.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 11. 8. - apuska
Bölcső Bar & Food

Cím: 1111 Budapest, Lágymányosi utca 19.
Látogatás: 2016. június 1. 16:30-18:40.
Kocsma10: válaszok
Google Maps

A pultosok igazi egyéniségek, kedvelem az ilyet, hazavinném őket.

Telefon: +36 1 308 8210
Facebookfb.com/bolcsobar
Web: -

Vélemény

apuska:

Egész másképp képzeltem el a helyet. Mondjuk az is furcsa, hogy próbáltam elképzelni, de ugye egy budai kultikus kézműves sörös hamburgeres helyről lévén szó, ha már nem jutottam nyitás után oda frissiben el, legalább odatettem magam fejben.

A Bölcső 2013. február 8-án nyitott egy klasszik vendéglátós álmot beteljesítve. A szakmát nem tanulták, jó szándékból és ösztönből jön minden: berendezés, konyha, kiszolgálás - szívvel, lélekkel, nyilván erre a hozzáállásra utal a név is, itt nincs miért feszengeni, csak érezd magad jól, ha úgy tetszik, szülői szeretettel elringatva, szeretve.

Egy ideális évszakban, kis szerencsével, a színes deszkákból ácsolt teraszon ücsörögni a legjobb. Mondjuk kell egy kis idő, hogy a forgalmas Budafoki út foszló zajában feloldódj és elhidd, hogy azok a nyomorult kis kerti székek egy hirtelen mozdulattal nem másznak le veled együtt a 20-30 főnek szűkösen kimért dobogóról az úttestre, de ha a két napernyő egyikének a tövébe ülsz, bizonyosan megúszod.

 

De van úgy, hogy jobb bent, mint kint, ha más nem, muszájból. Néhány lépcsőfok lefelé, gyorsan áthaladsz a táblára krétával felírt üdvözlőszöveg alatt, egy éles kanyar jobbra, ajtó kinyit, elsőre megdöbbenés, mi ez, romkocsma?

Mert az eléd táruló két félszint arcodba nyomuló első-felső szekciója valóban a már csak turisták számára vonzó magyaros műfaj stílusjegyeit hordozza. A gyönyörű házikutya kedvenc tarka szőnyegén az össze nem illő szedett-vedett székeket, foteleket és asztalokat, miközben a partszélre antik rádiók, könyvek, képek kerültek, meg egy pár régi korcsolya. De hála az égnek, a lomtalanításból megmentett és újrahasznosított bútorok sora ezen a kb. 15 főre méretezett pár négyzetméteren véget is ér, és újabb néhány tíz centivel lejjebb a laminált padlóra vetve már a klasszikus asztalos megoldások köszönnek vissza.

A nyaktörő szinteket és tereket egyébként ügyesen különböztetik meg a berendezés adta stílusok, amit a falakon váltakozó mintázatú festés, tükör vagy épp bohókás tapétacsíkok erősítenek tovább, majd foglalják keretbe a sokszínű lámpák, tablók, plakátok, no meg a plüss vaddisznó trófea. WC-ben jártál? Az odavezető folyosó egy művészeti galéria! Azok a festmények. Azok a képfeliratok. Magasművészet, csúcs!

Az asztalokon egyoldalas étlap mutatja, mit lehet enni, és a pultnál faltól falig több táblára kézzel írva, hogy mit lehet inni. Elsőre nem egyértelmű, de rendelésfelvétel csak itt - utalnak rá az étlapon az általános életvezetési tanácsok közt, miszerint: ne etesd a kutyát, ne itasd a pultost, rendelj a bárpultnál - ami fölé kiraktak egy Dr. Kondorosi Dániel tér utcatáblát, ami nyilvánvaló utalás a házigazdára.

A Bölcső egyszerre kézműves és cseh sör lelőhely: 6 csapon fele-fele, míg üvegben 48 tételt számoltam, kb. 4:1 arányban. Ehhez jó minőségi párlatok széles választékban társulnak, csak a borok, mik számtanilag ímmel-ámmal, de a repertoárra ott sincs panasz.

És akkor végezetül az étel. Kezdetben volt egyféle hamburger, most van 7, köztük egy vega. A hozzájuk való buci házi - kétszer kelesztett, 130 grammos, édeskés, briós jellegű tészta -, helyben sül reggel és délután, a húspogácsákhoz a darált hús a legjobb hentestől való, helyben kikeverve, illatos fűszerekkel ízesítve, mindig frissen, már csak azért is, mert kicsi a hűtő és a raktár. Mirelit termék nincs, minden helyben készül, így a köretnek való steak burgonya önmagában is jó választás barbecue szósszal, ugyanakkor sorolhatnám még mi: a hermelin, a beef jerky, a kacsamell, a harcsa steak, a mákos guba...

Hogy mennyire bejött? Mi sem bizonyítja jobban, hogy azóta elhoztam ide az asszonyt!

levi:

Kívülről nem sokat sejtető, belülről egész barátságos hely. Kocsmába, pubokba ritkán járok, így viszonyítási alapom nem sok. A tapétákkal, az itt-ott málladozó vakolattal, és a nagymama pinyójából felhozott bútorokkal, ablakban pihenő rádióval egész hangulatos.

Kiszolgálás a pultnál, a csapos kedves, figyelmes volt. Én elvesztem a kínált sörök hosszú listájában, így beértem azzal, amit mások ittak és ajánlottak. Az étlapon is volt miből választani. Ár tekintetében még vállalható, a hamburgerek ára különösen, főleg körettel és mártogatóssal együtt.

A zene... szólt ugyan valami ott a háttérben, de inkább zörejszerűség volt, nem sokat adott hozzá.

Héra, a látszólag leszedált vagy csak fáradt kutyus üde színfolt - nyilván, csak állatbarátoknak.

Nem lesz a törzshelyem, de egy alkalomra jó volt beülni.

laca:

Kis helyiséghez képest megfelelő kínálat volt minden szinten. Sör. Pálinka. Étel. Egyszerű, de hangulatos hely.

 

kata:

Nekem nagyon bejött a hely. Kocsmák terén is szeretem az egyéniségeket. A Bölcső kétségkívül az, sajátos világot teremtenek a koncepciómentes színek, formák és anyagok. Otthonos, mégis van benne elég sok "és". Nem érted a hippi minták és a biedermeier bútorok kuszaságát, de itt a régi és a modern mégis képes összekapcsolódni.

A pultosok igazi egyéniségek, kedvelem az ilyet, hazavinném őket. A hely nem igyekszik sterilnek, divatosnak vagy többnek látszani. Ez meglátszik az árakon is, ami nagyon baráti. Régóta kedvenc a Postřižinské Tmavý Ležák sör, amit itt megtaláltam. Különösen tetszett a sörök ára, a kínálat és sallangmentesség. Van itt még mit megfejteni, így én biztosan visszatérek!

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Francin, 500 Ft
Üveges sör (0,33 l): Credo, 850 Ft
Bor (1 dl): Borbély rizling, 250 Ft
Rövid (4 cl): Unikum, 500 Ft
Üdítő (2,5 dl): Szénsavas üdítők, 350 Ft
Meleg ital: Capuccino, 400 Ft
Harapnivaló: Marhaburger, 1350 Ft

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr548799710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2018.11.06. 23:52:16

Október derekán elköltözött a Bölcső, és vele együtt a kéz, amely a Bölcsőt ringatja! No, nem messze, csupán 500 méterre, konkrétan két utcával beljebb a Zenta utca 3-ba, egy nagyobb helyre. Több asztal, 2x annyi sörcsap, hosszabb menü, izgalmas borok, felhízott whiskysor. Egy ajtó bezárult, de kinyílt egy másik, és a beharangozó alapján egy sokkal impozánsabb.
süti beállítások módosítása