.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2014. 11. 14. - apuska
Legenda Sörfőzde Pub
pixel cégér Helyszín: 1077 Bp., Hevesi Sándor tér 1.
Látogatás: 2014. április 9. 17:45-19:15

> A monitor hátuljára ragasztott A4-es lapra kék filccel és szép nagy betűkkel felírták: BM kedvezmény.

Adatlap

Elérhetőség: +36 20 955 0794
Web: http://legendasorfozde.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/Legendasorfozdepub
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo: 14-24; V: zárva
Extrák: kézműves sörök, különterem, kivetítő, ital akció, karaoke, kerékpártároló, bankkártyás fizetés

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Pokerface, 500 Ft James Brown, 500 Ft
Diesel, 500 Ft Six Fingers, 600 Ft
Jokerface, 600 Ft Árpád könnye, 600 Ft
Brutal Bitter, 700 Ft Dead Pony (0,33l), 800 Ft
Bor (1dl) Rövid (5cl)
... Vilmos, 600 Ft
... Unicum, 600 Ft
... Fütyülős, 600 Ft
... Madarasi pálinka, 820 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Ásványvíz, 180 Ft Kávé, 250 Ft
Cappy rostos gyümölcslevek, 250 Ft Tea, 280 Ft
Szénsavas üdítők, 280 Ft Forró csoki, 340 Ft
Hell energiaital, 280 Ft Perec, 180 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"A Főzdefesztek sikerein felbuzdulva a Sörmanufaktúra két tulajdonosa, Utassy Roland és Tibold Ákos összefogott az Olaszházi sörök atyjával, a legkülönfélébb eszközöket és alapanyagokat beszerezni képes sörfőző Kovács 'Olasz' Józseffel. 2013 elején már a rákosszentmihályi közös sörfőzdéjükben kísérleteztek, ezzel törve ki a gerilla módiból.

Innentől felgyorsultak az események. Nem volt megállás. A jó kézműves sörök egyre szélesebb palettájához a Legenda Sörfőzde ma egymaga odapakol egy eléggé komoly szortimentet, úgy tippelem, minden hazai főzde közül náluk a legszélesebb a választék. Ritkán frissített saját honlapjuk szerint 19, a Kézműves sörök oldal szerint 24 különböző sör fűződik a nevükhöz.

2013. március 17-én nyitották meg a Legenda Sörkertet Zuglóban a Vezér út 50. szám alatt, a volt Cseresznyéskert helyén. De logikus lépésnek tűnt, hogy ne csak az Örs vezér tértől kifelé legyen meg az élmény, kellett egy Brewery Pub a városközponthoz kicsit közelebb is. Kvázi, így hazai környezetben lehet begyűjteni a vendégeik visszajelzéseit, és a helyszínen akár sörfőző tanfolyamokat, sörversenyeket, ünnepélyes sörpremiereket lehet tartani.

Ha a belváros az origo, a 4-es, 6-os villamos útvonala a határ, akkor a Legenda söröző még így sincs közel. Bár kezdem megszokni, hogy adott esetben a szokásos körön kívülre is érdemes tenni pár lépést, de ez pont a duplája annak, így kellően meg is szomjazik az ember, mire odaér. Csak ha már ott, hoppon ne maradjon! A 2003 áprilisi megnyitó óta sajnos sokféle nyitva tartás időt megőrzött a különböző oldalakon az internet, aminek már a fele sem...

A pincekocsma bejárata sok jóval nem kecsegtet. Az ajtó és felette a tábla grafikája kb. a semmilyennél rosszabb érzést váltott ki belőlem, ám a lépcsőn lefelé haladva a bringák tárolására alkalmas, hatalmas, kifeszített magyar zászlóval díszített fogadóhelyiségen túl felcsillan a remény és kis képzavarral élve egy kereskedelmi rádió hangja halkan, miként a dekorációs céllal beállított malátás zsákok illata kellemesen belengi a teret.

A vendégtér közepén jól elszeparált közlekedőfolyosó vezet a pultig, annak bal és jobb oldalán kötélhágcsóval körbetekert korlátoktól elválasztva egy dobogónyi magasságban jóféle masszív IKEA-s asztalok és székek. A padlólap csúnyácska, a fehérre festett falak jellemzően üresek, de legalább a Hopfanaticot jellemző idióta rajzoktól mentes, illetve felkerült rá néhány fogas, ami igazán praktikus tud lenni, ha beköszön idővel a hűvösebb.

Mikor a pultnál már azt hinnéd, hogy a kocsmának azon a ponton vége, tekints magad mögé, és látni fogod, hogy derékszögbe vágva még egy jókora teremnyi ide befért, a klasszikus kocsmasportemberek örömére kivetítővel. Itt a leg-leg végében ragadt sörpadok mellett az apró puffok, mélynövésű asztalok, ülőpárnaként hasznosított zsákok a keleti teázók hangulatára emlékeztettek, a boltívre rögzített műfenyő boa meg a karácsonyra, noha akkor és onnan már 100 nap eltelt.

Az asztalok közepén bájos kis tálkákban pirított maláta van kirakva madárcsemegének, mely százszorta jobb, mint a szotyi vagy a tökmag, és örülök, hogy ebben a Legenda tulajai is hisznek. Ugyanakkor ezt meg is illik becsülni, mert konyhájuk nincsen. Ha megéheztél, a 8 féle csapolt sör mellett egyből kéznél van a Pizza King étlap, illetve kapható ropi, mogyoró, chips, kis fonott kosárkából perec. Pedig ugye megvan a Gozsdu udvar peremén a Legenda Busz és a híres Soul Kitchen? Vagyis nagyon úgy tűnik, hogy ha adott a lehetőség, a Legendában Street Food vonalon is lakozik potenciál.

A pultban az Enteriv Art&Home feliratú benyomott tejüveg egy pillanatra felvillantja a múltat. Magával ragadó, ahogy a monitor hátuljára ragasztott A4-es lapra kék filccel és szép nagy betűkkel felírták: BM kedvezmény - értsd, aki csóró, de véd: rendőr, mentő, tűzoltó, katona 15%-kal olcsóbban iszik -, én is szeretnék, de ami még érdekes, hogy miként a cseheknél, kapható 6-os pakkok szállítására alkalmas ajándékdoboz, melybe tetszés szerint összeválogathatóak a sörök, átlag 4.000 forint értékben. És a végén még bankkártyával is fizethetsz!"

Zárszóként bevallom, imádom a söreiket, így a hely középszerűsége ellenére is bizton jövök még ide.

kalimpa:

"pincei kis ótvarnak tűnő kocsma volt nekem mindig is a Legenda... kívülről legalábbis.

aztán mikor bemerészkedtem, akkor lepődtem csak meg igazán, hogy milyen nagy és tágas egy földalatti helyhez képest, és még csak dohos penészszag sincsen, hál'isten.

amúgy semmi extra nem fogadja az embert itt, max a kézműves sörök csapra vágva, meg a finom perec a pultban.

a közönség átlagos volt ottlétünk során, a csaposok kedvesek és jó kedvűek, ez utóbbi pozitív. 

de semmi különös vagy meglepő nem volt. kb. egynek elmegy kategória nálam, valszeg többet nem megyek."

"Ez a paradicsom. A távolság leküzdésére a bringa is egy jó opció, és itt még félteni sem kell. A lépcső aljában kényelmes bringatároló fogad."

Értékelés

  apu anyi kali
dizájn 3,5 3,5 3,5
kiszolgálás 3,5 3,5 3
közönség 4 4 3,5
zene 3 2 4
mosdók 4 3,5 4
árszínvonal 3,5 3 4
  3,58 3,25 3,67

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr856070262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása