egy shakerbe. A shakert jól rázzuk össze, majd az italt öntsük a cukorszirupra. Dekorációnak vágjunk fel egy narancsot apró szeletekre, amelynek egy negyedbe bevágott cikkét helyezzük a pohár szélére.

nordic_espresso_1.jpg

 

Finnish cold brew

- gyömbér
- 1 dl tonic
- 2 dl cold brew
- 2 cl Finlandia vodka

Elkészítés:

A cold brew elkészítéséhez világos, közepes pörkölésű, 100% arabica kávé a legkiválóbb választás. Ennek durva őrleményét öntsük fel hideg vízzel, majd 10-12 órára tegyük a hűtőbe és hagyjuk ázni, ha letelt az idő szűrjük le. Ezt követően reszeljünk egy kevés gyömbért poharunkba, öntsünk rá 1dl tonic-ot, 2cl vodkát és a kapott cold brew-t.

finnish_cold_brew.jpg

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr1312177542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása