.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 09. 7. - apuska
Doboz

Cím: 1072 Budapest, Klauzál utca 10.,
Látogatás: 2011. augusztus 31. 17:55-21:40.
Google Maps

Könnyen lehet, hogy a youtube-on híressé vált Maru nevű macska mellett számos dobozfüggő lesz Budapesten.

Telefon: +36 20 449 4801
Facebook: fb.com/doboz
Web: http://doboz.co.hu

Vélemény

apuska:

Lenyűgöző, káprázatos, hihetetlen! Kategóriateremtő, romkocsma delux, az új Ötkert! A VII. kerület legnagyobb szórakozóhelye, prémium underground közösségi tér, Budapest új ékszerdoboza! Csak úgy repkednek a Klauzál utca 10-ben 2011. augusztus 27-én megnyílt Doboz kapcsán az elismerő jelzők, talán már zarándokutakat is vezetnek ide, a gerillamarketing eszközökkel (lásd: keveset sejtető videó) okosan felépített nyitóbulira pl. annyi ember volt kíváncsi, hogy bár 1000 fő a Doboz befogadóképessége, az érdeklődök egyszerre nem fértek be. De milyen arcát mutatja a hely pár nappal később, világosban?

Ami jó hír – Johnny Gold is here -, hogy a Doboznak a nappali fény mellett sincs miért szégyenkeznie. Ki van ez találva. A kialakítás tudatos koncepció eredménye, annyi pénzt beleraktak, amit asztaltársaságunk három emberöltő alatt együtt nem keresne meg, de még a tisztességtelen eszközöket is latba véve. Kívülről romos ház, csak a sarkosított szívecskés Doboz logós zászlók utalnak rá, hogy itt valakik megélnek, és hogy ez nem egy bontásra váró épület. Aztán a kapun túl, két kézzel nyújtózkodik a kontraszt és elhasal a döbbenet!
A belső udvar közepén magasodó faóriás és az arra felkapaszkodó 7,5 méteres, izzó szemű, falécekből kirakott ’King-Kong’ installáció csak egy apró tényező (másutt ’Harapós kutya’ és ’Polip’ szobor), ami eltörpül a földszinti lakásokból kialakított, félig nyitott, oszlopos-tornácos, bárpultokkal sűrűn bevetett helyiségek mellett, és akkor az elhúzható plexifallal felvértezett névadó piros fémdobozról, ami egy ülőalkalmatosságoktól mentes tökéletes tánctér, még nem is beszéltem.

Mi a fene ez? Tervezői szerint önmagában egy művészeti alkotás, melyben a régi bérház tereit az utolsó négyzetméterig kitalálták, és az ideszegődő kulturális programokkal, koncertekkel, az emeleten nyíló Doboz Galériával, iparművészek műhelyeivel, műtermeivel, alkotótereivel a legújabb nemzetközi trendet kommunikálják, ezen kívül a fenti részen lesznek még irodák, ruhaboltok, házibuli lakások, ez utóbbihoz helyben megvásárolható lesz az alkohol, közért áron!

A helyenként retróba csapó bútorzat szépséges, stílusos és új, a mosdóban Zsolnay kerámiák vannak, a grillbár előtt díszeleg egy antik falikút, a folyosókon fellelhető fotók, fotómontázsok, tapéták, plakátok nem köszönnek vissza máshol, itt minden nagyon exkluzív, és célközönségét tekintve mégse oly szigorúan behatárolt, mint teszem azt a Leroy.

Fél hétkor már nem találtunk a kertben több szabad széket – bár eleve nincs sok -, de a másutt dobozhangúként aposztrofált hangfalakból a beszélgetésre alkalmas zene mellett nekünk nem jutott ki. A megnyitón tapasztalható sznobfaktor előretörése szerdára szintén alábbhagyott, ám este 8 után a biztonságiak óvó szeme még mindig a belépők táskájára irányult, így csapatunk egyik tagjától is elkoboztak pl. egy üveg bort.

Mikor először hallottam a helyről, eszembe jutott Cameron Diaz és az ő doboza, amin volt egy gomb, amit ha megnyomtak, egymillió dollár volt a jutalom, viszont valaki valahol emiatt meghalt. Itt valamelyest kifordított a helyzet. Ha valaki belép a Dobozba, maximum arra számíthat, hogy kivesznek a szívéből egy darabot, azt szépen, masnival átfűzik, becsomagolják és akkor is kipakolják a polcra, ha amúgy nem akartál vinni ajándékot.

kalimpa:

igényes ékszerdoboz nyílt egy lakatlan ház helyén, szépen kifestve. ötletes egységet alkot a fehér háttér a nem túlzó különböző színű ajtó s
ablakkerettel. a kertben, vagyis az udvaron, letisztult, egyforma székek és asztalok. a felszolgálási rendszer igen érdekes, mert nagyon sokan serénykednek és figyelik a fogyasztók kívánságait és igényeit. vannak, akik csak a poharakat szedik és a hamutartókat ürítik, és vannak (másmilyen pólót viselnek), akiknél pedig italt rendelni is lehet, illetve a fogyasztás végeztével fizetni is.

az udvar egyharmadát egy piros dobozra emlékeztető vasszerkezet foglalja el, ami a zárt szórakozást és táncolást hivatott biztosítani. az árak a romkocsmákhoz hasonlatosan kissé magasak, de ez nem is rom, nem is kocsma, inkább komplex szórakozóhely próbál lenni, ahol sajnos átlagosak az ilyen árak.

a belső tér is igen igényes, és sok-sok pénz beleölését vélelmezi, ami mindenképpen dicsérendő. minden belső szoba más és más stílusban lett kialakítva, különböző színekkel kifestve vagy buli hangulatot idéző tapétával, meg bőr kanapéval vagy éppen rattan fotelekkel s díszes csillárokkal megextrázva.

a kiszolgálás/felszolgálás nekünk extra udvarias és előzékeny volt mind a pultban, mind az udvaron.

a WC igényességével nem sok hely képes vetekedni Budapesten, szép, tiszta és ötletes.

strasszi:

Én ott voltam a megnyitón is, nagyon sokan voltak, a szervezés ennek megfelelően egy idő után nem engedett be több embert, ami azért jót tett a benti sűrűségnek. Dicséretes hozzáállás, bár ebben a legtöbb hely a WB tragédia után valószínűleg ma már határt szab.

Első benyomásom nagyon pozitív, hisz én egy klasszikus romkocsmára számítottam, de az alapvonáson kívül itt minden más. Talán megindult egy régóta áhított törekvés afelé, amit már számos romkocsma tesztelésénél írtam. Mindig az volt velük a bajom, hogy nagyon gáz környezetben méregdrágán kapod a sört, természetesen műanyag pohárba. Ehhez köretnek egy romos épületben lepukkant, összekukázott bútorokon ücsörögtél, a mosdó meg jellemzően kritikán aluli az ilyen helyeken.

A doboz nem ilyen. A doboz jó. A dobozban van kiszolgálás az asztalodnál (amíg a tömeg engedi). A dobozban üvegpohárban kapod a sört. Tisztaság van a mosdóban. A dobozban látszik, hogy nem minimális költségvetéssel akartak maximális profitot elérni. Bár ez utóbbi közgazdaságilag indokolt ugyan, de a valós életben ritkán jön be hosszú távon. Látszik, hogy ki szeretnének tűnni a romkocsmák közül, és nem az árszínvonal csökkentésével, hanem a szolgáltatás minőségének emelésével érik ezt el. Szerintem sikeres projekt lesz. Számomra nagyon meggyőző volt elsőre és másodikra is. A környéken és a hasonló kategóriájú kult-kocsmákban elfogadott, de ennek ellenére szerintem magas árakat ellensúlyozta a környezet és a hozzáállás. Ízlésesen kialakított, fantáziadús, egyáltalán nincs szedett-vedett érzete.

Könnyen lehet, hogy a youtube-on híressé vált Maru nevű macska mellett számos dobozfüggő lesz Budapesten, engem is beleértve.

bal:

Vegyes érzésekkel viseltetek a Doboz iránt. Kicsit zavaros nekem a hely. Tényleg. Együtt a régi és a modern. Ez sokszor jó, sokszor tetszik. De itt nem. Nekem itt sok, erőltetett, túldíszített. A Bal által repülőgéptranszfernek nevezett pultrésszel (ami nagyon találó), középen a fával (ami nálam *-os 5-ös), valamint a belső pultnál a mostanában annyira divatos: 'Te Béla! Csináljunk valami nonfig dolgot a falra fenyőlécből, mert most az a menő...'.

A másik dolog a közönség, de ez az én bajom, hogy nehezen képzelem el, hogy a csajom egy 'nem romkocsma' meglátogatására magassarkút és kisestélyit vegyen fel... Az árakat tekintve pedig drága. Nekem legalábbis. Van minimum 10 másik hely, ami olcsóbb, ha nem is sokkal, de jobban érzem magam ott. És úgy.

ági:

A Doboz egy jól bereklámozott, már-már agyonreklámozott helyként élt a fejemben: egy újabb „romkocsma”, még, ha kicsit fenszibb is, a szokásos tömeggel és magas árakkal. A régi bérházba rejtett „kocsma” mégis rácáfolt erre: tetszetős kialakítás, átgondolt koncepció, sok ember tömegérzet nélkül, és egészen baráti árak.

Okos megoldás a dobozba zárt DJ pult, és nagyon tetszik, hogy a különböző terekben más-más a funkció és ennek megfelelően a hangulat is. Van hely leülni kettesben, és van hely leülni többesben is, van hely enni, inni, táncolni, mindez úgy, hogy nem zavarják egymást a résztvevők. A ház több helyiségében látszik, hogy vannak még tervek, a Doboz még nem ért a lehetőségei végére.

Az egyetlen, ami elhúzta a számat, este 9 után, mikor már érik a tömeg, a rossz kiszolgálás, pedig egy kocsmánál ez az egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb dolog. A pultosnak kb. 5 percébe tellett elkészíteni egy fröccsöt, az asztalnál felvett rendelés is lassan ért ki, nem beszélve arról, hogy többször összekeverték a rozét a fehérborral.

Összességében a Doboz egy ígéretes hely, de a rutin még nincs meg, azon van mit javítani.

baller:

Árnyék bokszoló skizofrén kiütéses győzelemmel arat a blahás hittérítés közben, egy kukabúvár elmerül a sarkon. Cifra kutya(?)hugyozást kerülgetek a szórólappal felszórt járdán, szemben zászlók, célhoz értem.

Ez a hely azoknak a külföldieknek kötelező, akik szeretnének megdöbbenni és röhögni eklektikus kultúránk sajátosságain, itt a neonfényes pink káoszbártól a juharfától árnyékos gangon át a minimalista reptéri transzferig mindent megtalálhatunk.

Azt meg tényleg nem értem, hogy a gyerekeknek miért adnak lehetőséget piszoározás közben a facebookozásra.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Arany Ászok, 450 Ft
Üveges sör: Dreher Bak, 490 Ft
Bor (1 dl): Tolnai Olaszrizling, 220 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 700 Ft
Üdítő (2,5 dl): Tropicana rostos gyümölcslevek, 350 Ft
Meleg ital: Capuccino, 370 Ft
Harapnivaló: -

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr193195158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2011.12.13. 10:41:19

Utálom. Hogy ha találok egy újabb helyet Budapesten, ahol csapolt Dreher Bak kapható, akkor néhány hónappal később az kikerül a kínálatból. Mert nem fogy. Hogy hogy nem fogy???

nilatako · http://trywalkinginmyshoes.freeblog.hu 2012.05.18. 14:28:47

Én ugyanígy jártam a Krönenburggal sajnos :((( itt a dobozban

Mbraun 2012.06.30. 19:01:33

Szerintem nagy jo hely, ha az alabbiak fontosabbak NEKED mint a sor ara:

-erdekes arcok (magyar es kulfoldi egyarant)
-hogyha benne van a boogie a labadban, es szeretsz tancolni :)
-kicsit szerintem elter a "romkocsma" feelingtol, mert szerintem nem az

Ha uldogelni szeretnel azt is lehet, de ejfel utan mar nagy a tomeg. Itt nem jelenti azt hogy rosszabb lenne a milieu.

En megint csak ajanlom, tessek kiprobalni !!!!!
süti beállítások módosítása