.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2012. 01. 12. - apuska
Tényi Anett

Adunk a kocsmáknak egy pofont!
10 állandó kérdés, 10 válasz.
Ismert arcok nyilatkoznak.

Név: Tényi Anett
Születésnap: 1975. március 11.
Foglalkozás: színész, humorista

Mottó: Aki a Kocsmablogot like-olja, rossz ember nem lehet…!

> A budapesti Ruttkai Éva Színház művészeként kezdte pályáját, tagja volt a Bach Szilvia nevével fémjelzett Migrén együttesnek, ahonnan már csak egy lépés volt az új hullám, a stand-up comedy, mely műfajt a nők közül elsőként ő kezdte. Óriási öniróniával és persze humorral beszél a szingli életformáról, és az ezzel járó nehézségekről. Rendszeresen fellépett a Mikroszkóp Színpadon, hallottuk már a Rádiókabaréban, tagja a Beee Stand-up Comedy Színpadnak és az Új Pesti Kabarénak. Újabban leánybúcsúkon szórakoztatja a menyasszonyokat és barátnőit, pikáns műsorát provokatív játékokkal tűzdeli.

01. Mikor és hol rúgtál be először?
- Az első találkozásom az alkoholmámorral az a 90’-es évek elejére tehető, sajnos a pontos dátumra nem emlékszem…! A szülői tiltás ellenére, fondorlattal, cselszövéssel, nagymamám bevonásával sikerült eljutnom a szülőfalum (Gara) szomszédságában lévő település (Nagybaracska) fantasztikus Disco-jába. 1 db rumos cola biztosította számomra a felhőtlen derűt és jókedvet!

02. Milyen gyakran jártál illetve jársz kocsmába?
- Tini Ninja koromban, trendi válltömésekbe, selymekbe, miniszoknyákba bújva szinte kötelező volt a pénteki és szombat esti láz. Gyülekezés és alapozás a helyi Presszóban! Vidékről a (fő)városba kerülvén, mint a szabadság vándora átváltottam a heti 2, 3, 4…x alkalomra! Mára pedig mindez leredukálódott heti 1-2 napra!

03. Mi a fő szempont, mikor szórakozóhelyet választasz egy barátaiddal való találkozáshoz?
- Szeretem a hangulatos, kellemes, akár füstös kis kocsmákat, normál árakkal, jóképű pincérrel, vagy akár jó fej pultos csajjal, ahol szól a zene, de amellett nem kell 3 cm-ről egymás arcába üvölteni, ha beszélgetni szeretnénk.

04. Melyik a kedvenc kocsmád / szórakozóhelyed és miért?
- Húú, sok kedvenc van! A barátnőimmel előszeretettel jártunk a Tejbárba, (sajnos már megszűnt). Igazán baráti és szinte családias hangulat jellemezte (szerintünk…). Minden szempontból megfelelt az alapozásra, minden és mindenki kidumálására, ahol az alkoholfogyasztásunkkal egyenes arányban változott hangszínünk, orcánk és hangerőnk… Szeretem a Gödör klubot, a Könyvtár klubot, a Krúdyt, a Kakast, a Mika Tivadart, az Amigót, a Gondozót, a Terv presszót… és még sorolhatnám! Mindenevő vagyok szórakozóhelyek tekintetében( is)! Kivéve a dü-dü disco-kat!

05. Milyen alkoholos italokat fogyasztasz?
- Különböző korszakaim voltak: mint már említettem a rumos colával kezdtem, majd jött a Lady-kor (almalé+sherry), az ős klasszikus boros cola, konyakos cola, whisky cola, whisky+energiaital, Martini bianco, gyümölcs vodka (az őszibarackos volt a favorit), majd hosszú ideig édes pezsgőztem (ez még most is tart)! És elérkeztünk korunk legnagyobb szerelméhez a (mézes)PÁLINKÁHOZ!

06. Milyen tapasztalataid vannak más országok kocsmáiról?
- Leginkább Horvátország vendéglátó egységeit látogatom előszeretettel! Ohh, a tengerparti feeling, coctailok, helyes mixer fiúk, tenger moraj, lágy szellő… hjaajh, azt hiszem egy kicsit elkalandoztam...! 

07. Hogy reagálsz, ha felismernek egy nyilvános helyen?
- Igazából jól esik! Szívesen beszélgetek az emberekkel!

08. Tudod-e, hol a határ?
- Igen, szerencsére érzem, hogy mikor kell leállnom! Ha valaki a társaságomból segítségre szorul, látom, hogy sokkal rosszabbul van, mint mondjuk én, azonnal kijózanodom és pátyolgatni kezdem! Természetesen nekem is volt már „határon túli” élményem és filmszakadás is, de igazából nem jellemző!

09. Volt-e bármi, amit megbántál, és az alkoholra fogtad?
- „Neem, nem és neeem, nem, nem bánok semmit sem…” …hihihi …dehogynem …bizony volt már olyan, hogy az alkoholtól felszabadulva általam viccesnek vélt mondatokkal bántottam meg barátaimat. Na, akkor mit volt mit tennem, belekapaszkodtam a bocsi, ne haragudj, de totál kész voltam-ba…

10. Mi a trükköd másnaposság ellen?
- Arra esküszöm, hogy mindenképpen ki kell aludnia magát az embernek, ez szerintem a legfontosabb! Ha eszembe jut, lefekvés előtt egy Algopyrin, az is enyhít a fájdalmakon. Felváltva szoktam inni szénsavas ásványvizet és valami jó hideg cukros üdítőt, mondjuk citromos ice teát. Ezek az én bevált trükkjeim! Bár csak meséltek róla, de állítólag vannak olyan durva másnapok, amikor igazából semmi sem segít, maximum a könnyes szemmel ordítás a nagy fehér mikrofonba…

+1. Ha fél perc reklámidőt kapnál több kereskedelmi tévében és rádióban, mit mondanál?
- Felhívnám a figyelmet magamra, a női humor méltó kezelésére (itt most nem a mellnagyobbító műtétre gondolok), ja és persze a KOCSMABLOGRA! :)

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr493534835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása