.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 09. 29. - anyiii
Pivnice Kotva
pixel cégér Helyszín: Csehország, Trutnov, Horská 72
Látogatás: 2011. szeptember 16. 20:40-23:40

> Kértem egy narancslevet. A helyi pincér kérdezte: ez most komoly? És hozott egy sört.

Adatlap

Elérhetőség: +420 499 816 191
Web: -
Facebook oldal: -
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs: 9-21; P: 9-24; Szo, V: zárva
Extrák: biliárd, sörkorcsolya

Árlap

(1 CZK = 11,60 HUF)

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Krakonos 12°, 17 Kč -
Budweiser Budvar 10°, 22 Kč -
- -
- -
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Folyóbor (fehér, vörös), 10 Kč Fernet, 21 Kč
- Medovina, 19 Kč
- Becherovka, 25 Kč
- Berentzen 24 Kč
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 10 Kč Tea 9 Kč
Szóda 4 Kč Capuccino 15 Kč
- Grog, 22 Kč
- Utopenec, 18 Kč

Fotók

Vélemények

anyicska:

"A Kotva, magyarul úgy is mint Horgony, egy trutnovi legenda. Ott sörözött nagyapám, apám, majd én, és már odajár a fiatalabb generáció is. A közönség zöme magja mégse nagyon változik. Akik a Kotvába járnak, egy külön fogalom, egy sztereotípia szerint alkoholisták, drogosok, piszkos és büdös emberek, de saját tapasztalataim alapján elmondhatom, nem így van. Ez inkább a trutnovi underground.

Amikor először beléptem a Kotvába, kb. 17 éves lehettem. Kértem egy narancslevet. A helyi pincér kérdezte: ez most komoly? És hozott egy sört.

Néhány évvel később hasonló hibát követtem el: tél volt, fáztam, picit fájt a torkom, ezért teát kértem. A pincér csak csóválta a fejét, szó nélkül elment, de hamar visszajött a forró itallal. Csak a rum mennyisége bőven felülmúlta a teáét.

A pincér neve Katáni, és már több mint 15 éve szolgálja ki a vendégeket. Elég jellegzetes figura. Mindig fehér köpenybe öltözik, amelyből kilóg a szőrös lába, gyorsan mászkál az asztalok között és folyamatosan hozza söröket, akkor is, ha senki nem rendel. Ha látja, hogy valakinek utolsó egy-két deci sör van a korsóban, máris hozza az újat. Igyál, igyál, nincs mese!

Első ránézésre Katáni nem egy mosolygós típus, de ha az ember megismeri és elfogadja a stílusát, rájön, hogy igazából kedves arc, és szerintem főleg miatta járnak vissza a vendégek. Maga a hely egy pincében helyezkedik el, talán innen származtatható a neve, mely nem annyira föld alatt, mint víz alatt van, de marad a helyén és a kötöttséget jelképezi.

Már a kocsmába vezető lépcsőn érezhető a fű szaga. Igen, ez olyan hely, ahol mindenki füvezik, nekem is sikerült egyszer olyan hangulatba kerülni, hogy nem is tudom, hogyan jutottam ki a kocsmából és mit csináltam az éjszaka többi részében.

Mivel ez egy pincehelyiség, nincsenek ablakok, és az ember könnyen elveszítheti az időérzékét. Bár a legtöbb napon kilencig tart nyitva, így is könnyű bebaszni, főleg Katáni gyors tempójának köszönhetően. A Kotvában láttam először embereket olyan állapotban, hogy leestek a székről és nem voltak képesek felállni.

A dizájn szempontjából a Kotva egy tipikus cseh söröző, ahol a söré a főszerep, maga a hely dizájnja már mellékes. De ennek az egyszerűségnek varázsa van, miként a helyi mosdóknak. A nőinek pl. nincs kilincse. Kulcs helyett ezt kell a pultnál kérni, s bár maga a mosdó semmi extra, legalább védettek vagyunk, ami a Kotva esetében feltétlen szükséges.

Bárki ha valaha eltéved Trutnovba, mindenképpen menjen le a Kotvába, ez egy nagy élmény, nemcsak a nagyon finom és nagyon olcsó sör szempontjából, hanem a hely hangulata miatt is!"

apuska:

"Az autentikus cseh kocsmák tipikus példája. Imádom. Annyira egyszerű, mégis annyira stílusos, és mégse tud senki még hasonlót sem meghonosítani Magyarországon.

Kizárólag hétköznapokon van nyitva, nem hajnaltól, s nem késő éjszakáig. Mert megtehetik! 1965 óta működik a Horgony, s vagy 15 éve nyomja fizikatanár köpenyében annak emblematikus figurája, a rezignált arcberendezésű felszolgáló, aki a városi sörgyár remekét egyszerre három csapból csapolja, a teli korsókkal körbejár. Ha új vendég érkezik, már elé is teszi az elsőt, de úgy, hogy a korsó szélén lefolyó hab miként megnedvesíti annak alját, úgy az asztalon kis toronyban álló söralátétkupac tetejére ha a korsót rárakja, az alátét rátapad, és azzal együtt. Illetve a vendég ha már sörözik, akkor nem várja meg míg megissza, de még csak nem is kérdez, csak az üresedő korsóhoz koccintja a telit, hogy vegye már el arról a söralátétről, igya már meg, hisz ez az ő dolga.

A törzsvendégek azt mondták, itt a legjobb a Krakonos, mert itt csapolják a legjobban - nem a gyárudvarban. Ők pedig már csak tudják, hisz főként ezért járnak ide, a nyerőgépet és a biliárdasztalt pl. nem használta senki, de még véletlenül se.

A WC a bevezető folyosóról nyílott. Veszett hideg volt. Persze ez volt a kisebb baj annak tükrében, hogy nem tudtam hogyan is álljak oda a piszoárhoz: a dobogóra vagy egy tyúklépéssel mögé... de mikor már rövid volt az ív, rájöttem.

23 órakor jött a köpenyes ember, s közölte, hogy ez lesz az utolsó kör, amit kihoz, éljünk a lehetőséggel. Ezután még fél óráig leadhatjuk a pultnál a rendelést, aztán éjfélkor tűnés, hogy zárás után az ír kocsmában végre megihassa magáét már ő is."

"Le lehet vinni a lépcsőn a kerékpárt, és otthagyni a folyosón."

Értékelés

  anyi apu
dizájn 3,5 3
kiszolgálás 5 5
közönség 5 5
zene - -
füst 2,5 2
mosdók 2,5 2
árszínvonal 5 4,5
  3,92 3,58

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr533265169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása