.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 11. 3. - kocsmablog
Magyarországon járt az egyik legjobb bártender

A hétvégén hatodik alkalommal rendezték meg a Whisky Show-t Budapesten. Ezúttal a világ 6 legjobb bártenderének egyike, a 2015-ös World Class GB bartender verseny győztese, Ali Reynolds tartott whisky kóstolót, és néhány igazán különleges koktélt kevert.

Jelenleg London szívében él és dolgozik Ali Reynolds, a Johnnie Walker nemzetközi nagykövete, aki a világ számos táján bizonyította már tehetségé. A hétvégén Budapestre látogatott, hogy a Whisky show hazai közönségének tartson kóstolót, és spéci whisky koktélokkal ismertesse meg az érdeklődőket.

Ali Reynolds 2015-ben nyerte el a World Class GB bartender címet, majd mérettette meg magát a dél-afrikai World Class világdöntőn, ahol a 6 legjobb versenyző közé került. Ali tudása és szenvedélye mindig is tükröződött különleges italaiban, ezzel kitűnve versenytársai közül, hiszen folyamatosan követi a trendek- és ízvilágok változását, és ez alapján álmodja meg újabb és újabb italkülönlegességeit. A díjnyertes bártender bizonyította, hogy bármikor meg tudja lepni közönségét, ezúttal popcornnal és füstölt tengeri sóval ízesítette koktéljait a bemutatóján.

Magyarországra érkezésének különleges apropója, hogy most debütált itthon a Johnnie Walker limitált kiadású új terméke, a Johnnie Walker Blender’s Batch Red Rye Finish, amely különlegessége, hogy a gabona és maláta whiskyt bourbon hordóban érlelik, amitől vaníliás és friss gyümölcsös ízjegyekkel egészül ki a lédig. Ezt követően pedig olyan hordóban pihen tovább, melyben korábban rozs whiskyt érleltek, ennek köszönhetően pedig édesebb, selymesebb, könnyedebb whiskyt kapunk végeredményül.

És ízelítőül két koktél, amelyeket Ali javasol, ha egy igazán jó Johnnie Walker italt készítenénk otthon:

Első randi koktél:

- 40 ml Johnnie Walker Gold
- Popcorn
- 15 ml Cola redukció
- 2 csepp Unicum
- 5 ml cukor

A Johnnie Walker Gold whisky-be áztassunk egy órán át édes vagy vajas popcornt, majd adjuk hozzá a Cola redukciót, az Unicumot, valamint a cukrot.

jwkoktel2.jpg

The Player:

- 40 ml Johnnie Walker Blue Label
- 15 ml bergamot syrup
- 25 ml cider
- 2 csepp Unicum
- 4 cent pezsgő

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr9611930399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása