.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 05. 4. - apuska
Fahéj kávézó

Cím: 1052 Budapest, Semmelweis utca 19.,
Látogatás: 2010. április 10. 16:30-19:20.
Google Maps

A fahéj hülye név, mert a fa héja az a kérge, és ebben a héjban különben sincs vitamin, ahogy a héjában se.

Telefon: +36 1 787 9305
Facebook: fb.com/fahejcafe
Web: http://www.fahejcafe.hu/

Vélemény

apuska:

Gyerekként úgy gondoltam, hogy a fahéj hülye név, mert a fa héja az a kérge, és ebben a héjban különben sincs vitamin, ahogy a héjában se. Bezzeg a tejbegrízben, amire szórtuk!

A Fahéj egy kávézó, akkor is, ha ez nyíltan nincs kimondva, a cégérre nincs kiírva, hátha a kocsmát keresők közül is jön ide vendég. Vendég van, tejbegríz nincs, pedig amennyire a vendégkör igényesen kinéz, igény lenne rá. Ehelyett a lány a pultban a kávék ízét bolondítja meg egy csipet fahéjjal, és nyilván az arany tequiláét. Illetve hülye akcióikkal a költséghatékony ivók táborát: egy rézangyal pálinka mellé ajándék pohár sör járt... na igen, ahhoz képest, hogy csak sörözni akartunk egy lassan 24 órája taró non-stop sörözés után...

Most akkor mondom belvárosias stílusban: Fahéj Café, a budapesti tömény kávészagban egy tátongó űrt betöltve nyílt meg 2009. októberében a 7 év után bezárt és elköltöztetett ős Café Eklektika melleti utcaszámsoron, ám a SZOT-üdülőre emékeztető vörös falú és vörös/fekete műbőrfoteles elődre - hol a lányok előszeretettel adtak egymásnak randevút - a Fahéj nem emlékeztet.

Csendes utca, rendes ház, tisztességes kiszolgálás, és egy külön nem dohányzó helyiség. A dizájn összetett, kidolgozott, sok benne az ötlet és sok benne a szép, a pálinkás üvegekből készült lámpától az asztal üveglapja alá helyezett külföldi papírpénzeken és a hol régi újságpapírokkal, hol absztrakt virágmintás tapétával borított, hol spéci ecsetvonásokkal és színnel festett falszakaszokon át a fekete-fehér képekből álló fotókiállításig minden egyes elemét könnyű szeretni.

Igazából nem is találok fogást a helyen. Jól lavírozik a szupertrendi és a 'nem vagyok turista, és mégis be merem tenni oda a lábam' közti keskeny úton; ha feltétlenül kötekedni akarnék, akkor a szűkös és jellegtelen wc-t emelhetném ki, mint ami nem üti meg a Fahéj magasságig emelt szintet. De azt meg ki nem szarja le? Főleg részegen... Ajánlható fűszer a Fahéj, sósra, édesre, bármire!

kalimpa:

kicsit steril, kicsit köpcös, kicsit rideg, na pont mint a fahéj. a pincérkisasszonyra semmi, de semmi panaszunk nem lehetett a tesztelés ideje alatt, kedvesen cserélgette az általunk kívánt CD-ket a lejátszóban, rendszeresen jött üríteni a hamust, kíváncsian érdeklődött hogylétünk és a szomjunk mértéke iránt.

késő délután nem voltak rajtunk kívül sokan, csendes és barátságos volt a hangulat, duruzsolt a kávéfőző és csicsergett az a pár lányka a mellettünk lévő asztalnál.

a dizájn rendben van, kimért, de kellően hangulatos barna és vajszínű tónusok vegyülnek a bőrhatású székekkel és az üveglap alatti képekkel az asztalokon. tipikus első randis hely ez kérem, semmi extra, de finom, érdemes megkóstolni mindenkinek...

dancspanza:

Fővárosunk egy csendes utcájának csendes kocsmája, füstös és nem füstös résszel, jóformán minden alkalomra jó
Aperitif
Házi sör kapható, sörkorcsolyával a legtutibb
Éljen a kedves kiszolgálás
Játszi könnyedséggel teheted magadévá a páleszeket

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Házi sör, 300 Ft
Üveges sör: Beck's, 350 Ft
Bor (1 dl): Ház bora (fehér, rosé, vörös), 150 Ft
Rövid (4 cl): Becherovka, 450 Ft
Üdítő (2 dl): Rostos gyümölcslé, 200 Ft
Meleg ital: Capuccino, 350 Ft
Harapnivaló: Gombás/sonkás melegszendvics, 450 Ft

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr711972202

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Alkoholtilalom a Belvárosban: Este van, este van… 2011.11.03. 15:26:39

Nem a jó szándékot hiányolom én az önkormányzatnál, hanem a realitásérzéket. Gondolkodhattak volna a 10 óra utáni alkoholárusítás megtiltásakor azon is, hogyan fogják ezt betartatni és mit érnek el vele. Mert a gyakorlat azt mutatja, hogy így semmit. É...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2010.09.24. 16:02:11

A tapasztalatom az, hogy házi sör fantázianév alatt legtöbbször alsó árkategóriás gyári sört mérnek, ugyanattól a gyártól, amiből a további sörkészlet is merít. Gyakran titokban tartják a nevét, nyilván így többet lehet beleképzelni.

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2010.09.25. 01:00:21

végül megkóstoltam: jófajta világos Budweiser.
süti beállítások módosítása