.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2014. 07. 21. - Fehérbálna
Sörtúra 2014

pixel

sortura-csik.jpg

> Július van, és nem telhet el úgy ez a hónap, hogy ne túráznánk egy jót a körúti kocsmák forgatagában. Alant az idei túra részletei!

Ez az év sok változást hoz, ami megkönnyíti a túrázást, és én sem leszek sík ideg a túra felére. :)

Kezdésnek kihagyjuk a karszalag és a pecsétgyűjtő készítését, mivel minden évben kb. 50-60 marad rajtam, így sajnos nem nagyon éri meg a befektetett munka. A tavalyi karszalagokat elviszem magammal, és aki kér, annak adok olyat. Pecsétgyűjtő füzet híján kénytelenek leszünk együtt maradni, ami alapból is lényeg lenne. Szerencsére, idén nem kell rabszolgahajcsárokat megszégyenítő módon diktálnom a tempót, szögre akasztom az ostoromat.

Rengeteg új hely nyílt a körúton, bár sajnos a gyülekező pontok a Moszkva téren éppenséggel bezártak. Idén a kiindulópont a Kétlyukú Borozó lesz, közvetlenül a Starbucks kávézó mellett lent egy pincehelységben. Megnéztük, igazán hangulatos kis kocsma, és ami még fontosabb, hűs a lenti rész, így a hideg sör mellé, hűs környezet is társul majd a rekkenő hőségben. Mint azt már mondtam, idén szép nyugodtan fogunk haladni, és így többet tudunk majd érzékelni az újonnan nyílt egységekből is.

ketlyuku.jpg

Az állomások teljes listája a következő:

01. Kétlyukú Borozó
02. Mignon Sörbár
03. Pointer’s Pub
04. Rózsadomb espresso (Men’s Ruin)
05. Mokka Presszó
06. Akali Söröző
07. Borbarát Borozó (nyugati aluljáró)
08. Pointer’s Pub
09. Oktogon Presszó
10. 4-es 6-os (Király utca)
11. Blokk
12. Cinema Cváj Presszó
13. 4-es 6-os (Wesselényi utca)
14. Hauzol Café
15. Centrum Söröző
16. Blaha Söröző
17. Suszterinas
18. Italbár
19. Krúdy Söröző
20. Magyar Söröző
21. Zöld Gyémánt
22. Sport 7
23. Western Pub

Jelzem előre, hogy a Négy Szürke a listából. Azért, mert minden évben panaszok vannak a sör ízére, ezért ezt megelőzendő megyünk még egy sarkot és ott lesz a Pointer’s. Ahogy azt láthatjátok, idén rekordszámú állomás lesz, de kis odafigyeléssel vállalható a dolog. Legalább kétszer megállunk majd enni is, amiből az egyik biztosan az Italbár melletti hamburgeres lesz, már amennyiben sikerül odaérnünk időben.

A pólórendeléssel kapcsolatban idén elég nagy reformot vezettem be és kiadtam norvégba egy cégnek. Így nem tőlem tudtok pólókat rendelni, hanem egyesével online magatoknak: ITT. Mint az látható, jóval drágább lett a póló, kb. kétszer annyiba kerül mint szokott, de ez az egyesével rendelés hátránya. Én biztos rendelek magamnak, az évben ez az esemény az, amikor belefér egy ilyen beruházás. Ha esetleg a tavalyi póló szimpibb lenne, vagy olyan, aminek nincs a hátulján írás, akkor olyat is tudtok rendelni kicsit olcsóbban. A rendelésnél fontos, hogyha olyat rendeltek, aminek a hátulja feliratozva van és szeretnétek a saját neveteket a hátára íratni, akkor a „MEGJEGYZÉS” résznél írjátok be ezt a kérést, és minden felár nélkül megoldják.

A bejárás során sikerült reprodukálni a Sörtúrák körülményeit és nem okozott nagyobb problémát végigmenni. Nem voltunk már szomjasak a végére, de a Király utcánál történt étkezés megtette a hatását és rögtön helyre rántott. Nagyjából 5000 Ft-ból jön ki a túra teljes söradagja, ha mindenhol csak poharazunk. Azt viszont jelzem előre, hogy a helyek többségén olyan akció van, hogy „pohár áráért korsó”, így figyeljetek oda, hogy mit kaptok, mert végig korsózni nem épp szerencsés, és leginkább az a baj vele, hogy a végére biztosítja a detoxba a VIP-jegyet. Természetesen, ha hardcore-ok vagytok, akkor hajrá, de jó lenne tartani a poharat.

SZOMBATON 16 ÓRAKOR TALÁLKOZUNK A KÉTLYUKÚ BOROZÓBAN, AHONNAN 16:30-KOR INDULUNK EL A TÚRÁRA! AKI NEM ÉR ODA, AZ CSÖRÖGJÖN RÁNK, HOGY MERRE JÁRUNK.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr807273323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása