.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2014. 05. 27. - apuska
Gyertyános Serfőzde

Cím: 3534 Miskolc, Kiss tábornok út 55.
Látogatás: 2014. május 6. 10:00-10:20
Google Maps

Relatív reggel. Ilyenkor nincsenek tömegével még az úri vendégek, inkább csak úgy egyesével szállingóznak be, és kivétel nélkül mind a legolcsóbb világos sörből visznek.

Telefon: +36 46 530 238
Facebook: fb.com/pages/Gyertyános-Sörfőzde/247168135426565
Web: http://gyertyanos.hu

Vélemény

apuska:

A Gyertyányos Serfőzde 1995 óta gyárt sört, amit elsősorban saját vendéglátó hálózatában értékesít Miskolcon és Budapesten. Ennek legautentikusabb csillaga a főzőtől egy udvarnyira álló, alkalmanként Diósgyőri Sörházként is emlegetett kocsma, ahova átutazóban Miskolcon direkt betértem sörért elvitelre, hisz a Főzdefesztekről és Budavári Sörfesztiválokról emlékeztem, hogy érdemes.

Tehát átutazóban. Relatív reggel. Ilyenkor nincsenek tömegével még az úri vendégek, inkább csak úgy egyesével szállingóznak be, és kivétel nélkül mind a legolcsóbb világos sörből visznek. 125 forintra jön így ki fél liter! A hülyének is megéri, hát még a szegénynek!

Pedig a kínálat jóval szélesebb. Vissza tudom idézni, én először a tökös sörükön döbbentem meg, hogy az mennyire jó, majd a csokison és a banánoson hüledeztem, hogy ilyet hogy lehet? Aztán találkoztam a belga megfelelőikkel, és már nem is tűnt akkora szentségtörésnek. Na, de nézzük a teljes szortimentet: világos, szűretlen világos, keserű csokis, tökös, banános, meggyes, birsalmás, chilis, szilvás, gyógynövényes. Ebből csapon csak négy, a többi pillébe palackozva, kérés szerint plusz 30 forintért felcímkézve.

A Gyertyányos nem egy trendi Brewery Pub. A kézműves divat még nem emelte olyan magasságokba, mint a csepeli Rizmajert, bár a söröző melletti kerítés fölött be lehet kukucskálni a főzőház kapujáig, kár, mert így önmagában ez senkit nem győz meg, ahogy a kocsma előtt a Lipton teás napernyők alatt árválkodó olcsó műanyag kerti székek sem túl bizalomgerjesztőek. Na, de a narancssárga Diósgyőri Sörház felirat az épület kiugró részének faragott tetőszerkezetén már eléggé rendben. És jól látszik a villamosról.

Lépj be és csodálkozz! Majd elvarázsol a régimódi belső, az uralkodó fa és fa hatású sötétbarna műburkolat keveréke, fölötte a piszkos falak, rajta nagy rendszertelenségben a semmitmondó képek, vagy ott van a pult fölött a szekérkerék a műszőlőfürttel, a bútorok sokfélesége, vagy csak a tévé villogása ragad el. De előtte kérjél. Mert feltéve hogy frissen csapolják a 6 csap valamelyikéről, az nem lesz egy gyors menet, viszont a kiszolgálásra sem mondható, hogy modoros vagy természetellenesen kedves, csak olyan 'Mit iszol? A szokásosat?', típusú, mármint a mélyen tisztelt törzsvendégeknek.

Ám ha azt hinnéd, hogy a sörkülönlegességek okán ez csak egy söröző, nagyot tévedsz. Itt a borválaszték is hozza a környék kötelező mátrai darabjait, ráadásul a falra applikált apró félhordókból elvitelre (másfél literes palackokba) megint csak olcsóbb, mintha ez a kocsma igazán csak diszkontként élne.

A 'Kérjük, észrevételeit írja meg nekünk!' levélgyűjtő dobozka vércuki! Mintha a honlapuk is azért állna fejlesztés alatt már évek óta, mert ezek itt digitális írástudatlanok, és nekik minek, de most eljött az idő, hogy valaki letegye névjegyét a Gyertyános Serfőzde mellé, és teret adjon a sokat látott billentyűbajnokok véleményének. Csak tessék, csak tessék! És ha több időtök jut a maradásra, a szakácsot érdemes szavakkal illetni se restelljetek!

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Hámori világos, 220 Ft
Üveges sör: Hámori Elixír 18, 600 Ft
Bor (1 dl): Tokaji száraz furmint, 75 Ft
Rövid (5 cl): Kommersz, 290 Ft
Üdítő (2 dl): Rostos gyümölcslé, 160 Ft
Meleg ital: Kávé, 130 Ft
Harapnivaló: Pacalpörkölt, 700 Ft

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr916173361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoltán Körmendi · https://www.facebook.com/isteniprogram/ 2019.10.11. 21:30:49

Az öt év alatt pár dolog változott a kocsmában, kívül is belül is, az árak is változtak, és a sörök is. Nagyobb a kínálat, ha lehet még jobb a minőség - bár a régit nem ismertem, de az új sörökért kezességet vállalok. (Én vagyok a sörfőző)
Változtak a címkék, és van 8 féle 0,33 literes üveges, és van egy díjnyertes sörpárlat, amit szintén érdemes megkóstolni.
Javaslok egy újabb kocsmatúrát, ezúttal üzemlátogatással egybekötve.
süti beállítások módosítása