.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 04. 28. - apuska
Toldi mozi
pixel cégér Helyszín: 1054 Bp., Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.
Látogatás: 2010. április 7. 18:40-23:00

> Ég a napmelegtől kopár sík szarja a Bajcsy-Zsilinszky útnak...

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 472 0397
Web: http://toldimozi.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/pages/Toldi-mozi/187369911285281
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 10-02
Extrák: terasz, koncert, tánctér, mozi, wifi

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Soproni, 400 Ft Heineken, 480 Ft
Arany Fácán, 460 Ft Gösser, 480 Ft
Edelweiss, 600 Ft Soproni Démon, 380 Ft
- -
Bor (1dl) Rövid (5cl)
Szekszárdi cuvée, 170 Ft Jagermeister, 580 Ft
Duett Irsai Olivér, 170 Ft Metaxa 5*, 680 Ft
Kunsági rosé, 170 Ft Becherovka, 580 Ft
  Hubertus, 480 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Rostos gyümölcslevek, 200 Ft Capuccino, 380 Ft
Szénsavas üdítők, 280 Ft Melange, 420 Ft
Theodora ásványvíz, 280 Ft Tea, 320 Ft
Go Fast energiaital, 680 Ft Házi rétes, 260 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"A szomjas szerdai helyszínek valamelyikét céloztuk meg, de hogy állt volna szálka a zsugori borivók seggébe, minden asztalt lefoglaltak a Hajós utcában.

Átsétáltunk hát a 'kis Gödörbe' - mert hasonló a közönsége -, alias Toldi moziba. A Gödör Klubtól csak néhány perc séta a kerékpárút mentén, a bringák leköthetők a hatalmas üvegablakok előtt, vagy betolhatóak a pénztár mellé, rájuk lehet látni, ergo praktikus szempont a két keréken érkezőknek, ahogy ezt a szubkultúra népsűrűsége is mutatja.

Mozi? Az is igaz. Az 1932-ben nyitották meg, aztán a második világháborúban a szanitécek itt segítettek a sérülteken, a nyilas uralom alatt Szittyára keresztelték, és ez a mozi volt a világon a második, amelyik 3 dimenziós filmeket vetített, kb. az 1950-es évek elején.

Tehát a kocsmán túl lakozik egy mozigépész, aki alkalmasint befűz egy művészfilmet, vagy betesz egy blueray lemezt - kíváncsiak is rá páran, talán el is adnak néhány jegyet, de sokkal több sört, és mert a hangsúly ezen, a Toldi kávézójából egyszer csak kocsma lett.

A túlélés érdekében senki nem ellenkezett, keményen ráálltak az alkoholbizniszre. 2008-ban a Kultiplex eladásából befolyt pénzből tatarozták az épületet, az előteret szürke-narancs-zöld színekre festették, kortárs ecsetművészek munkáival és filmplakátokkal cicomázták, bedobáltak néhány páfrányt, az asztalok és székek közé süppedős puffot és fotelt, azt kész is a nagy mű. Kurva korszerű! Tágas, világos, barátságos. És ha leszáll az éj és az utolsó filmnek is vége, kezdődhet a hangerőben visszafogott buli: ritkán akusztikus koncert, péntek-szombat VJ-DJ.

Azt hiszem, erre az absztrakt porszívógégecső lámpás helyre igazán ráfogható, hogy multifunkcionális, multikulturális, underground és ismerkedős. Volt is aki ez utóbbi témakörben mindent feltett egy Kocsmablog adatlapra építő nyitódumára, és nem veszített!"

kalimpa:

"réges régen, mikor még Emő barátosnémmel a hétfői elmaradhatatlan programunk a félárú Toldi mozis jegyek kihasználása és a filmek magunkévá tétele volt, na én utoljára akkor voltam részese eme kulturális élményszeletnek, azóta már nem szeretek moziba járni és Emővel sem találkozgatok. mennyit változik a világ és az ember maga?!

de a lényeg most mégis visszakanyarodott az Arany János utcai metrómegállóhoz és a közelében lévő Toldi Caféhoz, ami igen csak fasza lett a régi kis nem dohányzó őséhez képest. nagy egylégterű és hatalmas belmagassággal bíró kocsma ez, színes székekkel, minimális, de annál meghittebb színpaddal a piapulttal szembeni sarokban. az ülő alkalmatosságokról még néhány szót érdemes szólni, mivel hogy személyes kedvencemről van szó, mégpedig a kb. két éves Ikea kanapé kollekció, főleg déli gyümölcsökkel díszelgő huzatú csúcs termékeiről. imádom, akartam én is venni, csak nem leltem helyét a nappalimban, pedig most már talán pont jó lenne, seráfütty, majd legközelebb!!

a piák elfogadhatós áron vannak, elég gyors és figyelmes felszolgálás mellett, ami fontos, mivel hogy bulik alkalmával kissé fel tud sokszorozódni az inni vágyó ideges és türelmetlen tömeg. zenei téren vegyes, de főleg az általam oly sokszor preferált "alternatív és undergrondnak" is nevezett elektronikus és jazzbe, reggae-be, bluesba hajló muzsikák szóltak, mikor mi helyszíneltünk.

csinos, főleg bicós csajok tekergetik nyakukat a társaságok és a sörös korsók irányába, ami rendkívüli módon tudja az éppen makkal álmodó fiatalságot serkenteni egy-egy odabiggyesztett kedves szóra, kedves mosolyra – igen, járnak ide igazán szép és mutatós hölgyek is, ezt többségileg megállapítottuk.

kellemes, néhol ugyan minimál sznobba hajló, de még éppen elviselhető és élvezhető ez az új Toldi."

dancsopanza:

"Ég a napmelegtől kopár szík sarja a Bajcsy-Zsilinszky útnak...

Ezen a szerdázásunk alkalmával erről nem lehetett nagyon beszélni, de valahogy ettől függetlenül, mégis mint tikkadt szöcskenyájak legelésztünk a sörök felett, mint mindig. És akarva akaratlan olyan szédítő tempóban érkeztek a legelni valók, hogy nem volt egy árva fűszál a tors közt kelőben!

Egy, csak egy legény volt talpon a vidéken,
Meddig a szem ellát aszfaltpuszta földön, égen;
Szörnyű mennyiségű teli sereskorsó reng mindkét kezében. Kezdődik.
Nincs tenyérnyi zöld hely az V. kerület ez részén s nagy határ mezőben,
Boglyák hűvösében tíz-tizenkét drótszolga
Hortyog, mintha legjobb rendin menne dolga;
Hej, pedig üresen, vagy félig rakottan,
Nagy futár szekerek álldogálnak ottan.
 

Igazából a szokásos kiszolgálás, hangulat, zene, füst, vendégek, árak, stb. csokorból a zene volt az, ami kicsit halk volt, a többi egy erős négyes. Menni kell. Nyüzsgésből nagyon jól áll a hely, mert kocsma és mozi egyben. Ha csak mozizni mennél, utána igyál egy sört, ha van szabad hely, vagy marad a pult és nézheted a kavalkádot.

- Hé, paraszt! Melyik út megyen itt Budára?
- Megyen?
- És én vagyok a pösti paraszt."

strasszi:

"Mozis randi egy jó dolog. A művészmozis még inkább, hisz így a filmről talán többet lehet beszélgetni a végén és ez talán megteszi a kellő kezdőlökést egy nagycsalád felé. Adja magát, hogy a régebbi mozik kissebb-nagyobb előcsarnokaiban kávézót vagy sörözőt kell berendezni. Nem kell ehhez sok, hisz a mozi maga megadja az alaphangulatot. Így van ez a Toldiban is. Pár kényelmes ikeás kanapé, fotel, puff és dohányzóasztal. Érdekes lámpák. A mozi-poszterek meg önmagukban dekorálnak. És máris kész egy kult-hely ami a legtöbb este tele van, és nehéz ülőhelyet találni. Külön díjazom, hogy nem egy lelakott nappalis berendezéssel rukkoltak elő, hanem tényleg törekedtek némi egységes képre. Persze azért pár lomis asztalt itt is lehet találni. Ha ehhez a képlethez hozzáadod, hogy néha egy koncert is befigyel, akkor tényleg egy remek hely. Az árak közepesek, illetve inkább azt mondom a megszokott szinten vannak, de ez ezen a környéken nem meglepő. Külön érdekesség, hogy a wc egy mozira van méretezve, így itt a sorban állás nem valószínű."

farge:

"Nekem túl világos, pedig alkalmas a csapódásra. Alter felé hajaz, de mi már túl vagyunk ezen - picit másképp még jó is lehetne."

"Az eddig elmondottakból nyilvánvaló, hogy a Toldi mozi létére maga a bringás kánaán, ennél ideálisabb kiszolgálás talán nincs is. Bringaút és bringa behordási lehetőség, amennyiben a kinti lekötésre mód kevésbé szimpatikus."

Értékelés

  apu kali dan flet str kicsi far séró
dizájn 3,5 4 4 3 4 3 3,5 3,5
kiszolgálás 3 4 3,5 1,5 2 2 3 2
közönség 4 4,5 4,5 3,5 4 3 4 3,5
zene 3 3,5 3,5 - 2 2 3 3
füst 2,5 3 3 3 4 3 4 1
mosdók 3,5 3,5 4 3,5 4 3,5 3,5 3,5
árszínvonal 3 3 3,5 3,5 3 3,5 3,5 3,5
  3,21 3,64 3,71 3,00 3,29 2,86 3,50 2,86

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr981959089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SATA 2010.11.30. 11:27:25

Hűűű, a második képen a lány fekete-fehérben :) Róla Balatonon is megmondanám, hogy t.k. Toldiba jár, de nekem ez már olyan kirekesztően underground/bölcsész/alter/indie feeling.
süti beállítások módosítása