.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 03. 26. - apuska
Most! kortárs bisztró
pixel cégér Helyszín: 1066 Bp., Zichy Jenő u. 17.
Látogatás: 2010. március 16. 18:10-21:00

> A fiúk a Kocsmablogtól jöttek, hangzott egy kiáltás, amire meglepő módon újabb ajtókat nyitottak meg előttünk.

Adatlap

Elérhetőség: +36 70 248 3322
Web: http://mostjelen.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/mostbisztro
Nyitva tartás: H: 10-01; K, Sz, Cs: 10-03; P, Szo: 10-04; V: 10-01
Extrák: konyha, koncert, tánctér, kerthelyiség, wifi, különterem

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Soproni, 490 Ft Soproni Démon, 590 Ft
Heineken, 700 Ft Gösser Bock, 650 Ft
Zlaty Bazant, 540 Ft Edelweiss, 790 Ft
Edelweiss, 770 Ft Buckler, 590 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Folyó borok, 200 Ft Ballentine's, 760 Ft
Minőségi borok, 350 Ft Bacardi, 760 Ft
- Becherovka, 760 Ft
- Rézangyal pálinkák, 1000 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Rostos gyümölcslevek, 280 Ft Capuccino, 450 Ft
Ice Tea, 300 Ft Mélange, 490 Ft
Szénsavas üdítők, 240 Ft Mákos guba, 650 Ft
Szóda 100 Ft Harcsapaprikás túroscsuszával, 1650 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Nemrég olvastam az Exit magazinban egy étteremkritikát a Mostról, és ott azt írták a bevezetőben: 'egy hamisítatlan hely hipsztereknek'. Nem tudtam mit kezdeni akkor ezzel a szóval, ezért a jelentésének utánanéztem. Hipszter: amerikai jampec (a Kislexion szerint leegyszerűsítve); kezdetben a San Fransiscói Haight-Ashbury körzetébe költöző embereket jelentette, akik a Beat Generation ellenkultúra értékeit örökölték, saját közösséget alkottak, pszichedelikus rockzenét hallgattak, a szexuális forradalom követőivé váltak, marihuánát és LSD-t használtak, hogy felfedezzék a tudat alternatív oldalát - a hippi szó is ebből ered (wikipedia).

A cikkben emlegetett 'sajátos stílus, ami mostanában pörög', az bizony a hírős-neves pesti underground. A megboldogult Kultiplex kalapos karmesterét fedeztem fel a hátsó pultban, keze nyomát a kialakításban, épp csak itt a leharcolt kerti bútorokon kívül a szebb napokat megélt egykori Articsóka (5-6 éve zárt be) megkímélt berendezéséből is jutott.

Hatalmas a tér: kávézó, étterem (éjfélig), szerda-csütörtök koncertterem / péntek-szombat DJ játszik, terasz - szerkezetileg külön, mégis egybe folyik, zsibongó kocsmává szelidül, semmi feszesség. Viszont ez a semmi feszesség, ami átmegy néha durva lazaságba, mert hiába ültünk félház mellett központi helyen, majdnem három óra alatt egyszer sem jött oda senki rendelést felvenni, így a pulthoz kellett kijárnunk kérni, külön-külön fizettünk - semmi baj nem lenne ezzel, megszoktuk, de nem ezt ígérték. A padlón szőnyegek. Ha felnézel az üvegtáblabetétes tetőre, nagyon sajátosan boltíves egy hagymakupola, egy könyvespolc fekete-fehér fotója a falra tapétázva (épp senki nem tudta megmondani, az eredeti kié), tekintélyes masszív asztalokon a melegség érzéséről gondoskodó borosüvegbe passzírozott égő gyertyák... ismerős világ, Roxfort boszorkány és varázslóképző szakiskola?... Harry Potter, hol vagy?

Alapjaiban ugyanaz a bisztró-vonal, amit hosszú ideje követ a Pótkulcs, vagy a tulajdonosi körében is azonos Jelen. Az már kiderült, ez egy jól működő, bevált recept, így a romkocsma érzést nélkülöző elegánsabb alkotóelemeket egyre több kerületben alkalmazzák, bármilyen társasági esemény szervezéséhez megfelel, ezer arcot és remek zenét vág hozzá. Ugyanis itt számítógépről szól a mjúzik, a véletlenszám generátor több gigányi mp3-ból kapirgál, amit este 9-től csak az alig ismert zenakarok koncertje szakít meg, onnantól az szól a precízen sorba kötött hangfalakból, míg viszi a hangot az elektromosság.

Egyébként megint lebuktunk. A fiúk a Kocsmablogtól jöttek, hangzott egy kiáltás, amire meglepő módon újabb ajtókat nyitottak meg előttünk, és a hűvös időre való tekintettel most még meg nem nyitott teraszt is megmutatták, melynek két tűzfal közti nyugalmára egy házilag barkácsolt Szent Most! szobor vigyáz.

Vigyázó szemeink nekünk is a Moston..."

kalimpa:

"egy szempillantás alatt vált kultikussá a MOST!, se szó se beszéd lett belőle egy fasza kis hely. igényes belső térrel, sőt már-már épitészeti furfangokkal megáldva lehetünk egy hangárra hajazó beltérben. telis tele asztalokkal a jó adottságokkal megáldott nagy tér, nem romkocsmásan, hanem igenis igényes barna faasztalokkal és mindegyiken egy már égő gyertyával borosüvegből előkukkantva. a pult hosszú, igényes és jó a választék, ugyan az árát meg is kérik, de hát ez már csak ilyen szakma, nagy a rezsi, sok a felszolgáló, valamiből nekik is meg kell élni. a kis eldugottabb zugok is ötletesen és kényelmesen vannak kialakítva, jó ez akár bebaszáshoz, akár randizáshoz, akár szakításhoz, akár születésnapozáshoz, akár bármihez... a WC tiszta, kultúrált és még papírtörlő is volt, sŐŐŐŐt, nekem az első találkozásom is megesett kocsmában az öntisztítós ülökével, zseniális, ötös!!

sok a szebbnél szebb hölgyike, aki akár laptoppal, akár pasival az oldalán csicsereg eme helyen. kellemes csalódás a MOST!, jövök még!"

"A hely neve kortárs, a megnyitón fürtökben lógtak mindenhol a bringák, de azóta sem kapcsoltak az üzemeltetők. Egy oszlop árválkodik szemben, a Hajós utcában pedig találhatunk valamit. Ez egy elég lehangoló."

Értékelés

  apu kali flet viri
dizájn 4,5 4 4,5 5
kiszolgálás 3 4 4 4
közönség 4 3,5 4 4
zene 4 4 4 3
füst 3,5 4 4 4
mosdók 4 4 4 4
árszínvonal 2 2 2,5 4
  3,57 3,64 3,86 4,00

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr991870780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

law-ryder 2010.05.15. 12:04:15

Sajnos én nagyot csalódtam tegnap éjszaka a Most!-ban.

Egy nagyobb társasággal érkeztünk 2 részletben az Apa Cukából kb. hajnali 2 környékén és mivel 5-ig volt feltüntetve a nyitvatartás, ezért rendeltünk is rendesen.
Miután mi megkaptuk az italokat, ők meg a borravalót, elkezdtek feltünően standolni és a következő kör rendelésénél unott pofával közölték, hogy 2 asztal miatt nem fognak nyitva tartani tovább, a dj összepakolt, kuss lett és kb háromnegyed órával a megérkezésünk után közölték velünk, hogy zárnak, húzzunk haza.

Köszönjük szépen, többet biztos nem zavarunk péntek éjszaka nyitvatartási időben és nem fogunk nálatok 3.000 forintért pezsgőt rendelni.

atticus 2011.02.24. 13:42:24

Többször is jártam ott külföldiekkel és szégyenletes hogy 4-5 felszolgálóból és kb. ugyanennyi pultosból, senki nem beszél angolul, annak ellenére, hogy állandóan tele van turistával a hely...

tiaminaneunin 2011.03.01. 20:03:09

Sziasztok!

A helyet nagyon szeretem, de a felszolgálókat jobban megválogathatnák, némelyiküknek fogalma sincs a legalapabb szabályokról. Többször megtörtént, hogy én már befejeztem az evést, a barátom még nem, és a felszolgáló kislány (mindegyik esetben hölgyike volt a merénylő) odaperdült az asztalhoz és lerámolta, épp csak a barátom előtt hagyta ott a tányért, amiből ő még evett. Másik alkalommal előtte volt a tányér, amiből evett, és mellette egy üres. Hősnőnk áthajolt a pasimon - aki közben próbált volna táplálkozni - és úgy kaparintotta meg az üres tányért. Akármennyire is nem öltöny-nyakkendős étterem a Most!, azt azért tartsuk már be, hogy addig nem szedjük le az asztalt, amíg ott akár csak egy ember is eszik.
Nem tudom, mi motiválta ezeket a felszolgáló lánykákat. Két dolgot tartok elképzelhetőnek: 1) finom utalás arra, hogy együnk gyorsan és húzzunk, hogy mások is le tudjanak ülni és így több pénz álljon a házhoz, vagy 2) nincs elég tányérjuk.

Plain Jane 2012.04.05. 18:30:55

@tiaminaneunin: ez gáz... én ma este megyek, remélem, rendben lesz...
Plain Jane
www.gazdag-akarok-lenni.blog.hu
süti beállítások módosítása