.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 08. 9. - apuska
Kandallós söröző

Cím: 1215 Budapest, Ady Endre utca 82.
Látogatás: 2016. április 16. 15:30-16:15
Google Maps

Azt kell mondjam, hibátlan, amikor fél 4-kor a törzsvendégek már szerelik az órájukat!

Telefon: -
Facebook: fb.com/kandallos.sorozo
Web: -

Vélemény

apuska:

Először is tisztázzuk. A csepeli Kandallós Pub nem a Kertész utcai Kandalló Pub. Más világ, más közeg. A szemközti Ady Endre utcai lakótelep renoméja pontosan belövi a szintet, ahogy a szomszédos fémkereső bemutatóterem is jól illusztrálja, mennyire mások Budapest ezen részén az igények.

Érdekes, hogy hosszú évekig Dini Dani borozó volt a kocsma neve. Az volt a legalja. A legsúlyosabb alkoholisták gyűjtőhelye. De már akkor is sokan csak úgy becézték: Gyilkos, mert anno halálra szúrtak előtte egy embert.

dinidani.jpgforrás: Google Maps

De 2013-ban kezdődött egy komolyabb felújítás, ami 2014 elején csalóka módon az egyszeri járókelőben is szimpátiát ébresztett, épp csak az egyszeri járókelő ritkán tévedt be. Így hiába a csatasorba állított facebook oldal, hiába a hátsó taktusba állított kandalló, az otthonosság szimbóluma, hiába a zenekari beálló, ahonnan szólhatna az élőzene, hiába a kerthelyiségben kialakított bográcsrész, ahol a betonfalak közül szabaduló panellakók élhetnék ki szakácstudományuk, és hiába a csapra vágott sör, ha nem kell a kutyának se.

Szóval főleg a régi arcok kerültek egy leheletnyivel komfortosabb környezetbe, és kérik ki ma is a szokásos adagjukat, egy szívmelegítőt, a Bakter márkájú kommerszből, és olcsó kimért bort fröccsnek, a cintányéros, belemerítős fémtégelyből.

anyicska:

Akár igényes is lehetne, de mégse. Kívülről sokkal vonzóbb, mint ami odabenn fogad. Az előtér felújítása mintha még nem lenne kész, mert ahhoz képest a hátsó taktus meglepően rendezett. A hátsó lakrésztől nádkerítéssel leválasztott címeres téglákkal sűrűn borított kemencés kerthelyiség elkészült, bár kissé zárt, szűkös, két nagyon különböző társaságnak biztosan.

És itt megint a közönséggel volt főleg a baj, vagy persze velem, hogy nehezen tolerálom a bűzölgő öregurakat, akiket a nyomor és kilátástalanság rég az alkoholizmusba taszított. Mindösszesen ennyi az ok, hogy nagy valószínűséggel nem fogunk visszajárni, hiába lenne alkalmas a hátsó kert zártkörű összejövetelekhez, iszogatáshoz, sütögetéshez. Lefoglalni azt a részt nekünk, kívülállóknak, nem illik.

kalimpa:

Picit jobb hangulat mint a Luciferben, de azért ez sem lesz a törzshelyem. Bár itt barátságosabb és ötletesebb a belső kialakítás, még egy működőképes kandalló is díszeleg a tér közepén.

Van egy kinti terasz rész is, ahol helyet foglaltunk a koszos padokon. Pár sörre megfelelő, de túl sokat nem ad a hely, inkább afféle búfelejtő a csepeli munkásosztály elit közegének.

 

petra:

Azt kell mondjam, hibátlan. Amikor fél 4-kor a törzsvendégek már szerelik az órájukat - fél órával később micsoda feltámadás volt! -, mások pedig ulti mellett tolják a konyak-kóla kombinációt. Örökre beégett a retinámba a vagdalthús konzerv doboz hamutartó gyűjtemény, és a Delma margarin a pulton.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): -
Üveges sör: Arany Ászok, 280 Ft
Bor (1 dl): Kimért bor, 60 Ft
Rövid (5 cl): Kommersz, 200 Ft
Üdítő (2 dl): Kimért szénsavas üdítő, 200 Ft
Meleg ital: Kávé, 140 Ft
Harapnivaló: Ropi, 100 Ft

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr618752548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2016.08.09. 20:13:37

A FÉMGYŰJTŐ is ideális kocsmanév lehetne! Egyébként remélem van még kocsma Csepelen!!!

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2016.08.09. 20:15:09

@Árpa Jankó: Igaz, de a fémkereső vö. Aranyláz még jobb!

Róbert Zsebeházy 2016.08.10. 12:44:27

Árpa Jankó: Én szivesen olvasom a sertepertét,de nem biztos, a serteperte,leszólhatná ezt a kocsmát. Látszik,hogy a tulaj sok pénzt ölt ebbe a kocsmába. Az,hogy a vendégkör "alkoholistákból" áll,arról nem tehet. A képeken ez nem látszik. Ilyen kocsma, amire egy zsák pénzt költöttek,reménykedve,hogy fizetősebb vendégeket toborozzanak,több száz van. Sajnos egyre többen bezárnak. Ettől én még szívesen olvasom a sertepertét. Üdvözöllek.

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2016.08.14. 16:23:58

@Róbert Zsebeházy: Szó sincs leszólásról, csak a bejárat melletti cégér (Fémkereső bemutatóterem) indította be a képzeletemet. A magam részéről kifejezetten kedvelem az ilyen klasszikus helyeket és a többséggel szemben sajnálok minden bezárásra kényszerülő kocsmát! Tényleg! serteperte.blog.hu/2014/11/19/a_lehuzott_redony_mogott
süti beállítások módosítása