.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2013. 01. 22. - apuska
Maczkó Ádám

Adunk a kocsmáknak egy pofont!
10 állandó kérdés, 10 válasz.
Ismert arcok nyilatkoznak.

Név: Maczkó Ádám
Születésnap: 1987. május 24.
Foglalkozás: humorista

Mottó: „A győztesek soha nem adják fel, akik feladják, soha nem győznek!”

> Amatőr humorista. 2010 januárjában állt először színpadon, miután rájött, hogy a kosárlabdában 169 centijével nem tud kiteljesedni. Gyerekkori sérelmek és párkapcsolati sebek felszakításának eredményeként a második helyet szerezte meg a II. Duma-Tisza Humorbajnokságon. Kértek tőle már autogramot BKV buszon ellenőrök, de ez nem egy olcsó történet. Előadásaiban főként kifli vásárlásról, sorban állásról, utazási nehézségekről és hasonló unalmasnak hitt témákról beszél viccesen. De vicces és intim témákról is beszél nem unalmasan.

01. Mikor és hol rúgtál be először?
- Nem emlékszem rá pontosan, de valószínűleg egy idő után Puskás sem emlékezett az első góljára. Amit talán valóban a szó szoros értelmében véve berúgásnak neveznék, az 21 éves koromban történt. Egy átlagos januári szombat este az egyik barátomnál iszogattunk, vagy divatos szóhasználattal élve „alapoztunk” egy buli előtt. Nos az alapozás annyira jól sikerült, hogy végül a kapuig sem jutottunk el.

02. Milyen gyakran jártál illetve jársz kocsmába?
- Mivel vidéken élek, ezért életvitelszerűen. Nemrégiben még szinte minden hétvégén megfordultam egy-egy kocsmában. Viszont ezeket a látogatásokat inkább a barátokkal való találkozás motiválta, illetve az egy-egy előadáshoz szükséges anyaggyűjtés. Mostanában egyre ritkábban jut időm erre, de szerdánként a Tarajos Gőtében fellelhető vagyok.

03. Mi a fő szempont, mikor szórakozóhelyet választasz egy barátaiddal való találkozáshoz?
- Olcsó legyen a sör! Viccet félretéve fontos, hogy a társaság minden tagja jól érezze magát az adott helyen. Ez persze elég sok dologból tevődik össze, például a hely hangulata, amit alapjában véve a zene határoz meg, tisztaság, arculat és hogy kedvesek-e a pultosok.

04. Melyik a kedvenc kocsmád / szórakozóhelyed és miért?
- A Tarajos Gőte ART Klub, mert maximálisan jó arcok a pultosok, és szerdánként fergeteges stand up estekkel szórakoztatják a közönséget, ez itt a reklám helye… Ezen kívül még nagyon bejön az Iskola Klub és a Symbol is, mert tetszik ezeknek a helyeknek az arculata.

05. Milyen alkoholos italokat fogyasztasz?
- A vidéki ember a hajlamos elveszni sör-bor-pálinka Bermuda háromszögben.
Felénk például közismert a „JóreggeltSör” fogalma. Általában én is sört fogyasztok, bár a párom már jelezte, hogy szépen lassan belépek a tükörtojás klubba, ahova azok a férfiak tartoznak, akik csak tükörből látják a tojásaikat, úgyhogy lassan szemléletet kell váltani, kezdek áttérni a rosé fröccsre.

06. Milyen tapasztalataid vannak más országok kocsmáiról?
- Hollandiában tapasztaltam meg az önzetlen vendégszeretetet, ahol az eltévedt külföldi fiatalokat is próbálják befogadni, akár nyelvtudás nélkül is. Bár néhány helyi öreg halász szinte levegőt sem vett úgy hallgatóztak, hogy a mi szép anyanyelvünkből rájöjjenek, pontosan honnan is jöttünk és mit is akarunk.

07. Hogy reagálsz, ha felismernek egy nyilvános helyen?
- Általában akik felismernek, azokat én is felismerem, mert vagy a barátaim vagy a rokonaim. Bár volt olyan, hogy én valakit felismertem, de ő nem ismert fel engem. Őszintén szólva nem fordult még elő velem olyan, hogy egy vadidegen odalépett hozzám és azt mondta: „Ádám nagyon jó volt a tegnap esti műsorod, meghívhatlak egy sörre?”. Bár kétségkívül ez az a nyitómondat, amelynek évszaktól és napszaktól függetlenül tudnék örülni.
Komolyra fordítva, nem szerepelek televízióban, rádióban így nagyon szűk az a réteg, aki volt már az előadásomon, és ott üti el a szabadidejét, ahol én, így ezek a nagy felismerések eddig elmaradtak.

08. Tudod-e, hol a határ?
- Záhonynál van egy, azt tudom. Természetesen az ember a hibáiból tanul, és sok hiba után tudja meg mi az a szint, ami még vállalható és mi az, ami már vállalhatatlan. Sosem fordult elő velem az, hogy egy buliban nem tudtam magamról, hogy nem tudtam, hogy jutottam haza, pontosan tudom mi az, amitől aznap és másnap nincsen bajom, mi az, amit problémamentesen fel bír dolgozni a szervezetem.

09. Volt-e bármi, amit megbántál, és az alkoholra fogtad?
- Nem, sőt csak olyan dolgok történtek velem alkoholos befolyásoltság alatt, amit soha nem fogok megbánni, egyszer még egy média gazdaságtan ötöst is szereztem így. Sok emberrel ellentétbe nem vetkőzöm ki magamból az ital hatására, nem leszek bunkó és nem viselkedem másként, mint ahogy általában szoktam, maximum egy kicsit nyitottabb vagyok, de az sosem hátrány.

10. Mi a trükköd másnaposság ellen?
- A megelőzés híve vagyok, tudom hol a határ és azt próbálom is betartani. Ha viszont egy buli mégis keményebbre sikerül a tervezettnél, akkor lefekvés előtt cukros vizet iszom, annyit, amennyi belém fér, majd meghallgatok egy-két Zámbó Krisztián slágert. Ha ennek ellenére másnap mégis baj van, akkor sok pihenés, forró zuhany, forró kávé és hideg szénsavas víz szokott beválni.

+1. Ha fél perc reklámidőt kapnál több kereskedelmi tévében és rádióban, mit mondanál?
- Magyarországon elsőként duma párbaj minden szerdán 20.00 órától a Tarajos Gőte Art Klubban (Budapest VII. ker. Király-Hársfa utca sarok). A párbajban a KO MEDIA STUDIO ifjú tehetségei mérik össze tudásukat, a győztes viszi a kasszát. Január 23-án Said Dániel és Máté Bence Tivadar csap össze! Humor oktató: Beleznay Endre színművész, a Szőke kóla egyik főszereplője. Műsorvezető Orosz György (TV2) és még sokan mások! Belépő: 500 Ft, amiért egy ital is jár.
http://www.facebook.com/events/144906928998343/

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr235033833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása