.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

2020. 09. 25. - kocsmablog
Soproni Óvatos Duhaj Búza

Az őszi sörszezonban sem maradunk újdonság nélkül: a Soproni egy belga búzasörrel, az Óvatos Duhaj Búzával lepi meg 2020 októberében a különleges sörök kedvelőit. Aranysárga árnyalatok, könnyű, fűszeres és gyümölcsös íz – a nemzetközi tapasztalatok alapján nem nehéz megjósolni, hogy az újdonság hamar utat talál majd a hazai sörbarátok szívéhez, tovább gazdagítva a virágzó magyar sörkultúrát.

A Soproni jó ütemérzékkel egy olyan pillanatban rukkol elő az Óvatos Duhaj sorozat legújabb sörével, az Óvatos Duhaj Búzával, amikor a sörivók érzékelhetően szomjaznak az újdonságra. A sörfogyasztás spektruma az elmúlt esztendőkben látványosan szélesre tárult Magyarországon, és ezen a skálán immár a belga búzasörnek is ott a helye. A „belga sör" kifejezés önmagában is olyan hatalmas birodalmat jelöl a sör-univerzumban, hogy külön útikönyvet érdemelne, a belga búzasörök jórészt még felfedezésre váró világához pedig különösen jól jön az útmutatás. A búzasörről sokan automatikusan Németországra asszociálnak, pedig a belga búzasör-vonal legalább annyira patinás, mint a német: 400 éve főzik Belgiumban azt a könnyű, világos, fűszeres ízű sört, amely a '90-es évektől világszerte látványosan tör előre a népszerűségi listán, és amely a Soproni jóvoltából most Magyarországon, hazai színekben is hozzáférhetővé válik.

A búzasör természetesen nem kizárólag búzából készül: az elnevezés arra utal, hogy az árpamaláta mellett búzát és búzamalátát is felhasználnak a sörmesterek. A búza – az árpához képest – nem csak több napfényt jelent, hanem több keményítőt, sikért és szén-dioxidot: ha a sör folyékony kenyér, akkor a búzasör egy frissen sült, könnyű, világos héjú cipó, a belga búzasör pedig ennek is a fűszeres változata. Amíg a német búzasör ízvilágát döntően a készítéséhez felhasznált gabona határozza meg, a belga, és így az Óvatos Duhaj Búza is – elsősorban a hozzáadott citrusféléknek és fűszernövényeknek köszönhetően – gazdagabb, édesebb, karakteresebb.

Lados Péter, a Soproni Sörgyár sörfőzőmestere úgy fogalmazott:

Több száz éve komló helyett még különböző fűszer- és gyógynövényeket használtak a sörfőzők a belga búzasörök készítésekor. Ezt a hagyományt eleveníti fel a legújabb Óvatos Duhaj sörünk, amely már illatával is a nemes eredetre utal, citrusossága és fűszeressége pedig tökéletes ízharmóniát alkot. A Soproni Óvatos Duhaj Búzához nagy mennyiségben adtunk búzamalátát, ennek köszönheti a hagyományos búzasörökre jellemző fanyarságát. Fűszerként koriandert és narancshéjat alkalmaztunk, ami így együtt frissítő, gyümölcsös és citrusos ízt eredményez.

ladospeter.jpg

Balogh Barbara, a HEINEKEN Hungária marketingigazgatója megjegyezte:

A Soproninál az a titkunk, hogy olyan sörkülönlegességeket készítünk, amelyeket a fogyasztók hiányolnak a piacról, vagy olyanokat, amelyeket még kevéssé ismernek, de tudjuk, hogy szeretni fognak. A legfontosabb visszajelzés ugyanis számunkra mindig a fogyasztóké, így tudtunk sikeressé válni, és létrehozni Magyarország legnépszerűbb sörkülönlegességeit. A Soproni Óvatos Duhaj Búzára mindkét megállapítás igaz: a magyar sörkedvelők szeretik a búzasöröket, de jócskán tartogat még izgalmakat számukra a kategória.

Az Óvatos Duhaj portfólióval a gyártó ezt a küldetését kívánja teljesíteni: új sörtípusokat ismertet meg a fogyasztókkal, de csak lépésről lépésre, megfontoltan, a legextrémebb ízek felvonultatása nélkül. Az október elején polcokra kerülő sör az ismert dizájn-elemeket a belga búzasörök jellegzetes kék színével ötvözve tűnik majd fel. A Soproni Óvatos Duhaj Búza 5%-os alkoholtartalommal, üvegben és palackban is elérhető lesz.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

A búzakalász mgtsz 3 éves terve a duhajokkal beérni látszik, osztják az észt, a belga fenegyerekek sem értik, mitől döglik náluk a piac, miért kevesebb a kenyér, elég ebből, ez nem lehet a covid, háború se készül, oh, csak egy új recept, mint a cukrot, viszik. ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ #félperces #asszociáció #kocsmablog #sör #magyarsör #nagyüzemisör #dobozossör #tálcasör #búzasör #soproni #sopronisör #óvatosduhaj #szűretlen #sopronibúza #belgabúza #witbier #búza #narancshéj #koriander #búzakalász #kenyér #sörösüveg #váza #textílszatyor #szatyor #sörpremier #sörkóstoló #sajtótermék #termékminta #ajándék ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ Kövesd minden felületen a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát! - mert született e célra ezen a néven egy Facebook csoport! ░░░░░░░░░░░░▄▄░░░░░░░░ ░░░░░░░░░░░█░░█░░░░░░░ ░░░░░░░░░░░█░░█░░░░░░░ ░░░░░░░░░░█░░░█░░░░░░░ ░░░░░░░░░█░░░░█░░░░░░░ ███████▄▄█░░░░░██████▄ ▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█ ▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█ ▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█ ▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█ ▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█ ▓▓▓▓▓▓█████░░░░░░░░░█░ ██████▀░░░░▀▀██████▀░░

Kocsmablog (@kocsmablog) által megosztott bejegyzés,

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr1716219626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása