.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2013. 06. 6. - apuska
Méter bár

Cím: 1074 Budapest, Dob utca 31-33.
Látogatás: 2013. április 17. 17:45-20:45
 Bezárt, megszűnt! 
Google Maps

A méter az 10 egység, ellenben az ára csak 8, vagyis 2 ital grátisz.

Telefon: +36 30 960 1371
Facebook: fb.com/meter.bar
Web: -

Vélemény

apuska:

Mi merre hány méter? Nyugi, a Méter bárban ott lesz a válasz!

A pesti vigalmi negyed közepén, a Kazinczy-Dob utca sarkán, irreálisan sokáig állt elhagyatottan az árkádok alatt még egy fedett járdarésszel is bíró épület. Majd nagyságrendileg a múlt év végén, ez év elején, az üvegre ragasztott barna papírcsíkok mögött valakik igen komolyan serénykedtek, titkon elkezdték felújítani, és kialakítani egy olyan koncepcionálisan megtervezett enyhén indusztriális belsőt, ami a nyers tégla - fém - fa összetevők ellenére is otthonos, barátságos.

Ahogy a február végi nyitás dátuma körvonalazódott, egyre több egyszerű, ámde remek tervezésű fekete-fehér plakát tűnt fel a városban, méteres egységben bikával, szendvicsekkel, korsókkal, fröccsös, boros és rövides poharakkal (hosszan), szinte azonnal kedvet csinálva egy a méter a mérték - kiadós italozáshoz.

A vendéglátásban a méter, mint egységtétel, igazából nem új. Csak a példa kedvéért, az Andersen és az Andersen 2 is méterként árulja a tíz pohár sört, míg a Közhely ennél továbbment, a közösségi érzést szorgalmazva, hogy a különböző társaságok és asztalok összefogjanak, ott hármas, ötös, hatos és kilences pikoló pakkok egyenes arányú kedvezménnyel kaphatóak. Bezzeg a Méterben! A letisztult változat: ha az egyszemélyes adagok helyett bármiből méternyit kérsz, anyagilag jobban jársz. Lehet az csapolt sör, nagy fröccs, feles, koktél vagy szendvics, a fantasztikusan szemléletes itallapról azonnal látszik, hogy a méter az 10 egység, ellenben az ára csak 8, vagyis 2 ital grátisz.

Na de visszatérve a belsőre. Gyönyörű! A macskakövekkel kirakott pult és fölötte a befőttesüveg lámpasor egy szépen kivilágított szigetként fogad, körüljárható, plusz az egyik oldala a Kazinczy utcára nyíló plusz ajtón át még az átmenő forgalmat is kiszolgálja. Egy lépéssel odébb egy a VII. kerületet ábrázoló falrajz mutatja be a környék izgalmas kocsmáit és nevezetességeit - méterben megadva a távolságot -, és érdekességképp megjelenik még néhány külföldi célpont, csak hogy legyen mihez viszonyítani. A bányászlámpák alatt minden anyag annak szó szerinti nyersességében megjelenik: a fekete-szürke acél- és vaslemezek, a súlyos tölgyfadeszkák, az alu légtechnika, no meg az üvegkalitkába zárt söröshordók és műanyag italos rekeszek.

Tánctér nincs, de DJ szettek igen. Bár az italozás nem egy verseny, egy becsületes férfiembertől az alkalmi megmérettetés ugye nem idegen, ezért különféle italok bevonásával, olyan méteres eseményekbe is belebotolhat az egyszeri bulikereső, mint a Ki tud meginni egy méter italt a legrövidebb idő alatt? - Méter Challange.

Jelzem, kötelező mértékegység, amivel helyből métereket vertek a mezőnyre!

kalimpa:

ritka kedves kiszolgálás, ritka ötletes és elegáns design, ritka az ilyen kocsma.

az első benyomásom mikor beléptem a Méter nevezetű kocsmába az volt, hogy itt végre valaki jó előre kitalálta a design-t, nem csak zsupsz csinált egy helyet mindegy-mindegy alapon, beleölt nem kevés pénzt, időt, energiát és kreativitást abba, hogy a szó nemesebbik értelmében ez a hely menő legyen.

a domináló színek főleg a téglás barna, fekete, faminták és a fém különböző kreálmányai. ötletes a pult melletti főfalon a "merre hány méter" táblázat és a spéci VII.kerület térkép. szép a kivitelezése és igényes.

sőt, a középen található bárpult, és a fölötte lévő lámpa meg egyenesen gyönyörű!

a felszolgálás az én esetemben roppant figyelmes volt: bár kaptam egy szélén lecsorbult korsót, ami kissé elvágta a számat, de mikor ezt szóvá tettem, szó nélkül kicserélték és sűrű elnézések közepette adtak egy vadonatúj telit. ez apróság, mert nyilván nem az az egy korsó sör veri földhöz őket, de nekem nagyon jólesett!! köszi!!

viszonylag sok kocsmában voltam már Budapesten, de ez azok a kivételek közé tartozik, ahova legközelebb is szívesen visszatérek, és bátran ajánlom másnak is.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Soproni, 450 Ft
Üveges sör: Edelweiss, 790 Ft
Bor (1 dl): Folyó Kvassay Apjafia, 250 Ft
Rövid (4 cl): Becherovka, 690 Ft
Üdítő (2,5 dl): Cappy rostos gyümölcslé, 240 Ft
Meleg ital: Capuccino, 430 Ft
Harapnivaló: Halas tapas tál, 1990 Ft

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr485232878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2017.07.29. 17:36:15

Szóval ennek is itt a vége. Ha a bulinegyed nem képes fenntartani egy Métert, akkor mi kell ide? Pedig ahogy a helyén nyílt Cupákost éltető Index cikk mondja, a végefelé már asztalon táncoló lányok is voltak. A búcsú ideje: 2017. január 7.
süti beállítások módosítása