.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 03. 10. - apuska
Corvin söröző
pixel cégér Helyszín: 1082 Bp., Üllői út 46.
Látogatás: 2010. március 1. 16:45-18:15

> A nosztalgia okán én is bedobtam egy százast, mellyel a csapos hölgy állítása szerint kurvát is fel tudnék szedni!

Adatlap

Elérhetőség: +36 70 224 8036
Web: -
Facebook oldal: www.facebook.com/corvinsorozo
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 12-02
Extrák: terasz, zenegép, flipper, csocsó, tévé (digi), kivetítő, wifi, ital akció

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Arany Ászok, 250 Ft Arany Ászok, 260 Ft
Kozel, 250 Ft Dreher, 290 Ft
- Dreher Bak, 380 Ft
- *Kőbányai Világos, 140 Ft
Bor (1dl) Rövid (5cl)
Muskotály, 35 Ft Kommersz, 140 Ft
Zweigelt, 35 Ft Fütyülős, 430 Ft
Olaszrizling, 35 Ft Becherovka, 330 Ft
Üveges borok, 140 Ft Johnny Walker, 390 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szóda, 20 Ft Ropi, 100 Ft
Szénsavas üdítők, 190 Ft Rágó, 200 Ft
Cappy gyümölcslevek, 230 Ft Chips, 300 Ft
Hell energiaital, 190 Ft Öngyújtó, 100 Ft

*Csak 17 óra előtt!

Fotók

Vélemények

apuska:

"Egy koratavasszal kecsegtető hétfő délután a hihetetlen önbizalmat sugárzó legjobbkocsma.hu hálózat látszólag legújabb szerzeményében jártunk, legalábbis külcsínében és belbecsében minden a tulajdonosváltásra utalt, hiszen a Corvin Söröző tökéletes keveréke lett az általunk is felmért Akácfa és Rókalyuk sörözőknek. Elhelyezkedése alapján mesterfogás. Ez a sok üvegtáblás kirakatkocsma a Ferenc körúti villamos- és metrómegállótól alig egy perc séta, a Corvin köz és Corvin mozi árnyékában, az Üllői út és Kisfaludy utca sarkán csalogatja fényeivel az arra járó szomjazókat.

Az ajtóban álló tábla szerint 17 óra előtt akár 140 forintért is ihattunk volna Kőbányait a ’Nappali csábítás’ akcióban. ’Fütyülsz vagy sétálsz?’, tették fel ugyanott a következő kérdést, mely felirat már elénk vetítette a tartósabb pálinka és whiskey akciókat, de NEM, mi ezúttal nem berúgni jöttünk, hanem szakmai alapon meginni egy sört, vagy kettőt, ha többfélét csapolnak…

Beléptünk. A Corvin Söröző legosárga-legopiros színvilága bátor, akár a fentebb említett Rókalyuké, többségi közönsége akácfásan fiatalos, és árképzése is követi a ’legjobbaktól’ megszokottat. Balra pult, szemben játékgépek, az ajtótól hátrafelé négyes asztalok sorban, tévék körben, egyik falon egy jól álcázott zenegép, a régi biliárdasztalt kidobták, helyette csocsóasztalokat hoztak. És akkor el ne feledjem azt a klasszikus flippergépet, melybe a nosztalgia okán én is bedobtam egy százast, mellyel a csapos hölgy állítása szerint kurvát is fel tudnék szedni! Hogy gyakorlatilag vagy átvitt értelemben? A kérdéskört nem feszegettem.

Ahogy senki nem feszegette ottlétünkkor a trükkös külalakú zenegép pénzbedobó nyílását sem, ergo a néma tévék csendjében ültünk, amit fülbevágó hangerővel tört meg néha egy-egy az automata zenei izlésére bízott szerencsétlen dalválasztás. Viszont a sokat látott pultban álló felügyelőasszony szórakoztató volt a maga módján. Úgy elzavart az asztalunkhoz, mikor először akartam rendelni: ’foglaljon helyet, kasszaváltás van’, hogy nem is kérdeztem semmit, csak fülem-farkam behúzva vártam, mikor szólít magához a nagyság. 10 percbe tellett. Akkor kértem tőle végre egy csapolt Ászokot és egy csapolt Kozelt… Ez utóbbit majdnem megbántam, mert első csapolás volt a hordóból azon a napon, és ettől úgy habzott, mint az Ördög szája, emiatt ki kellett öntenie egy csomó sört, és közben a pultból még elégedetlen hangja is kihallatszott, hogy ’bejövök, azt mindjárt 250 Ft mínusz’."

kalimpa:

"réges rég, mikor még a West Balkán a második helyén volt, közel a Corvin mozihoz, na már akkor is kacérkodtunk a gondolattal, hogy oké-oké, lebúj ez a Corvin Söröző, de hát miért ne, legalább olcsó. na akkor még kimaradt röpke kis életünkből emez élmény, most nem, Puskával bepróbáltuk... és milyen jól tettük.

kellemes a légkör, ugyan a dizájnra semmit nem adóan a szokásos repi cuccok függnek egymás mellett szépen sorjában: Jim Beam, pálinkák, sör reklámok... ötlet hiányában ezek is megteszik!

az árak abszolút köpködős kocsma szinten maradtak, ami igazán csak előnyére válik a helynek, főleg ha az ember csak egy (két) röpke sörre ugrik be éppen a mozija előtt, vagy helyett. a kiszolgálás azért lehetne kissé szolidárisabb, vagy akár kedvesebb, de mondjuk mit vár az ember egy olyan ötvenes nőtől, aki non-stop kisebbségi komplexussal és állandó helyi erőkkel küzd?

a WC-t háborús övezetnek lehetne nyílvánítani, kapásból elszállt az ichletem bármiféle alkotási folyamattól: szakadt ülőke, kosz a kosz hátán, de legább víz van, itt már az is plusz pont!

a törzsközönség ott jártunkkor elég vegyes volt, többek között volt ott épp az irodából szabadult 30as látens alkesz, fiatal helyi erők, egy-két csinosnak mondható lányka az érettségi előttről pár évvel és munkás arcok. nem lesz a törzskocsmám, de mozi helyett bármikor megteszi!"

sortura2.png

"Az Üllői úton haladva megszokhattuk, hogy ugyanazoknak a kocsmáknak a sziluettje tárul elénk minden áldott este. De már is van némi felélénkülés, hiszen megújult a Corvin söröző!

Még egyetemista éveim alatt jártunk sokat ezen a környéken, ami 1 köpésre van a 4-6-os vonalától, és mégis kellően olcsó volt ahhoz, hogy elverjük az aznapi pia kvótát és kellően keresztbe álljanak az agytekervényeink. Akkoriban még csak 3 hely volt ahová betérhettünk, a Hordós, a Corvin söröző és a Mentsvár. Mindegyik kocsmában elég sok időt töltöttünk el, de valamiért mindig a Corvin söröző volt a legkevésbé kedvelt. Minden bizonnyal, a nem túl kielégítő higiénia volt ennek az oka, bár akkoriban nem ez volt a fő szempont, de mostanság elpuhultunk.

A Corvin söröző új vezetéssel, új arculattal és új kínálattal várja a szomjas egyetemistákat, mert az árak nem változtak csak a külalak. De az nagyon! Ahogy a képeken is látszik, elég modernre sikerült az új design, nagy táblákon hirdetve az akciókat, még a kirakati ablakok is ki lettek pingálva a kecsegtető áraikkal. Talán két tárgy van, amit megörökölt a kocsma, mégpedig a csocsó asztal és a flipper. Ezek is újnak tűnnek inkább, mint letakarítottnak, de azt hiszem, ez nem zavar senkit sem. Kényelmes boxos kialakítás az egyik oldalon, míg hokedlik az asztalok körül a másik oldalon, így a helykihasználás óriási piros pont, ennél több embert nem hiszem, hogy le lehetne ültetni kényelmesen. Ami óriási plusz számomra, és a már említett két szomszédos hely egyike sem fektetett nagy hangsúlyt erre, az hogy bárhova nézek a pult előtti térben, mindenhol látom a meccset! Férfiember révén ez egy elég fontos szempont, hiszen egy jó meccs mellett a sör is jobban csúszik, pláne ha egy kivetítő is van a falon. Azt már csak mellékesen említem meg, hogy DIGI is van a helyen, de gondolom a kivetítőből sokan már leszűrték ezt a következtetést. A mosdóba sem félek már bemenni, nincsenek szagok, se pocsolyák,egyébként semmi extra, csak tiszta, de nekem ennyi elég.

A végére hagytam még egy érdekességet, miszerint lehet meleg ételt kapni a Corvin sörözőben. Mármint előre elkészített (nem mirelit) egytálételeket, amit csak meg kell melegíteni a mikróban. Jóval gusztusosabb és hívogatóbb, mintha elfogyasztanánk egy újabb gyrost közelben, bár az ízvilágról nem tudok nyilatkozni.

A változás jót tett a Corvin sörözőnek, ahova most már nyugodt szívvel ülnék be meccset nézni, vagy akár csak 1-2 sörre is - ami tudjuk mit jelent. :)  A régi rosszarcúak kikoptak, alakul az új törzsközönség, de aki szeretné ezt a titulust viselni, az siessen, nehogy elkapkodják az összes asztalt!"

"A méretes üvegtáblák kétségtelenül alkalmasak arra, hogy végignézd, amint a maximum falnak támasztott bringád megemelik, és elszaladnak vele. Ugyanis nincs itt semmi, amihez kötni lehetne!"

Értékelés

  apu kali
dizájn 3 3
kiszolgálás 3 3,5
közönség 3 2,5
zene - 2
füst 2,5 4
mosdók 2 3
árszínvonal 4 4
  2,92 3,14

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr321827403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása