.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2012. 11. 28. - apuska
Buliszerviz, Alkoholi-Részegedj okosan

Az Activity-n túl is van élet! A meglepkek.hu az év végi ünnepekre időzítve több olyan társasjátékot is a piacra dobott, melyek garantálják a jókedvet, hogy szem és torok nem marad szárazon. A 18-as karikával ellátott felnőtt társasjátékok között van partibeindító, hangulatfokozó és italozós, amik ha elérik a kellő hatást és sikerül megszabadítani a baráti társaságot minden nemű gátlásaiktól, akkor a nap végén még a Ki megy el a végén? erotikus kérdéskörre is választ kaphatunk. Ezúttal a játékot gyártó és forgalmazó Meglepkék.hu vezetőjének, Sashalmi Attilának tettük fel kérdéseinket.

- Oldalatokon élményajándékokat kínáltok. Hogy kerültek a képbe a felnőtt társasjátékok?

Először egy cég kérésére készítettük el az Alkoholi egy kezdetleges online verzióját, ami óriási letöltéseket produkált, és annak sikerén felbuzdulva kitaláltuk, hogy táblajátékot kellene belőle készíteni. Az ötletelés ettől kezdve folyamatos volt, miközben az alapgondolat természetesen az, hogy egy magunkfajta felnőtt társaság is jól szórakozzon.

- Milyen külföldi mintákat vettetek alapul, mennyi ezekben az egyedi ötlet?

Az Alkoholi és a Részegedj okosan elkészítésekor semmiféle külföldi mintát nem vettünk alapul, az teljesen egyedi ötlet volt. A Buliszerviznél már rutinosabbak voltunk, körbenéztünk a világban, berendeltünk néhány társasjátékot Írországból, Angliából, Németországból, de igazából azok annyira közönségesek és sokszor szélsőségesek voltak, hogy a játékba nem mentettünk át semmilyen ötletet, inkább csak a gyártásra vonatkozó technológiákat vettük alapul.

alkoholi.jpg

- Hogyan készül egy társasjáték – ötlettől a megvalósításig -, vannak-e tesztelési fázisok?

Két tesztelési fázis van. Először a gyártás előtt készítünk egy skicctáblát és skicckártyákat, itt kézzel van megírva és megrajzolva minden, ami ezekből működik, azt megtartjuk, ami kevésbé, azt nem. Ilyenkor a játék még elnagyolt, bátran nyúlunk hozzá, durva eszközökkel faragjuk. Ennek végtermékét a grafikus aztán megtervezi, az illusztrációkat kidolgozzuk, gyártunk belőle egy nagyobb mennyiséget, majd több korosztályból tesztjátékosokat kérünk fel, hogy próbálják ki, és osszák meg velünk a tapasztalataikat. Az ő véleményük hatalmas segítséget jelentett a végleges kialakításban.

- Minden társasjátékot többször végigjátszottatok? Mi volt a legemlékezetesebb pillanat?

Úgy a tesztelési fázisban, mint a végleges verzió elkészültekor, minden játékot végigjátszottuk. Igazából az lepett meg, hogy idegen társaságokban sem okozott különösebb gondot a vetkőzős feladatok végrehajtása, a hölgyekről is simán lekerült a póló vagy a nadrág, és ez könnyen vezethet emlékezetes pillanatokhoz.

- Mik a Buliszerviz, az Alkoholi és a Részegedj okosan társasjátékok főbb jellemzői, miben különböznek egymástól, melyiket kiknek ajánljátok?

Az Alkoholi és a Részegedj okosan egy dobozban van, és ezek 100%-osan az alkoholfogyasztásról szólnak. Az Alkoholi nagyon durva, abszolút fiús, 45 perc alatt ki lehet dobni a taccsot, a Részegedj okosan is csak egy fokkal okosabb, de abban akár a lányok is lehetnek kihívók. Ezeknél a játékoknál a tapasztalat az, hogy utána már senki nem gondolkodik azt követő eseményeken, a játék végével a bulinak is vége szakad. Ezzel szemben a Buliszerviz lassabb, kimértebb, több feladat van, az egy kimondottan koedukált játék, ott a hangulatfokozás a fontos. Innen van tovább!

buliszerviz.jpg

- Ha az Alkoholiban valaki nem bírja erővel, a szabályok szerint hogy lehet kiszállni a játékból?

Aki hány, kiesett. Nincs túlbonyolítva.

- Milyen visszajelzéseket kaptok a vásárlóktól?

Az Alkoholi és a Részegedj okosan idén már 3 éves, míg a Buliszervíz most jött csak ki. A játékkal kapcsolatosan rosszakat nem hallunk, a vevőink igazából sejtik, mire számítsanak. De az irodába betérő ügyfelek gyakran mondják, mikor meglátják a játékokat a polcon, hogy nemrég egy társaságban játszottak ezzel vagy azzal, és hogy az igazán ütős buli volt. Legtöbbször ilyenkor maguk is vesznek, nem ritkán minden társasjátékunkból!

- Rá lehet kattanni a játékra? Nem féltek attól, hogy ifjú alkoholistákat neveltek ki az országnak?

Az elején ezen mi is gondolkoztunk, hogy van-e valamilyen etikai, erkölcsi minimum, de a tesztjátékok meggyőztek arról, hogy kár aggódnunk. Ráadásul az Alkoholiban az első élmény annyira meghatározó, hogy jó eséllyel több hónapig nem is akar majd ezzel játszani senki. Így meg ugye nehéz rákattanni! Viszont a Buliszerviznél az alkohol már csak kiegészítés, ott nem az a lényeg, így ez a kérdés fel sem merült.

- A tematikát látva kötelező kocsmakellékké kellene ezeket nyilvánítani! Látod magad előtt, ahogy a különböző helyek bajnokságokat szerveznek rá?

Igen, ez nekünk is eszünkbe jutott. Az Alkoholinál és a Részegedj okosan esetén próbáltunk versenyeket szervezni rá, de a játék végeredményét tekintve ezek kevésbé alkalmasak erre. Mindezzel együtt előfordul pár kocsmában a polcon, de azt csak a törzsvendégeknek adják oda. A Buliszerviz ebből a szempontból is alkalmasabb lehet a célra, bár a karácsonyi hajtás miatt még nem foglalkoztunk vele, de a jövő évi tervekben szerepel. Az ismerős helyekre le fogunk vinni néhány játékot, és vendéglátósokkal közösen kitalálunk valami működő koncepciót, amivel a kocsmák is jól járnak.

- Szerinted hogy néz ki az ideális kocsma, mely valódi többletélményt kínál? Esetleg ismersz-e ehhez hasonlót?

Két gyermekem van, ezért kicsit kiestem a vérkeringésből… De nekem emlékezetes a For Sale Pub, ahol a mogyoróhéjat a földre kell dobálni, és jó a konyhájuk. A felszolgálólányok viselkedése, külalakja, dekoltázsa szintén komoly vonzerő, ezért is mentünk el nemrég a Hooters-ba, de abban kicsit csalódtam, mert nagyon menzaszerű, és én kicsit intimebb közeget vártam. A belga söröket is nagyon szeretem, ezért a Henri belga sörözőt is feltétlenül idesorolnám. De ha valami olyan többletélményre vagy kíváncsi, amit tudtommal még sehol és senki nem valósított meg, akkor én valami locs-pocs kocsmával próbálkoznék. Az éjszakai fürdőzések mintájára medence, sör, fürdőruhás felszolgálók. Szerencsejáték kocsma közben, fogadni lehessen patkány-, bogár derbi. Persze jogszabályok betartásával, nyeremény sör, ellentétel valami mutatvány stb. Pia-, pókerbajnokság.

hancur.jpg

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr754925876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

turananna 2012.11.29. 08:54:36

Sziasztok! Nagyon jó társasok. annyival egészíteném ki, hogy van nekik saját honlapjuk. Egyik hancurparbaj.eu/, másik buliszerviz.hu/, végül alkoholi.hu/
süti beállítások módosítása