.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2012. 03. 21. - apuska
Nemdebár

Cím: 1024 Budapest, Széll Kálmán tér 5.
Látogatás: 2012. március 7. 18:00-21:45
Google Maps

A falakon iskolai faliújságokat megszégyenítő tablók sok-sok színes képpel, elsősorban divatmagazinokból, másodsorban minden egyéb fellelhető helyről, hiszen a szenteket és szőrös muszlim puncit ábrázolók nem tipikus részei az előbbieknek.

Telefon: +36 20 443 7838
Facebook: fb.com/nemdebar
Web: http://nemdebar.com

Vélemény

apuska:

Nemdebár van az a videó, amiben jól mutat, s van az az egy és két videó, amiben visszaköszön a vendég magas budai lováról. És a Nemdebár jellemzését ezzel abba is hagyhatnám...

Miközben van tovább. Mert a tiszavirág életű A7 Bár és a komoly múlttal rendelkező Busz eszpresszó helyén (itt volt a 22-es busz végállomása Budakeszi felé) 2008 óta üzemel ez a csili-vili, trendi bár, s keresi, s találja sznob igényes közönségét. Kár, hogy a kabátunknak kihelyezve még fogas sincs, ami az idétlen székháttámláknak köszönhetően így kelletlen a pad szélére került, illetve ki-ki ülhetett rá.

De a padlószinten hancúrozó kutyák zavartalanul kergették egymást. Jó volt nekik, s persze jó volt nekünk, miután az indokolatlanul drága sört a négydecis játékkorsóinkba kimérték, mert utána jobb szájízzel időzhettünk el az erős félhomályba burkolódzó hely stílusán, melyre a Pop presszó és bár megrendítően hasonlít. A Nemdebár megjelenését itt olyan apró biz-baszok teszik érdekessé, mint az alkoholos állapotunkat tesztelő szondaautomata, a kirakati üvegbe belógó festmény háta, a Pókember bábú és bohóc báb, annak aljában egy pizsamába öltöztetett fürtös baba, egy mackó, néhány locsolókanna, mi praktikus, hisz van ott még egy-két virág. A falakon iskolai faliújságokat megszégyenítő tablók sok-sok színes képpel, elsősorban divatmagazinokból, másodsorban minden egyéb fellelhető helyről, hiszen a szenteket és szőrös muszlim puncit ábrázolók nem tipikus részei az előbbieknek. A padlón szőnyeg, a bútorokból több simán része lehetne a tipikus budai nappaliknak, a plafonon diszkógömb, de az üres felületeket betöltendő bakelit lemezekből s kijön néhány kiló. De mindez jelzésérték. Hogy itt zene van! S ez a zene több is mint oké, mondhatni kiváló, mert a feljátékmackózott DJ-pultba (medvárium) alkalmanként belép az italpult mögül az egyik fekete feszülős pólós arc, s kiváló zenei ízlésével azonnal rácáfol megjelenésére.

Az oszlop mögötti elbújós hátsó rész egy fokkal szerényebb. A színes függönyök, a piros esernyő, és a sarokba csak mellesleg odavetett erotikus montázs közel nem hozza az előtérben megszokott ingergazdag szintet, viszont a WC színes csempéi és az azokba beültetett és a nemiséget egyértelműen besoroló celeb-portrék (Ciccolina, David Hasselhof, Pamela Anderson) tetszetősek, miként a fába kézírást imitáló márkázott nemdebár vésetek, amihez hasonlóval a Kisüzem is büszkélkedhet.

Most kb. azt hiszem, amit a Nemdebárt kedvenceként feltüntető Harcsa Veronika, hogy a metró, a buszok és villamosok végállomásának gyűrűjében a Nemdebár egy hangulatos nappali kávézó és tökéletes éjszakai ki- és betérő lehet, amely ideális bárminemű fel- vagy levezetéshez.

doma:

A 'dombi lányok' és művészek félhomályos, ámbár kellemesen szituált helyszíne. Itt minden megtalálható, ami egy megjátszós, nagyzolós estéhez szükséges. A hely védelme érdekében meg kell azt is említenem, hogy a kiszolgálás nagyon kedves.

kalimpa:

Nem nekem való,
Elég homályos is, hogy
Miért is mentünk oda!
Drága
Elég kicsi
Budai elit sznobéria szag volt
Általában a zenék viszont jók voltak
Rugalmatlan vagyok, meg Pesti, de ez nemnekembár!

dancsopanza:

Kicsit setét, de jó.
Kicsit drága, de jó.
Kicsit füstmen', de jó.
Jóvanmá...!

Ízelítő

Csapolt sör (4 dl): Tuborg, 550 Ft
Üveges sör: Kronenburg búza, 600 Ft
Bor (1 dl): Lisica fehér Cuvée, 250 Ft
Rövid (4 cl): Becherovka, 700 Ft
Üdítő (2 dl): Rostos gyümölcslé, 200 Ft
Meleg ital: Capuccino, 350 Ft
Harapnivaló: Melegszendvics, 400 Ft

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr964316460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása