.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2013. 10. 7. - apuska
Nemes András

Adunk a kocsmáknak egy pofont!
10 állandó kérdés, 10 válasz.
Ismert arcok nyilatkoznak.

Név: Nemes András
Születésnap: 1973. szeptember 28.
Foglalkozás: dalszerző, rockzenész

Mottó: nincs de

> A 2005-ben alakult Pluto zenekar frontembere: dalszerző, gitáros, énekes, illetve 2009 és 2010 között a Bérczesi Róberttel (Hiperkarma) közös formáció, a Biorobot szerves része - hamarosan hallható az eredménye! A Plutoval ezidáig 5 lemezük jelent meg, a legfrissebb: Fedélzetre! címmel, de valamiért ma is "távoli kis bolygóként" keringenek, s jellemzően csak klubkoncerteken lehet találkozni velük. Jól táncolható, alternatív rockzenével kísért szellemes szövegközpontú dalaik közül a Petőfi rádiónak hála több remek darab slágerré érett, ráadásul lemezeik többsége ingyenesen letölthető.

01. Mikor és hol rúgtál be először?
- Elsős gimnazista koromban, osztálykiránduláson. Megittam egy üveg bikavért, aztán végighánytam egy dobogókői turistaház lépcsőjén négy emeletet. Az osztálytársnőim takarítottak, nehogy kiderüljön. Azóta nem hánytam részegen.

02. Milyen gyakran jártál illetve jársz kocsmába?
- Régebben rendszeresen, hetente többször is, életvitelszerűen szórakoztam. Mostanában akkor járok ilyen helyre, ha fellépésem van, vagy ha valakivel meg akarok valamit beszélni.

03. Mi a fő szempont, mikor szórakozóhelyet választasz egy barátaiddal való találkozáshoz?
- Sok kis részletből tevődik ez össze, bár soha nem fogalmazzuk meg. Hogy nekünk való legyen, ne legyen túl puccos, normális zene szóljon, a pultosok ne legyenek elutasítók. De a legfontosabb, hogy mindenkinek útba essen.

04. Melyik a kedvenc kocsmád / szórakozóhelyed és miért?
Nekem az egész ivászat és társági élet mindig összefüggött azzal, milyen szellemiséggel, koncertekkel, művészeti dolgokkal párosul. Tilos az Á-ba, a Fiatal Művészek Klubjába, a régi Gödörbe jártam. Utoljára a Klub Vittula volt az a hely, ahol ismertem az embereket és izgalmas dolgokat láttam. Voltak bizarr divatshow-k. Francia szakácsok lacikonyhát csináltak dj-zés közben. Egyszer nyáron pár napra felöntötték a helyet homokkal, ez volt a Vittula beach. Szilveszterkor külföldi psychobilly-zenekarok adtak meglepetéskoncertet. Most épp nincs ilyen kedvenc helyem.

05. Milyen alkoholos italokat fogyasztasz?
- Száraz vörösborokat. Vacsorához szeretek minőségi borokat kipróbálni, dumálni illatról meg lecsengésről. Mindig kitapasztaljuk, hogy a környéki ábécékben mik a legjobb ár/érték arányú termékek. Pesti szórakozóhelyeken szerintem nem érdemes bort inni, inkább fröccsözök vagy sörözök - ez attól is függ, mit isznak mások, mire hívnak meg.

06. Milyen tapasztalataid vannak más országok kocsmáiról?
- A párizsi helyek nem erőltetik a dizájnt, hitelesek, megvan a kapcsolatuk az utcával, a környékhez szólnak. Barcelonában, Nápolyban a fiatalok az utcán ültek a földön a helyek előtt, csak rendelni mentek be. Budapest romkocsmái egyébként világszínvonalúak, itt mindenki kocsmát nyit.

07. Hogy reagálsz, ha felismernek egy nyilvános helyen?
- Jólesik, persze, de túl visszafogott maradok. Utána bánom, hogy nem hoztam ki többet az alkalomból, hogy megismerkedjek érdekes fiatalokkal.

08. Tudod-e, hol a határ?
- Igen, és elmúlt az ideje, hogy átlépjem, legfeljebb évente egyszer. Alapszabály, egy este egyfélét iszom. Rövidet ritkán, az nekem túl erős. Gondolok a folyadék-utánpótlásra is.

09. Volt-e bármi, amit megbántál, és az alkoholra fogtad?
- Nem, semmi különleges nem tör ki belőlem részegen. Ilyenkor magamat nagyon szellemesnek, a beszédpartneremet pedig nagyon vonzónak találom.

10. Mi a trükköd másnaposság ellen?
- Semmi nem segít, ágyban szenvedek lüktető fejfájástól, hányingertől, szédüléstől. Ez egy gyors lefolyású betegség, az egyetlen jó benne az, hogy másnap pontosan öt órára mindig elmúlik.

+1. Ha fél perc reklámidőt kapnál több kereskedelmi tévében és rádióban, mit mondanál?
- Felolvasnék egy részletet Anddrej Stasiuk: Hogyan lettem író című önéletrajzi könyvéből. Tanulságosnak tartok egy részt, amiben a nyolcvanas évekbeli varsói baráti társaságáról ír:

"Eszünkbe nem jutott volna, hogy bemocskoljuk magunkat valami nyereséggel. Minket a veszteség érdekelt. Amikor Maciek hozott Berlinből gitárhúrt eladásra, rögtön elosztogatta a felét. Ha valaki vett egy üveg piát, rögtön körbetelefonálta a várost. Amikor Rafal egyszer szilveszteri bulit rendezett, boldog volt, hogy szétverhették a lakást, még ő is beszállt egy kicsit. Amikor véletlenül ráültem Krosbi imádott gitárjára, nem szólt egy rossz szót se. Amikor összeraktuk kijelentette, hogy most kezd úgy szólni, mint a parancsolat. Ha valaki beköltözött valakihez, nem dobták ki, ha valaki éhes volt megetették, ha szakadt, ellátták ruhával."

Persze ez már több mint fél perc és biztos megszakítanák, ezért sem nézek kereskedelmi tévéket.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr595549366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása