.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 04. 5. - apuska
Arany Oroszlán söröző
kocsma10

Mikor a kocsma adja a másikat!
10 állandó kérdés, 10 válasz.
Tulajdonosok, üzletvezetők nyilatkoznak.

Helyszín: 1191 Budapest, Üllői út 214.
Szabó Tímea pultos válaszol.

> Mindenki ismer mindenkit, ha valakit pár napig nem látnak, hiányolják.

Adatlap

Elérhetőség: -
Web: -
Facebook oldal: www.facebook.com/aranyoroszlansorozo
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 0-24
Extrák: terasz, kutyabarát, tévé (digi), ital akciók, tánctér, kézműves sör

Kocsma10!

01. Mennyire érzi a sajátjának a helyet, milyen emberekkel dolgozik együtt, milyen vendéglátós tapasztalatai vannak?
- Lassan két éve dolgozom az Arany Oroszlán Sörözőben. Szeretem a vendégeinket, munkatársaimmal jó csapatot alkotunk, megkönnyítjük egymás munkáját. Sok helyen dolgoztam már, előző munkahelyem a belvárosi Corvin Söröző volt.

02. Milyen múltra tekint vissza a hely, ehhez kapcsolódóan van-e bármi érdekesség, miről kapta a nevét?
- A hely Arany Oroszlán Étteremként kezdte pályafutását a 80-as években. Akkoriban nagyon felkapott, népszerű étterem volt. Néhány tősgyökeres kispesti vendégünk még arról az időszakról is tud nekünk mesélni. Az akkori tulaj lányának a horoszkópja oroszlán, innen kapta a hely a nevét.

03. Hogyan jellemezné a vendégkörét, vannak-e törzsvendégek, mi vonzza őket?
- A társaság vegyes, vendégeink 80%-a törzsvendég. Az áraink is vonzóak a vendégeink számára, de leginkább a társaság miatt járnak hozzánk szívesen. Mindenki ismer mindenkit, ha valakit pár napig nem látnak, hiányolják. Ennyire szoros kapcsolatot egy hely vendégei között még nem tapasztaltam.

04. Melyik volt a legemlékezetesebb pillanat a hely történetében? Miért? Meséljen róla!
- Legemlékezetesebb pillanatot kiemelni nem tudok, nálunk minden héten történik valami. Rendszeresen előfordul, hogy egy társasággal hajnalig sztorizgatunk. Ezek az esték, amikre később is emlékezni fogok.

05. Milyen söröket csapolnak, milyen borokat kínálnak, lehet-e bármit enni, vannak-e specialitások, és mindezek mennyibe kerülnek?
- Csapolt sör: Arany Ászok, Rizmajer, Maci sör (málnás, narancsos) Bor: Varga Pincészet (Olaszrizling, Szürkebarát, Rosé, Merlot, Egri Bikavér: 135 Ft/dl) Ételek: rágcsálnivalók, fasírtgolyó, melegszendvics (húsos, gombás). Melegszendvicsünk receptjét 25 évvel ezelőtt alkotta meg a tulajdonos édesanyja.

06. Vannak-e programok, rendezvények, akciók? Jellemzően melyik csatorna megy a tévében, milyen zene szól?
- Rendszeresen vannak nálunk italakciók. Rendezünk bulikat, legutóbb Farsangi Bulit szerveztünk, ahol házi készítésű fánkkal kedveskedtünk. Szülinapot is tartottunk már, asztalfoglalásra Facebookon van lehetőség. Általában zenecsatornák mennek a tévében, természetesen ha meccset adnak, azt nézzük. 

07. Hova lehet tenni a kerékpárt, van-e parkoló, hány fő befogadására alkalmas a hely, a kialakításkor vettek-e figyelembe különleges szempontokat?
- Sajnos külön kerékpártároló nincs, de elkerített teraszunkon van hely a bicikliknek is. Parkoló közvetlen a söröző mögött van. Tömegközlekedéssel is egyszerűen meg lehet közelíteni minket, két megálló a Határ úttól 50-es villamossal (Lehel utca). A belső térben 15 ülőhely van, a teraszunkon 20. 

08. Mi a tapasztalata a vendégszám alakulásáról és a fogyasztási szokásokról? Az aktuális törvények mennyiben befolyásolták?
- Hétvégéken és a hónap elején jobb a forgalom, de egy-egy buli alkalmával is többen összegyűlnek az átlagosnál. Törzsvendégeink általában ugyanazt fogyasztják, de előfordul, hogy lecserélik a jól bevált italt az akciósra.

09. Melyik az a hely, akár itthon, akár külföldön, amit példaértékűnek tekint? Miért?
- Itthon a Kakas Presszókat lehetne kiemelni. Jók az ital akciók, plusz nagy vonzóerő, hogy mindegyik kutyabarát.

10. Ha lenne pénze és lehetősége, mit változtatna?
- Az Arany Oroszlán Sörözőnek meg van a maga hangulata, nem változtatnék túl sok mindenen. Ha lenne lehetőség felújítanánk a jelenlegi stílust megőrizve, és megcsináltatnánk a terasz téliesítését.

+1. Kocsmafotók:

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr337332608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása