.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 09. 29. - apuska
Luigi Sport Pub
kocsma10

Mikor a kocsma adja a másikat!
10 állandó kérdés, 10 válasz.
Tulajdonosok, üzletvezetők nyilatkoznak.

Helyszín: 1066 Bp., Zichy Jenő u. 31.
Scherer Gábor, üzemeltető válaszol.
 Bezárt, megszűnt! 

> Meccsközvetítések alkalmával a TV-k ki vannak hangosítva, így sokkal jobb szurkolni a kedvenceknek.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 706 3349, +36 30 907 0006
Web: http://luigisportpub.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/LuigiPub
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs: 16-24; P, Szo: 16-02; V: zárva
Extrák: wifi, tévé (digi), ital akciók, karaoke

Kocsma10!

01. Milyen múltra tekint vissza a hely, honnan a név?
- 2010. május 1-én nyitottuk meg a pub-ot, így elmondható, hogy az egyik legfiatalabb belvárosi kocsma a Luigi. A névválasztáson sokat gondolkodtunk. A hely jellege miatt csak a Sport Pub volt biztos, az elejére több variáció is volt. Előzőleg a helyiség vendéglőként üzemelt, Luigi étterem néven. A Luigi jól hangzik, könnyen megjegyezhető, így a Luigi Sport Pub elnevezés ideálisnak tűnt.

02. Kik alkotják a jelenlegi vendégkört?
- Vendégkörünk igen változatos. A leggyakoribb a 20-as, 30-as korosztály, de az idősebb korosztályból is vannak visszajáró vendégeink. Vendégeinkről elmondható, hogy az igényes réteget képviselik, a „kétes arcok” elkerülnek minket, amire büszkék is vagyunk!

03. Vannak-e törzsvendégei, mennyire ismeri őket, miért járnak vissza?
- Bő egy év alatt rengeteg törzsvendéggel büszkélkedhetünk. Vannak, akik hetente több alkalommal látogatnak hozzánk, míg más havonta egyszer csap görbe estét, de akkor azt nálunk teszi. Van, aki csak meccset nézni jár hozzánk, és van, aki csak buli előtti alapozásra. Egy a lényeg, hogy mi minden visszajáró vendégre törzsvendégként tekintünk. Ami miatt minket választanak, az a jó kedv, jó hangulat, és hogy lessük a vendégek minden kívánságát.

04. Melyik volt a legemlékezetesebb pillanat a hely történetében?
- Nehéz eldönteni, több ilyen is volt. A legemlékezetesebb talán, a Finnország-Magyarország utolsó percében volt, amikor Dzsudzsák Balázs a hosszúba lőtt, így megnyertük a mérkőzést. Egy gombostűt sem lehetett leejteni, annyian voltak, és a gólnál az a hangorkán… Na azt senki nem felejti el, aki ott volt. Ezúton is hálás köszönet Dzsudzsáknak! :)

05. Milyen söröket csapolnak, milyen borokat kínálnak, kevernek-e koktélokat, lehet-e bármit enni, s mindezt milyen árszegmensben?
- Egyféle csapolt sörünk van, Sopronit kínálunk a vendégeknek. Úgy gondolom, hogy egy ekkora helyen ez elég is. Folyó boraink Frittman Duett, ill. Feind Rosé. Ezek kiváló minőségű folyó borok, de aki a prémium minőségből választana bort, biztosan talál neki tetszőt a borhűtőnkben. Ennivalónak hot dog-ot kínálunk, ill. rágcsálnivalókat. Itt érdemes megemlíteni a tortilla chips-et, amit csípős salsával kínálunk. Ennek igazából a mérete érdekes: nem hiszem, hogy bárhol ekkora adagot kapnának a vendégek ezen az áron…
Természetesen vannak koktéljaink is, bár a koktélfogyasztás nálunk annyira nem jellemző, inkább az egyszerűbb long drinkek fogynak. Long drinkeknél, koktéloknál a Mammut Koktélt érdemes megemlíteni, amit most vezetünk be, és meghökkentően nagy lesz… Árainkról általánosságban el lehet mondani, hogy az arany középutat választottuk…

06. Vannak-e programok, rendezvények, akciók, milyen zene szól?
- Napjaink, ill. az elmúlt évek pop, és elektronikus slágerei szólnak nálunk, ez a vendégek döntő többségének bejön. Programok közül a meccsközvetítéseket tudnám kiemelni. Meccsközvetítések alkalmával a TV-k ki vannak hangosítva, így sokkal jobb szurkolni a kedvenceknek. Ezen kívül szokott lenni karaoke buli, ill. fontos megemlíteni, hogy havonta egyszer megrendezzük a Luigi Beer Day-t, amiről azt kell tudni, hogy 99 Ft-ért kínálunk egy pohár csapolt sört. Jó szokott lenni a hangulat… Akciók minden nap vannak. Hétfőn, kedden, szerdán pl. minden röviditalra 20% kedvezmény jár. Érdemes megemlíteni a Sörmenüket, amik igen kelendőek. Október elejétől pedig bárki számára igényelhető lesz a Törzsvendég Kártya, amit mindenképpen érdemes lesz igénybe venni, de nem szeretném lelőni a poént… :)

07. Hány fő befogadására alkalmas a hely, a kialakításkor vettek-e figyelembe különleges szempontokat, van-e kerékpártároló, lehet-e asztalt foglalni?
- Nagyjából 50 vendég fér el kényelmesen nálunk. Mivel nem beszélhetünk túl nagy helyiségről, ezért a kialakításnál nagy mozgásterünk nem volt. Ami fontos volt számomra, hogy ne kis bárasztalok legyenek. Igaz, így több vendég férne el, de az a kényelem rovására ment volna. Nem tömeggyárat szerettünk volna, hanem kulturált, otthonos környezetet kialakítani. Kerékpártárolónk ugyan nincs, de a bejárat előtt van két kisebb kerítés, ami alapvetően arra hivatott, hogy az autók ne álljanak közvetlenül az üzlet elé. Ezt szokták a bringások tárolónak használni, a célnak tökéletesen megfelel. Asztalt foglalni természetesen lehet, sőt, meccsnapon kell is. Vezetékesen nyitva tartási időben, mobilon pedig bármikor elérhetőek vagyunk.

08. Mi a véleménye a dohányzásellenes törvényről, hogyan oldja (majd) meg?
- Őszintén szólva, felháborítónak tartom a döntést, mivel a hozzánk hasonló, kerthelyiség nélküli kis helyeknek ez egy óriási érvágás lehet. Nem hinném, hogy ezzel bármilyen probléma megoldódna, sőt… Mivel pincehelyiség vagyunk, jelenleg nincs jobb ötletem, a vendégeknek a bejáratnál lesz lehetőségük dohányozni, ami viszont a lakóknak nem lesz ínyére. Tegyük hozzá, jogosan…

09. Melyik az a hely, akár itthon, akár külföldön, amit etalonnak tekint, miért?
- Ne vegye senki nagyképűségnek, de hirtelen nem tudok ilyen helyet mondani. Dizájn oldalról leginkább a Champs-re hasonlítunk, de mivel még soha nem voltam ott, nem tudom, összességében milyen lehet. Lényeg, hogy szeretnénk megtartani egyéniségünket, ami ugye nem csak a dizájnról szól…

10. Ha lenne pénze és lehetősége, mit fejlesztene a helyen, változtatna-e a koncepción?
- Ha lenne rá lehetőség, akkor biztosan kibővítenénk a helyet, de ez a közeljövőben sajnos nem tartom reálisnak, de mást nem változtatnék.

+1. Kocsmafotók:

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr403258028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2014.09.11. 19:18:24

Igen, hiába a sok ital akció, már a Luiginak is hűlt helye. Illetve melegszik. Most egy ún. Dill Bisrto Grill próbálja magát ott megvetni.
süti beállítások módosítása