.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 12. 6. - apuska
Szöglet presszó
pixel cégér Helyszín: 1101 Bp., Népliget
Könyves Kálmán körút - Üllői út sarok
Látogatás: 2010. október 29. 18:15-19:55

> Nem kell bemenni, odakinn sem leszel magányos, élvezd a kinti sokszínű társaságot.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 261 0109
Web: -
Facebook oldal: www.facebook.com/presszo.szoglet
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs: 10-24; P, Szo: 10-01; V: 10-24
Extrák: tévé, zenegép, terasz

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Arany Ászok, 330 Ft Kozel, 290 Ft
Dreher, 390 Ft Arany Ászok, 300 Ft
- Dreher Bak, 420 Ft
- Gösser citrom, 370 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Balatonboglári Muskotályos, 140 Ft Kommersz, 190 Ft
Balatonboglári Olaszrizling, 140 Ft Unicum, 420 Ft
Soproni Kékfrankos Rosé, 170 Ft Becherovka, 420 Ft
Teleki Villányi Hárslevelű, 190 Ft Johnnie Walker, 540 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Sió rostos gyümölcslevek, 200 Ft Kávé, 170 Ft
Szénsavas üdítők, 230 Ft Capuccino, 220 Ft
Szóda, 60 Ft Tea, 230 Ft
9MM, 320 Ft BB pezsgő (0,75l), 1390 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Szép ez a szóösszetétel: Népliget. Gulyás-kommunista maradvány, mely nemcsak a népköztársaság jeles sportlétesítményeinek helyt adó terület, de újabban van itt minden, fejlődik a régió, ekképp kinek-kinek másképp meghatározó.

Én a Népligetbe jártam a gyakorlati autóvezető oktatásra – az első generációs magyar népautóval. Van, akinek innen megy a busza haza, vagy innen utazik messzi távolba, netalán megy le innen minden munkanap a mélybe, és száll fel a metróra. De sokan vannak azok is, akik szórakozni járnak ide: szurkolni a Fradikának, lézershowra a Planetáriumba, bulizni a köznyelvben még mindig E-Klubként ismert Diesel Clubba, köröket futni, görkorizni, kutyát sétáltatni, meleg szerelmet keresni pénzért a bokrokban, vagy minden lakóépülettől messze épp csak kocsmázni haverokkal.

Na, a Szöglet presszó mindenek előtt és mindenek után, de legfőképp a sorban végre hagyott foglalatosságra nagyon is alkalmas. Hatszögletű kialakítása minden népligeti bodegánál magasabbra helyezi a nívót, ráadásul nyilvánvaló teret enged a közszolgálatnak, avagy a BKV Rt. buszvezetői a Szöglet egy szegletét pihenőként használhatják, ha csak nem köti őket össze egy titkos csapóajtó. Ahol a presszórész, ott zajlik az élet a vöröstéglás falon: miniszoknyás pincérleány magas sarkú cipőben az üres tálcákkal egyensúlyoz, hogy majd kibuggyan a melle húsa, egy másik dúskeblű hölgy egy kalapos, csokornyakkendős, sétapálcás úrral koccint, hogy nem sok híja, hogy leessen a sörről a hab, egy cigarettázó férfi pedig Nemzeti Sportot olvas. Egy sarokkal odébb már macskaköves az út, fogyó a hold, és egy visszafogott fénnyel kecsegtető pubra tekint le az erkélyről egy asszony. Még egy saroknyira már csak egy férfi ül a kezében teli korsóval magányosan, mert az üvegfestés a sajátos dizájnból hogyhogy nem kimaradt, de a zöld műanyag székek, asztalok, tuják ezt a fogyatékosságot jótékonyan takarják... épp ideje benn is körülnézni.

A két ajtóból csak egy a kocsmaközönségé. A műanyag nyílászáró kissé testidegen, de nem annyira, hogy ne lehessen rajta belépni, azonnal szívni egy mélyet a füstből, s gyorsan túlhaladni a tükrös termen, ami a nyerőgépeket is óhatatlan megkétszerezi. A pult körüli szeglet határozottan barátságos. A deszkaborítás, a hatalmas ablakok, és maradék üvegtábla szelíd egyensúlyt alkot, és biztosít nappal annyi fényt, amennyi kint sincs, hogy aztán este valóban az utcát is világítsa. Ami meglepett, hogy itt nem kapható folyóbor, csak palackozott, és azt is borpolcról szedik le. A másik, hogy ez egy tipikusan Ferencváros drukker kocsma, ehhez képest szól a Juventus rádió, és az FTC relikviák száma több mint visszafogott, de még a koedukált mosdó ajtajára ragasztott Ligeti Egység (zöld-fehér) matricák is kapargatástól nyűttek, hogy csak úgy virított mellette a Kocsmablog!

Hogy szokás-e a Fradi meccseket tévében itt követőknek minden szögletrúgás alkalmával inni egy felest, ami ugye egyenes út lehet egy jó berúgáshoz, arra nem kaptam választ. De hajrá Szöglet presszó, hajrá Ferencváros!"

anyicska:

"A népligeti buszmegálló melletti Szöglet presszóval személyes a kapcsolatom. Gyakran utazgatok Prága és Budapest között, és mivel cseh vagyok és mindig félek, hogy késni fogok, ezért korán érek a buszmegállóba és várakozom – jobb esetben... rossz esetben fázom is. Azokban a pillanatokban mindig irigyeltem azokat, akik a Szöglet presszóban ücsörögtek, de sosem volt bátorságom bemenni. Elég furcsa arcokat láttam odabent. Így inkább kint maradtam, ahol egyébként kellemes társaság volt, olvasás közben borozgatnak, szimpatikus arcok, csak az a baj, hogy ezek az emberek nem élőlények, hanem a Szöglet presszó falfirkái. De őszintén mondva, nagyon hűek ezek a rajzok, egyszer, amikor teljesen kikészülve érkeztem ide és letettem a baromi nehéz hátizsákom, ösztönösen kaptam a boros poharhoz, ami a rajzolt asztalon állt.

Most eljött a nap, amikor elhagytam a kinti társaságot és bementem a presszóba. Egyébként nem rossz tapasztalat, a kiszolgálás kiváló, a bor finom és elégségesen olcsó. Igaz, hogy a közönség nem volt válogatott, de az jobban zavart, hogy a férfiakkal kellett megosztani a wc-t.

A Szöglet presszó jó helyen áll, teljesen megfelelhet a várakozó utasok igényeinek. Ha hideg van kint, melegít, ha kánikula van, frissíti az embert hideg italokkal. És ha utáljuk a füstöt, mellyel tele van a pici presszó? Nem kell bemenni, odakinn sem leszel magányos, élvezd a kinti sokszínű társaságot."

"A tuják nehéz faládáinak a kerékpárt támasztani épp lehet, ha a teraszon foglalunk helyet, de úgy kikötni, hogy a gép masszívan ott maradjon, látótávolságban semmi esély."

Értékelés

  apu anyi
dizájn 2,5 3
kiszolgálás 4 4,5
közönség 2,5 3
zene 2 2
füst 2 1,5
mosdók 2 1
árszínvonal 4 4
  2,71 2,71

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr452497106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Optimus 2010.12.07. 17:09:59

Sziasztok!

Gratulálok bloghoz, és az új külcsínhez. Élvezet olvasni a beszámolókat, és nézegetni a képeket. Főleg olyan helyeknél, ahol már én is megfordultam.

Figyelmetekbe ajánlanék egy újpesti meccsnézős, sörözős kávézót a Corner Cafet. Megérdemelnének egy kis figyelmet. Nem mindenhol lehet PS3-on nyomatni a játékokat!
Itt a honlapcímülk www.cornercafe.hu
Szívesen olvasnék róluk is egy beszámolót!

Üdv

pyrogate · http://laalbirroja.blog.hu/ 2010.12.13. 20:02:17

mondjuk aki nem fradista, azt azért gyakran kinézik bent.
de én szerencsére ettől nem félek :)
süti beállítások módosítása