.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2009. 04. 20. - apuska
Rege presszó, söröző

Cím: 1117 Budapest, Fehérvári út 32.,
Látogatás: 2009. április 17. 18:15-20:10.
Kocsma10: válaszok
Google Maps

Olyan érzésem lett mintha megint nyolc éves lennénk és a strandról hazafelé apu kér nekem egy szódás málnát a helyi kisbüdösben miközben ő elkortyol egy jéghideg kőbányait.

Telefon: +36 1 209 1592
Facebook: fb.com/Rege-Söröző-760546657333993
Web: -

Vélemény

apuska:

A Rege ege mint néhány kifuserált rexasztal - zöld filcborítás nélkül - küzdött a hömpölygő füsttel, de azt sűrű lukai ellenére sem nyelte, sem kavarta, 1x1 szerű kocsma, Zöl Pardon előtt olcsó opció, 'mit mondtál, hol játszol, Kiscsillag?'

Aha. Ja. Azt vágom, a villamosról láttam, mikor Dél-Budán a Metro4 magasságában kavartam. Egy megállónyi a hossza, benne vendég éjjel-nappal, egy oázis a szomjas utazónak, szerintem családi vállalkozás, melyben dolgozik egy Bokros Lajos bajuszos apa, a sörnyitóval farzsebében az üres üvegekért szaladgáló (jobb sorsra érdemes) lánya, és a yakuza tetkós vej, a rend egyszemélyes garanciája.

Látogatásunk idején minimum 100 vendég egyszerre. Sokat látott s mélyen karistolt ('Szeretlek Bözse') faasztalok körül a nagyobb társaságok, a kocsmapult környékén ingatag állófogadást tartó masszív alkoholista arcok tekingettek kifejezéstelenül a félrecsúszott jövőbe.

A Rege olvasztótégely. Itt egyesül több generáció világmegváltó ötlete, 'Rege Tanszék', ahogy mondja a műszakis kollégánk diáknyelvezete, archaikus sörös-boros felfestések a falon, kommersz szeszek ára a palatáblára krétával kenve, s már megint a Mónika show, ha már egyen szerethető zenéknek itt esélye se sincs.

Hátul a konyhában pedig bödön. 5 literes. Zsíros. Abból kente betevő kenyerünk fölé s a lilahagyma alá valót egy szorgos pár női kacsó, melyben erős a gyanúnk, hogy a pofon is ott lakik, mert egy egyszerű kérdésre reagálva minket úgy kiosztott, hogy nekünk a válaszokból, mint korsóból (üveges sör mellé nem adnak) már több se kellett.

kalimpa:

választékos a felhozatal: vendégek terén. talán a közeli METROépítés vonzza ide az éppen nem dolgozó munkásosztályt, és ehhez párosul az a suliból jött, vagy helyette idetévedt korunkbeli néhány arc - egymás társaságában, békésen.

az árak a megszokottnál sokkal kedvesebbek. yakuza a pult mögött, zsíros deszkát kenegető lány a konyhában, egy ajtóval odébb igénytelen wc.

diszkrét. de a nyitvatartást a harmadik sör és/vagy rövid elfogyasztása után már nem értem, a kiírás megtévesztő (vasárnap-hétfő-kedd-szerda: 7-23, csütörtök-péntek-szombat: 7-24), de lehet, csak nekem.

nem az első, de nem is utolsó odalátogatásunk rövid összegzése: nekünk tetsző közepes.

 

strasszi:

Nagyon rövid időt voltam itt, ezért a nem ért túl sok benyomás. Ez ám az igazi retró! Nem az a sok sznob szar amit mostanában annak neveznek! Itt minden retró.

Olyan érzésem lett mintha megint nyolc éves lennénk és a strandról hazafelé apu kér nekem egy szódás málnát a helyi kisbüdösben miközben ő elkortyol egy jéghideg kőbányait. Pedig ez már tényleg régen volt. Arra sem emlékszem már, hogy mikor ittam utoljára kommerszet ilyen áron! Tele is van a hely, érthető is.

A dizájn nem szabad önmagában értelmezni. Ehhez vissza kell menni 25-30 évet és minden világos lesz. Megérted a falra festett malacokat, a zöld fa-szeparékat, fehér inges pincért. Sokak mondanák, hogy ocsmány, de akkor csak nézz ki a kocsmából a fehérvári út túloldalán lévő sztálin-barokk épületre. Na az tényleg ocsmány!

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Arany Ászok, 265 Ft
Üveges sör: Kőbányai világos, 220 Ft
Bor (1 dl): Olaszrizling (folyóbor), 50 Ft
Rövid (5 cl): Kommersz, 145 Ft
Üdítő (2 dl): Rostos gyümölcslé, 170 Ft
Meleg ital: Presszó kávé, 110 Ft
Harapnivaló: Zsíros kenyér, 120 Ft

Értékelés

3,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr701075510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mixer 2009.09.02. 13:59:33

igazi régimódi kocsma

strasszinak igaza van
süti beállítások módosítása