.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 03. 29. - apuska
Kakas presszó (Kálvin)
pixel cégér Helyszín: 1085 Bp., Üllői út 2-4.
Látogatás: 2011. március 12. 18:00-23:30

> A néne kirakatott a ház falára egy kakasfejes neont, fénye messzire látszott, így az ötödik, a nyolcadik, de még a kilencedik kerületből is hozzá jöttek kakast vásárolni a lakók.

Adatlap

Elérhetőség: +36 70 295 2825
Web: http://kakaspresszo.com/
Facebook oldal: www.facebook.com/kakaspresszo.hu
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 0-24
Extrák:wifi, tévé (digi), kivetítő, non-stop, csocsó, ital akciók

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Arany Ászok, 300 Ft Arany Ászok, 340 Ft
Dreher, 350 Ft Arany Ászok félbarna, 340 Ft
Dreher Bak, 400 Ft Dreher 24, 410 Ft
Pilsner Urquell, 400 Ft Hofbrau Weissbier, 500 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
*Folyóbor, 60 Ft Kalinka, 420 Ft
Dél-Alföldi Cserszegi Fűszeres, 180 Ft Becherovka, 500 Ft
Kékfrankos Zweigelt, 180 Ft Unicum, 500 Ft
Eperbor, 300 Ft Johnnie Walker, 640 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
**Szódavíz, 40 Ft Capuccino, 200 Ft
Szénsavas üdítők, 230 Ft Tea, 300 Ft
Cappy gyümölcslevek, 250 Ft Forró csoki, 350 Ft
Bomba, 400 Ft Szendvics,

*16 óráig
**csak bor mellé

Fotók

Vélemények

apuska:

"Élt egyszer egy szegény asszony, semmije sem volt, ha mondom! Se kenyere, se garasa, csak egy kedves kis kakasa. Egy napon gondolt egy nagyot, a kakas ízes húsára vállalkozást alapozott. Az Üllői út elején nyitott hentesboltot, egy kikészített kakas árából vett kettő élőt, két kikészítettből négy virgonckodót, négy kikészítettből nyolc csipkelődőt…, pár nap alatt kettő a tizenkettediken lakták a Kálvin téri szemétdombot. Öröm a háznál, gyémánt félkrajcár a zsebben, beindult a biznisz. A néne kirakatott a ház falára egy kakasfejes neont, fénye messzire látszott, így az ötödik, a nyolcadik, de még a kilencedik kerületből is hozzá jöttek kakast vásárolni a lakók, mígnem… a galeribe egy fekete varjú madárinfluenzát hozott – műfasz a seggébe.

Madárcsont, koponya, tollkabát, sötét fellegek. A török császár nemzettsége a romokra lecsapott, és egy piszkosul drága éjjel-nappalit csinált a Kakasból. Hatalmas árrés, szerény forgalom, metróépítés…, ez idő tájt a szomszédos Vörösmarty mozi is több vendéget látott, így pár év vergődés után lehúzták a rolót. Hogyan tovább? Se hús, se kenyér, csak a név, mi megragadt. Alkohol? Aranyhaltól kívánni se lehetne jobb ötletet. Egy fiatalos kocsmát csinálni, a környék krimóihoz képest jó áron. Így született meg a Kakas presszó ötlete.

Szombat kora este a földszinten még nem kakaskodott senki. Nem simogatták perverz népek a falra pingált Rolling Stones kinyújtott nyelvét, nem dőltek az Eva Mendes hasonmás tükörben többszörözött mellei közé se a sóvár sörbarátok, nem csapkodta a gumiszoba egyetlen épen maradt falához egy őrült sem a testét, és a sörös hordókkal eltorlaszolt ’kukurikú, török császár, add vissza a gyémánt félkrajcárom’ klasszikust tartalmazó népmese szövegét sem olvasta fel hangosan egy megszállott néprajztudós horda, miközben keresték a tapéta mögött a WC-papír tekercsekkel illusztrált WC-t. Bezzeg a KÉJ matricákat kitették! Nocsak. Egy újabb Kocsmák Éjszakája helyszínhez volt szerencsénk?

Miként a többiek a galérián foglaltak helyet, így én is. Az MR2 aktuális slágereivel tartottam a padlószőnyegen a kimért lépést, odafenn brutális meleg, kicsiny pult, pepita falak, néhány bizakodó Fradi drukker papírkoronákkal és több sport-semleges civil. Semmi cicó. Lényegre törő kialakítás, színesen visszafogott, szerethető kivitelezés.

A fenti pult egyszemélyes kuckó egy állandóan ablakpucolásra váró üvegvitrin előtt, ahol két sörcsap és egy hűtőszekrény adja a berendezést. Így persze érthető – ettől még bosszantó -, hogy mikor kértem egy barna sört és folyóborból egy fröccsöt, akkor csak ásványvizet tudtak adni – mondván, szóda nincs, majd leküldtek az alsó szintre intézni a többit. Lent aztán már volt szóda (kizárólag borhoz) – lényegesen olcsóbban, mint az ásványvíz -, viszont folyóbor ott se, mert azt nem szolgálnak ki (nem is ajánlják), csak délután négyig. Mindegy, ez jogos káosznak tűnik, amit meg lehet szokni.

Azt még az ötödik akciós jéger után is láttuk, hogy szegi a Zöld Sasok szárnyát öt szépen szabott mozdulattal a Vidi. Mindenki szerencséjére meg se próbáltak bánatuk fölött a kiskirályok agresszióval előtűnni, így a felső WC-ben található használati útmutató piktogramjait szem előtt tartva: nem állva(?), nem hányva, nem rajta guggolva, nem pecázva benne, nem kutyapózban szabadultunk meg mindenféle salakanyagtól, és kulturáltan szórakoztunk unásig."

kalimpa:

"gyönyörű szombat délután battyogtam az üllői úton a kálvin tér irányába, mikor is a halványan átsejlő napsugarak sejtelmesen áthatoltak az ózonrétegen, csicseregtek a madarak, és az járt a fejemben, hogy milyen jó kis este lesz ez a barátaimmal a Kakas presszóban. jó is lett!

viszonylag új hely, nemrég nyitott, usgyi meg is támadtam a bejáratot, először nehéznek bizonyult, húztam-vontam-toltam-löktem, de csak nem nyílt az ajtó, egy svájci bank páncélszekrényébe könnyebb a bejutás mint ide. lehet, hogy nem szeretik az idelátogató vendégeket és ezért raktak egy három tonnás vas és üvegből gyártott ajtót? na mindegy, sikerült, és ez a lényeg.

huhh, megérkeztem a bázisra, úgy tűnik elsőnek a társaságból, hmmm, nem is baj, legalább felmérem addig a terepet és én választok asztalt, kedvelem az efféle privilégiumokat. tudni kell, hogy a Kakas az kétszintes presszó, ezért nehezebb a helyezkedés, főleg ha az ember fia okosan szelektálja a szabad asztalokat annak tükrében, hogy merre vannak a dúskeblű és szép arcú hölgytársaságok. jobbra, majd balra fókusz, de semmi - kivéve a pultos hölgyek – az alsó szinten.

kértem egy sört, abból nagy baj nem lehet. meg is történt az akció első fele, szabad asztal még egy se. na, mindegy is, söröm már van, maximum maradok a pultnál, de hoppá, ugye a Kakasnak van fenti része is, így nagy reményektől és az esti csipkebogyóteától túlfűtve, amit indulás előtt csurgattam le torkomon robogtam felfelé a lépcsőn. körbenéztem és igen, a sarokban lévő nagy kanapés asztal szabad volt, pont jó lesz - gondoltam, jó is lett. erre a gyerekek már meg is jöttek, még időm sem volt rendesen körbenézni, de azért amit láttam az már nagyon jó.

végre egy kocsma, ahol adnak a design-ra és nem csak a megszokott módon, világító feliratok, reklámtáblák stb. stb... nem, itt jobbnál-jobb dolgok vannak, például lemezborítók borítják a falat, kellemes és kényelmes kanapék, piros-fehér dohányzó asztalok, diszkógömb, mini csocsóasztal, bárpult. ja, és ami még két külön piros pontot ér nálam, az az ötletes bárszék, aminek az ülőkéje úgy néz ki, mintha egy sörös kupak lenne, a másik meg a WC-k különválasztási matricája az ajtókon, nagyon jó, a férfi WC-nek íves csurgásra utaló rajz van, a nőién pedig függőleges.

a kiszolgálás pulthoz járulós, de megéri, mert a lányok gyorsak és kedvesek voltak, figyeltek a korrekt pia adagokra és még egy-két mosolyt is csempésztek minden kör mellé.

nagyon jó kis hely, csak ajánlani tudom mindenkinek."

anyicska:

"Minden reggel a szomszéd kakas kukorékolására ébredek, így rágondoltam, mikor készültünk a Kakas presszóba. A szomszéd kakas egyfajta biztonságérzetet ad, mert ha reggel kukorékol, akkor tudom, felkelt a nap, hogy élek és nekikezdhetek én is a napnak. A Kakas presszó szintén biztosságot jelképez. Konkrétan olyan fajta biztosságot, hogy ha épp a Kálvin tér környéken lógok a haverokkal és porzik a vesénk, van olyan hely, ahol bármikor fogadnak minket.

A Kakas presszó kellemes, hangulatos. A dizájn színes, vidám, barátságos: a falakat jellemzően lemezborítók díszítik, de több helyről mosolyog ránk Mickey Mouse. A fenti rész boltíves plafonját és ablakait látva akár a hajófülke feeling is ránk támadhat. A jó társaság és az akciós Jagermeister még jobban fokozhatja az érzést, hogy nyílt, viharos, hullámos tengeren úszunk. A berendezés lakályos, az ikeás kanapék nem csak kényelmesek, de gyönyörű kilátást is kínálnak a miniszoknyás lányok combjaira, kis szerencsével egy-egy harisnyatartó is tovább izgathatja a fiúk képzeleteit. Ahhoz képest, mennyire színvonalas a hely, a mosdó inkább C-kategóriás. A felső szinten annyira kicsi, hogy egy rövidlátó sem veszne el benne, pedig kiégett a lámpa! Szerencsénkre, a kedves pultos lányok ugyanolyan gyorsan cseréltek körtét, amilyen gyorsan kiszolgáltak minket.

Szóval Kakas egy tuti hely. És ami néha nagyon fontos lehet - minden nap 24 órán át kukorékol!!!"

"A környék kakasai karón ülnek, netán és nagy duzzogva villanyoszlopon. A bringa miatt kár lenne elkergetni őket. Talán a Kálvin tér tereptárgyai felmentést adhatnak."

Értékelés

  apu kali ric anyi pet nati bori dar tom
dizájn 4 5 5 5 4 5 3 4 4
kiszolgálás 4 5 4 4 4 5 4 4 5
közönség 4 4 4 4 4 4 4 4 3
zene 3,5 4 4 4,5 3 3 1 3 3
füst 2,5 2,5 3 3 3 3 4 4 4
mosdók 4 4 4 4 3,5 2 4 4 5
árszínvonal 4 4 4 4 4 4 5 5 5
  3,71 4,07 4,00 4,07 3,64 3,71 3,57 4,00 4,14

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr762765366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TibiOriginal 2011.06.12. 13:02:14

Bátran merem ajánlani, főleg a műszak után hazafelé tartóknak délután illetve,a mikor már a szórakozóhely bezár és/vagy a koncert véget ér. Hajnalban, 2-3 körül kulturált egyedek feltűnően megfogott részegséggel mulatnak. Az emeleti pult nagysága a helynek a függvénye, sajnos ennyi fért oda, bár tény, hogy egy nagyobb hűtő nem ártana :)

eeS 2011.10.01. 16:28:55

Egészen tegnapig bárkinek ajánlottam volna nyugodtan a helyet.

Tegnap este óta azonban senkinek. Eltekintve attól, hogy miért nem engedtek vissza, az ott dolgozóknak talán jó lenne az eszébe vésni a következőket:
- nem ők döntik el, hogy odaadják-e a panaszkönyvet vagy sem.
- normális helyen ki van írva látható helyen az üzemeltető és a "ki az üzemeltető?" kérdésre nem a "semmi közöd hozzá" választ illene adniuk.

Nem tudom, hogy mi volt este számukra szignifikánsan más, mint a másik tizensok alkalom, amikor voltunk, de ha nekik az jobb, hogy vesztenek több fizető, nem balhézó vendéget, ám legyen.
süti beállítások módosítása