.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 05. 27. - apuska
Liter bár

Cím: 1072 Budapest, Dob utca 24.
Látogatás: 2015. április 22. 17:30-22:10
Google Maps

A bulinegyed diktálta trendnek megfelelően sokkal letisztultabb és elegánsabb lett az egységnyi mértékegység.

Telefon: +36 30 677 3967
Facebook: fb.com/literbar.hu
Web: -

Vélemény

apuska:

A Méterrel sréhen szemben a Liter bár - az első perctől kezdve nagyon jó áthallásnak tűnt. 2013 novemberében, mikor az üresen álló és lepusztult helyiséget kipofozva megnyitott, még arra is gyanakodtam, hogy egy a tulaj, és ahogy ott méter a kedvenc egység, itt valamiképp majd a literrel játszanak, de ebből most csak annyi jött le, hogy néhány tétel mellé odaírták az itallapra, hogy mekkora kiszerelésből mérik a poharadba.

Na, de kicsit előre ugrottam. Emlékeim és a Faninfo 2014-es fotói szerint kezdetben erősen a retro érzésre hajaztak, a fehér falakra karikatúrákat festettek, akusztikus koncerteket, r'n'b, funky és house bulikat tartottak, amihez az ELTE PPK diákjainak érdeklődésével komolyan számoltak - talán nem véletlen, hogy a 444 bulitérképén a 'diszkó a rom- és egyéb kocsmák közt' megjegyzést fűzték hozzá.

2015-ben a szemlélet valamelyest változott. Március környékén a Liter bár új logója (L /) köré odavésték, hogy where the legends are born..., ez egyfajta újjászületést jelentett a helynek is, a bulinegyed diktálta trendnek megfelelően sokkal letisztultabb és elegánsabb lett az egységnyi mértékegység.

A plafon, a padló, a boltíves választófal ekképp teljesen besötétült, de sajnos a hely is. A maradék fehér falfelületen a deszkákra aggatott virágok nagyon jól mutatnak, az átjáró és pult alatt vezetett ledsor adja az ívet, az L betűk szöge a talp alatt elég derék, a különterem csempéi az asztalok közepén finom betétek, de ami a legfurább, hogy hihetetlen színösszeállításával magasan a WC a legmenőbb helyiség.

Mondjuk az kicsit ijesztő volt, hogy szerda este fél 10 magasságában jelentek meg az első vendégek, akiket nem mi hívtunk. Szám szerint öten. Pedig a kezdetektől le volt foglalva mögöttünk egy csomó asztal, fenntartva diákoknak, ha netán úgy alakul az aznapi diáktüntetés, de hát ember tervez. Ilyen van? Ilyen van. Én nem hittem volna, hogy hétköznapokon a bulinegyedben ekkora az érdektelenség, azért az tényleg szar lehet, ha kizárólag a csütörtök-péntek-szombati forgalomból kell egy helynek megélni, addig meg jobb híján erősen próbálkozik.

Kínálata alapján a Liter bár célközönségének kora 30 pluszos. Zártkörű rendezvényeket fogyasztási minimumért cserébe vállalnak - aktuálisan a stock fotó szerű szép emberes képeikkel ezt a vonalat a Facebook hírfolyamukban erősen nyomják -, de sajnos terasza nincs, így a tartós jó idő közeledtével hiába akarják meggyőzni széles koktél- és válogatott kajakínálatukkal a fizetőképes közönséget, és csak amiatt az utcáról sem fognak betérni, hogy az üvegajtóra levakarhatatlan 'we are open'  matricákat ragasztanak. Kicsit még több kell, valami plusz, amiért megéri visszatérni, ami miatt annyit emlegetik majd őket is, mint kettővel odébb a Fekete Kutyát.

kalimpa:

Kazinczy utcai forgatag egyik kocsmája a sok közül. nem is tudnám megkülönböztetni a rengeteg unalmas és egyhangú helytől. a neve sem túl fantáziadús, de belépve nem is lepődök már meg.

sötét és szomorú belső kialakítás, unott pultosok, szar zene. nekem nem jött be, semmi csalogató, maximum a pincér kislány kedves és figyelmes kiszolgálása, meg a szép WC, ami említésre méltó lehet.

sajnos unalmas és nem túl izgalmas kocsma nekem a Liter.

 

outstanda:

A Liter előtt többször elkószáltunk, lévén hogy a bulinegyed epicentrumának számító Dob-Kazincy sarkán tanyázik. A külcsín, és a kirakaton át látszó belbecs ígéretesnek tűnt, a logó is kellemesen minimál, fekete-fehér, mi baj lehet?! A belbecs közelebbről kevéssé volt tetszetős, igazából semmi baj nem volt a hellyel, csak minden megoldás két fokkal volt olcsóbb a kelleténél. Az ilyen minimalista beltereknél azért valahol követelmény, hogy az a kevés dolog ami mégis megtöri a belső összképet, minőségi legyen, vagy éppen okkal legyen igénytelen. No, itt nem volt semmi igénytelenség, csak olyan sótlan-semmilyenre sikerültek ezek az olcsó megoldások. A kiszolgálás elég széles mezsgyén mozgott, volt nagyon kedves mosolygós és marhára zavarsz, na mit kérsz hozzáállás is.

anikó:

A zene (reggae) jó, én szeretem, lehet mellette beszélgetni, nem hangos, de hangulatában nem passzol a helyhez. Tökéletes helyen van, jó adottságokkal rendelkezik, többet is ki lehetne hozni belőle. De imádtam a WC-ben a csempét.

 

anna:

Van benne valami élet alatti, amennyiben a Bermuda-háromszög nyüzsgésének kellős közepén ülünk egy full üres, erősen közepes helyen. Amúgy jól éreztük magunkat. :)

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Arany Ászok, 390 Ft
Üveges sör: Dreher Bak, 600 Ft
Bor (1 dl): Ház bora, 250 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 650 Ft
Üdítő (2,5 dl): Naturaqua, 290 Ft
Meleg ital: Capuccino, 450 Ft
Harapnivaló: Bagel tarjával, juhtúróval, 1290 Ft

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr816983335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása