.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2014. 02. 26. - apuska
Hopfanatic Pub

Cím: 1067 Budapest, Hunyadi tér 11.
Látogatás: 2013. december 19. 18:30-23:00
 Bezárt, megszűnt! 
Google Maps

Az észak-koreai freskók mintájára a különböző söreiket illusztrálandó Komló-Hulk arcú drabális szörnyszülöttek tekintenek le a falról a semmibe meredve, egytől-egyig nyitott szájjal, mintegy felkínálva, hogy valaki belerajzoljon valami illetlent.

Telefon: +36 30 255 5127
Facebook: fb.com/hopfanaticpub
Web: http://hopfanatic.hu

Vélemény

apuska:

2013. szeptember 27-én megnyitott Budapesten a kiskunhalasi Hopfanatic sörfőzde saját sörözője! Ünnepnap ez, gondoltuk mindannyian, akik az ilyen-olyan sörfesztiválokon beleszerettünk a durván komlózott söreikbe. 5 sörcsappal, palackozva a teljes szortiment, a létező legjobb áron. Egy hely, ahol a főzde időről-időre ünnepélyes keretek közt előrukkolhat a sörpremierjeivel. Don't worry be hoppy - az egykori Rockrandevú romjain.

Sajnos, szó szerint. Hónapok teltek el a nyitás óta, és még mindig nem sikerült a helyet normálisan kikupálni, ráadásként a régen tapasztalt ízléstelenségre egy lapáttal még rá is dobtak. Most az észak-koreai freskók mintájára a különböző söreiket illusztrálandó Komló-Hulk arcú drabális szörnyszülöttek tekintenek le a falról a semmibe meredve, egytől-egyig nyitott szájjal, mintegy felkínálva, hogy valaki belerajzoljon valami illetlent.

Eleve rosszul tagolt. Hülye helyen vannak a falak, szűkítenek a boltívek, a folyosó több pontján feltűnnek a raktárból kiszorult dobozok, hordók és rekeszek, stílusidegenek a tévék és a székek, a WC minősíthetetlen.

Minek ide külcsín, ha nagy a belbecs, indulhatnánk ki ebből. De már ebben sem vagyok biztos, anno végigkóstoltam a Hopfanatic összes sörét, és kivétel nélkül ízlett mind. Végigkóstoltam most is, mindet mi csapon volt, és kizárólag a Nohoplimittel voltam megelégedve...

És most kibukik belőlem! Régóta élek a gyanúval, hogy a kézműves sörök készítői nem tudják főzetről főzetre biztosítani ugyanazt az ízt, ugyanazt a minőséget. Én naiv megszeretek valamit, ezen felbuzdulva legközelebb ugyanazt kérem, de az teljesen más. Vagy csak kicsit más, igazából mindegy, ami zavaróbb, hogy még az okát sem tudom, hogy direkt vagy véletlen, illetve hogy milyennek is kéne lennie igazából? Tételezzük fel, hogy az aktuális főzet valamitől savanykásabb, mint az előző. A sörfőző érzi, talán még azt is sejti, hogy volt ez már jobb is, persze mihez képest, hisz ez még most is lényegesen jobb a magyar átlagnál, ergo hordókba rakják, hogy a kocsmában a nagyfogyasztóknak majd elmegy. Vagy el tudja valaki képzelni, hogy a sörfőzdében kiöntik a lefolyóba? Ja, és itt miért jelentősen drágább ugyanaz a sör a csapon, mint üvegben?

A sörökhöz képest a spéci zsemléből, a saját fűszerezésű vastag húspogácsából és a kitűnő hagymalekvárból összerakott hamburgert összerakni játszi könnyedség. Vagy az angol sörkolbásszal megtöltött hotdogot? Igaz a hír, kiválóak a sörkorcsolyák, kívánják maguk után a kitűnő folyadékot, ergo a Hopfanatic Brewery Pub egy kicsit jobb helyen, kicsit jobb körülmények között akár egy minőségi söröző is lehetne. De most? Egy minőségi elemeket nyomokban tartalmazó végtelenül egyszerű kocsma, amihez kellene még valami plusz, hogy azt mondjam, na igen, ezért megéri az Oktogontól a Hősök tere felé sétálni, és hogy még visszatérek.

kalimpa:

semmitmondó belső térrel vegyített penészes hideg fogadott minket, a réges-régen szebb időket is megért rock randi helyén. sokkal rosszabb lett ez a kocsma, mint a régi volt... semmi hangulat.

a hamburgerük viszont finom és laktató volt, barátságos áron. a kézműves sörök nekem most nem ízlettek, bár lehet, hogy a hely atmoszférájától kaptam rossz szájízt, nem tudom.

strasszi:

Nekem hatalmas csalódás volt! Ígérem, a közeljövőben ugyanitt, az okát is kifejtem, kezdetnek legyen elég annyi, nincs kávé - pedig a Facebook oldaluk leírásából idézve: a kávé sem a megszokott lesz, magas minőségi frissen őrölt kávéból készül a Te választásod alapján -, nincs bor, nincs térerő, nincs meleg, így nem árt, ha a társaság minden tagja szereti a sört annyira, hogy több se kelljen.

anyicska:

Jó sorok miatt jöttünk, még jobb hambit kaptunk!

Dizájn semmi extra, sőt, komlós-csöcsös arcok, kimondottan ijesztőek, ahogyan a szegény bitterflajozott pillangó is. Mosdó szűk és hiányos, pl. egyik fülkében nem égett a villany. A sörök íze az elvárások alatt teljesített, bár a búzával én teljesen jól elvoltam. Az átlagnál finomabb hamburgerrel alkotott tökéletes párost, amely ideális alapot adott egy kellemes estének szép nagy baráti társaságban.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Nohoplimit, 800 Ft
Üveges sör (0,33 l): Bitterfly, 450 Ft
Bor (1 dl): -
Rövid (4 cl): Unicum, 600 Ft
Üdítő (2 dl): Kézműves szörp, 150 Ft
Meleg ital: ...
Harapnivaló: Hopburger, 900 Ft

Értékelés

3,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr875739538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2016.06.29. 16:32:30

2016. június 30. - itt a vége. "Elköszönünk!" búcsúparti van szerveződőben, ugyanakkor a bezárás okairól nem esik szó. Gondolom, a forgalom nem indokolta a pesti kocsma további működtetését - főleg így nyár előtt -, és inkább koncentrálnak a kiskunhalasi főzésre, ha már odáig nőttek, hogy a Tescoba is rendszeresen beszállítanak. Sok sikert!
süti beállítások módosítása