.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

2020. 07. 22. - kocsmablog
Kőbánya X - multi-kraft kollab

Új közös márkát vezet be a magyar piacra a történelmi hagyományairól híres Dreher Sörgyárak és az újításaival nemzetközileg is elismertté vált Mad Scientist Sörfőzde. A Kőbánya X két variánsban jelenik meg: júliusban a könnyed, tiszta, világos sörök kedvelőit megszólító Underground Lager, majd később a sötét, karakteres különlegességek rajongóit célzó Catacombs Coffee Stout.

Azt ígérték, nagyot fog szólni...

Közös márkát alapított a Dreher Sörgyárak és a Mad Scientist Sörfőzde. A Kőbánya X márka azért jött létre, hogy egyesítse a kisüzemi és a nagyüzemi sörgyártás legjavát. A szellemiségében és árazásában is a nagyüzemi variánsok és a kisfőzdék piaca közé érkező új márkát közösen alkotta meg és vezeti be a két kőbányai cég. Az Underground Lager a Drehernél, a Catacombs Coffee Stout pedig a Mad Scientist üzemében készül.

kobanya-x.jpg

A kőbányai alagútrendszer mélyén megtartott titkos sajtótájékoztatón - erről Dr. Mabuse részleteiben is írt - Békefi Gábor, a Dreher Sörgyárak vezérigazgatója elmondta:

A nagyvállalati innovációknak megvan a saját folyamatuk, ami korlátokat is jelent egyben. Azután, hogy egy sor új ötletet valósítottunk meg, az elmúlt két évben szerettünk volna kitörni ezekből a korlátokból, eltérni a hétköznapi működéstől és a megszokottnál szabadabban gondolkodni. Több hónappal ezelőtt, ehhez a kihíváshoz kerestünk egy olyan partnert, akinek az újításait és az azokból adódó eredményeit is nagyra tartjuk. A Mad Scientist egy olyan magyar kisfőzde, amely termékeivel az egész világon sikeresen szólítja meg a különlegességeket kereső sörrajongókat. Az pedig, hogy mindkét cég kőbányai gyökerekkel bír, még inkább építi a kőbányai sörgyártás történelmét.

Szilágyi Tamás, a Mad Scientist Sörfőzde alapító-tulajdonosa hozzátette:

Amikor megkeresett minket a Dreher Sörgyárak azzal az ötlettel, hogy készítsünk közösen sörös recepteket, rögtön tudtuk, hogy ez a lehetőségünk arra, hogy ne csak egy szűkebb célközönséghez jussunk el a magyar piacon, hanem egy jóval nagyobb fogyasztói körnek is bemutatkozhassunk. Itthon biztosan nem volt, de nemzetközi szinten sem nagyon hallottunk még ilyen kezdeményezésről. Nem csak a sörök megalkotásánál, de a bevezetés előkészítésénél is egyenrangú partnerként vett részt mindkét oldal. A teljes folyamatban a közös alkotás és az együttműködés dominált. Az elkészült termékekre és magára az új márkára is nagyon büszkék vagyunk.

A meghívásos médiaeseményen túl a Mad Scientist összehívott egy saját másfél órás élő Facebook videós rajongói tájékoztatót, ahol át-, meg- és kibeszélték a részleteket. Egy rakás kérdés mentén a leggyanakvóbbakat is próbálták megnyugtatni azzal kapcsolatban, hogy mi van a 10 hónapig érlelt döntés hátterében. De az igazi megmérettetés csak most kezdődik, a poharakban, hisz ezen erkölcsi veszítenivalója kizárólag a Mad Scientistnek van.

A legnépszerűbb sörtípus újraértelmezve

Az első recept elkészítésénél a két csapat sörfőzőmesterei gyorsan egyetértésre jutottak, így legelőször a hazai piacon és nemzetközi szinten is magasan a legnépszerűbb sörtípust, a lágert gondolták újra. Az előkészítésnél a Kőbánya X Underground Lagerhez magas minőségű, speciális világos maláta mellett Bajorországból származó Spalt és Saphir komlókat használnak. A folyamatok során tradicionális sörfőzési eljárásokat alkalmaznak, a sört alacsony hőfokon erjesztik a pincében, majd hosszabb ideig kondicionálják. A folyamat során többször adnak aromakomlót a sörhöz, hagyományos módon a főzőházban a komlóforralás során, és modern hidegkomlózási eljárással az erjesztést követően is. Így született meg ez a fűszeres és visszafogottan citrusos ízvilágú, kristálytiszta ropogós láger.

A legbarnább barna sörtípus

Másodikként jelenik majd meg a Kőbánya X Catacombs Coffee Stout - egy igazi fekete sör, amelynek az elkészítése odafigyelést és precíz erjedésvezetést igényel. A pörkölt és enyhébben pörkölt árpamaláta és a zabmaláta mellett zabpelyhet és specialty kávét is főznek a sörbe. Lágy malátásság és szénsavasság, valamint kávés, kakaós, keserű csokis, karamellás és enyhén a komlótól keserű íz jellemzi.

A Kőbánya X márka a Dreher Sörgyárak disztribúciós rendszerén keresztül 0,33 alumínium dobozos kiszerelésben jut el a fogyasztók széles köréhez. A nagyobb élelmiszerüzletekben a láger már júliusban elérhető lesz.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Gyűlölik egymást. Összefeküdtek. Gyerekük lesz. Hogyan tovább? Kit kell most utálni? Nemzeti konzultációt kérek. Csupán az identitásom végett. ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ #félperces #asszociáció #kocsmablog #sör #magyarsör #kisüzemisör #nagyüzemisör #collab #collaboration #dreher #madscientist #kőbánya #kőbányax #láger #stout #underground #catacombs #undergroundlager #catacombscoffeestout #budapest #sörpremier #sajtótájékoztató ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ Kövesd minden felületen a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát! - mert született e célra ezen a néven egy Facebook csoport! ░░░░░░░░░░░░▄▄░░░░░░░░ ░░░░░░░░░░░█░░█░░░░░░░ ░░░░░░░░░░░█░░█░░░░░░░ ░░░░░░░░░░█░░░█░░░░░░░ ░░░░░░░░░█░░░░█░░░░░░░ ███████▄▄█░░░░░██████▄ ▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█ ▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█ ▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█ ▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█ ▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█ ▓▓▓▓▓▓█████░░░░░░░░░█░ ██████▀░░░░▀▀██████▀░░

Kocsmablog (@kocsmablog) által megosztott bejegyzés,

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr9716078570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása