.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2012. 08. 28. - apuska
Goldenblog 2012

pixel

> Tavaly a versenyt szelíden toltuk, mert hittünk a munkában, magunkban, és lám, a szakmai zsűri döntése alapján Kult-szórakozás kategóriában a 2. helyig jutottunk... Hisszük és reméljük, hogy az elmúlt egy évben továbbfejlődött a Kocsmablog tartalom, de naivak lennénk azt hinni, hogy idén nem egy teljesen új bloggergarnitúrát ér a megtiszteltetés, miszerint dobogóra álljon. Idén ezért van szükség a TI segítségetekre! Vagy nem?

Golden/blog evolúció

goldenblog2005.jpg2012-ben igazán kár azon már fennakadni, hogy mi az eredendő köze a HVG-nek a szakértő blogzsűri szerepéhez – egyszerűen csak kinevezte magát egy jó gondolattól vezérelve, még jó időben. Mondhatni, megragadta a 2005-ös blog-bumm idején a lehetőséget, hogy egy minőségi megmérettetés és az azt lezáró díjátadó ünnepség keretében kicsit róluk is szóljon ez a „popszakma”, miközben a nyilvánvaló ego túltengésüket blogban levezető fiatalok minden elismerésnek örülnek. Különös tekintettel, ha bulizhatnak, és bőven van kaja-pia, ingyen.

Fészek klub, Grund, Uszálystrand, Ötkert, A38 eddig a helyek listája, ahol díjátadókat rendeztek. Ezekre az eseményekre már rég nem mehet el bárki, rég nem kevernek koktélokat a meghívott vendégeknek sem, az étlapon szereplő kaják száma és jellege súlyosan egyszerűsített, de még a díjazottak szponzorajándékai is egyre érdektelenebbek. Ahogy én látom, az egész egyre inkább hasonlít valami okosban kigazdálkodható céges rendezvényre, ami alól jobb kibújni, mint egy közös szenvedélytől fűtött s egymást főként nicknévről ismerő társaság össznépi mulatságára.

Mindezért persze a bloggerek maguk is felelősek. Manapság hány valóban napló jellegű érdekes és még aktív blog található széles e magyar nethorizonton, ahol a szerző elsősorban önmaga szórakoztatására ír? Hányan vannak, akik minden körülményeskedés nélkül egyszerre tökéletesen őszinték, egyedi hangvételűek és hitelesek? Mindenki szakosodik, mindenkiből előtör az újságíró, egyre kevésbé lehet különbséget tenni blogbejegyzés és újságcikk között. Most épp ez a minőség ismérve. És ha ez a fajta minőség adott, akkor mögé áll a blogszolgáltatót működtető hírportál, az ingyen tartalomért cserébe olvasókat szállít a küszöbre, szavazni is kész olvasókat, amit a Goldenblog közönségdíjaiért futó versenyében jó helyezésekre lehet váltani. Nesztek nektek blogverseny, így lesznek a már felfuttatott blogokból győztesek, és persze ne feledkezzünk meg a házigazda HVG-ről, aki mindenki kampányának farvizén nyer értékes reklámfelületet.

Kocsmablog evolúció

Kezdetben volt az apuska a hősi blogáruló. Ez pont az a fajta blog volt, amire még én is elismeréssel nézek vissza, s veregetem meg a saját vállam, hogy hű bazmeg, ilyet is tudtam, amíg a hús-vér szereplőivel kötött kompromisszumok tengerében vállalhatatlanul felhígult, s találnom kellett egy teljesen új játszóteret. És akkor derült égből csapott agyon az ötlet: hisz mi kocsmázunk! Igen, akkor, azelőtt, és azóta is rendszeresen kocsmáztunk és kocsmázunk - éljen soká' ingyen sörön a szent szerdai csapat -, és ha már így, akkor ezen élményeinket miért ne osztanánk meg sorstársainkkal?

2008. február 28-án egy blogger körökben kultikusnak számító helyen, a Tandem Caféban kezdődött kocsmablogos garázdálkodásunk. Szinte felfoghatatlan, hogy azóta mennyi kocsma van mögöttünk, melyeknél mindig törekedtünk egy teljesen élethű pillanatkép megörökítésére, lehetőleg olyasféle alapossággal, hogy az olvasónak egy-egy bejegyzés elolvasása után ne legyen hiányérzete.

kocsmablog-plakat.jpgA mennyiség nem mehet a minőség rovására, ezt mindig is vallottuk. Mégis. Vágytunk arra, hogy egy színesebb tartalommal olyanokat is bevonzzunk, akik nem a mi Budapest centrikus felmérési körünkben mozognak, vagy teszem azt, valami oknál fogva idővel a kocsmákból is kikoptak, ezért az elmúlt másfél évben megannyi új rovatot indítottunk. Ekképp van ugye most már a Ma10! rovat, amiben ismert emberek nyilatkoznak az alkohollal való kapcsolatukról és kocsmázási szokásaikról. Aztán ott van a Kocsma10! rovat, amiben a vendéglátó egységeknek adunk lehetőséget bemutatkozásra. Az Alkohol kult rovatban különböző eseményekről és érdekességekről olvashattok beszámolókat, a Kocsmaviccek megnevezés egyértelmű, míg a Videók között kizárólag saját hatáskörben elkövetett filmes anyagaink találhatóak. Na, ugye hogy?

Hülye statisztika

Pontosan 4,5 éve kezdtük. Ez alatt 385 kocsma lett felmérve, ami 1,645 hetente. Átlag 4 ember volt a felméréseken, ez összesen 1540 fizetővendég a kocsmáknak. Átlagosan 3,5 korsó sört ittunk meg, ami 5400 korsó árpalé. 370 Ft-os átlagárral számolva 2 000 000 forintot költöttünk csak sörre a blog miatt. Kb. 510 000 Ft ÁFÁ-t fizettek be utánunk a kocsmák az államnak, és ebbe még nem számoltuk bele a sörgyárak jövedéki adóját és egyéb terheket, amivel a blog a nemzetgazdasághoz hozzájárult. A megivott 2700 l sörben 135 l tömény alkohol volt, ez fejenként 33,75 liter tiszta szesz. Átlagosan 3 órát töltünk egy helyen, az összesen 1155 óra, ami több mint 48 teljes nap. Több mint másfél hónap csak kocsmában - bár lehet, ezzel bőven a magyar átlag alatt vagyunk. Munkaidőre lebontva ez 1155*4 fő, azaz 4620 munkaóra, ami havi 168 munkaóra/hó-val osztva 27,5 hónap munka. Több mint két és egynegyed év! Kocsmában. És ebben nincs benne a blog szerkesztésével, véleményírással, beszámolókkal, interjúkkal és a videókkal töltött idő... Ingyen. Csupán lelkesedésből.

Kövessetek minket továbbra is, ajánljátok az oldalt ismerőseiteknek, és mindezen információk tükrében szavazzatok vagy ne a Goldenblogon belátásotok szerint! ;)

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr854723067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása