.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2020. 05. 6. - apuska
Late Night Show - Katona Csabával

A négy fal Budapesten még mindig szorít. A koronavírus előtti időkben a sörére valamit adó vendéglátóhelyek eseti színpadán Katona Csaba stand up-ba illő műsora volt egyértelműen a favorit, mit az online megoldásoknak hála most sem kell nélkülözni.

Beszélgettél már történésszel? Csöppet perverz, mikor ő a téma szakértője, te meg egy kibic. A saját hangod nem hallod...

Sörös berkekben Katona Csaba a legismertebb történész. Persze mindig illedelmesen bemutatkozik, hogy ő a Magyar Tudományos Akadémia, Bölcsészettudományi Kutatóközpontjában dolgozik, ahol a Történettudományi Intézet tudományos munkatársa. Majd jön egy erős felütés, miszerint szeret inni. Oké. Ki nem?

Miként hivatalból magyar társadalom- és kultúrtörténetével foglalkozik, és annak része, hogy mit ettek, mit viseltek, illetve hogyan éltek elődeink, ez komoly muníció mondandójához. Ez a háttér, na meg a sörök szeretete, mi eljuttatta a nem hivatalos sörtörténész titulusig, melyet mostanság bor és whisky témában is tökélyre vitt, amennyiben hihetünk az Instant Nights korábbi eseményeihez köthető durván hatásvadász promó videóknak.

SÖR STAND-UP – Official Teaser 2 | iNSTANT NIGHTS®

SZERETED A PRÉMIUM SÖRÖKET ÉS A STAND UP-OT? Akkor a SÖR STAND UP-ot Neked találták ki! Egész estés szórakoztató műsor Katona Csaba, MTA sörtörténeti kutató vicces előadásában! https://paniqinstant.hu/sorstandup/

Közzétette: Instant Nights – 2019. július 29., hétfő

 

WHISKEY STAND-UP #aViszkis – Official Teaser | iNSTANT NIGHTS®

WHISKEY STAND-UP #aViszkis – Official Teaser | iNSTANT NIGHTS® Egy izgalmas, és vidám este történeti kalandozásokkal és megfontalandó tanulságokkal! Egy különleges kóstoló, ahol a whisk(e)y, a Viszkis és egy történész egy helyen! paniqinstant.hu/viszkis #instantnights #paniqinstant #whiskeystandup #aviszkis #ambrusattila #katonacsaba #neverlandbudapest

Közzétette: Instant Nights – 2019. június 21., péntek

 

De most maradjunk Katona Csaba stand up előadásainak fő fókuszánál, a söröknél, hisz jelen cikk apropója, az online Late Night Show tematikája - a kezdetekben biztos - erről szól. És hogy ez mennyire nem egy aktuális divatirányzatra reakció Csaba részéről, arról 2014-ben az újkor.hu történelmi portálnak így nyilatkozott:

Még anno 2008-ban a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete elnöke, Vaskó György keresett meg, hogy tartsunk Miskolcon konferenciát a sörgyártás és -fogyasztás múltjáról. A kezdeményezésnek nagy sikere volt, azóta több konferenciát is tartottunk és két tanulmánykötet jelent meg a témában, a sörtörténeti előadásokat pedig kóstolókkal kombinálva nagy örömmel tartom meg bárhol, ahova hívnak.

Ez persze igazából népszerűsítő jellegű előadás, a helyén kell kezelni. Akadnak, akik nem is tartják sokra, de azt kell mondjam, meglepően sok ember akadt, akiben sikerült vele felkelteni a történelem, pontosabban a művelődéstörténet, a hétköznapok története iránti érdeklődést.

A Late Nigh Show-ból két adás igazából már lement. Az alkohol- és a történelem doktorának előadása egyszerre volt szórakoztató és informatív, ám ezek a tartalmak az esemény mögül mostanra kikerültek. Vagyis a későn ébredő naiv ügyfélnek marad a remény, hogy 2020. május 7-i kezdettel elcsípi élőben, és azt követően minden csütörtök este 21 órától... esetleg hogy rá lehet bírni a szervezőket, hagyják meg közkincsként az online tartalmakat, hogy az utókor is megemlegethesse, és én is beágyazhassam lejjebb e bejegyzésbe.

instantnights-online.jpg

Miként ez minden műkedvelő érdeke, telefonon megkerestem a Paniq Instant egyik üzletvezetőjét, a céges csapatépítések szakértőjét, Ureczky Balázst, aki a következőket mondta:

A Paniq Instant egyik almárkája az Instant Nights, amire a tavalyi évben ráhúztunk egy rendezvénysorozatot. Ezeket a Neverland-ben tartottunk, ide el lehetett jönni különböző kóstolókra. A közönség megvette a jegyet, és Katona Csaba, vagy épp más meghívott vendégek a kóstolás közben dumáltak. Most a tavaszi hónapokban újra elő szerettük volna venni ezeket programokat, de jött a koronavírus. Úgyhogy váltanunk kellett, és arra gondoltunk, kicsit építjük a márkát, ismerjék meg az emberek jobban Csabát, legyen ez egy történelmi kalandozás, aminek során egyéb 18+-os témákat is érintünk, így lett Late Night Show.

Lement már két adás, de a videó minősége vállalhatatlan volt, azokat leszedtem. Ez betudható a kezdeti bénázásnak, ugyanakkor kiderült, van erre igény, és érdemes ezzel foglalkozni. Azóta próbálkozunk. Amit már látunk, hogy Csaba nem Facebook Live-val fog bejelentkezni, hanem Zoom-on keresztül integrálva a Facebook csatornán HD minőségben. Ehhez új eszközöket is beszereztünk, minőségi webkamerát, egy fullos laptopot, beraktunk elé egy asztalt, így jobban látható, mi történik.

De hogy ne az legyen, hogy Csaba csak úgy mesél, kitaláltuk, ennek is legyen egy kerete: italtematikus estekkel fogunk előjönni. Akkor meg már miért ne szállítanánk ki söröket? Most csütörtökön a Fóti Kézműves Sörfőzde háromféle sörét kóstoljuk, következő alkalommal meg jöhetnek a csehek.

Mi is gyűjtjük a tapasztalatokat, nekünk is új ez a terület, próbálgatjuk mi működik, így műsorról műsorra biztos lesznek változások.

Az adások egy zárt csoporton belül lesznek csak követhetők, mert ott jobb a kommunikáció. Egy intimebb-zártabb közösséget szeretnénk építeni, ahol aktív párbeszéd folyik.

Egy próbát megér, nem? Már csak azért is, mert a sörcsomagok megrendelése nélkül is van a programnak értelme, és ez esetben nem kerül semmibe. Vagyis miért ne csatlakoznátok ti is az Instant Nights Group Facebook csoporthoz, hogy részesei lehessetek egy jó hangulatú italozásnak? Én meg lelkes nézőként drukkolok, hogy a Late Night Show része legyen az is, hogy Katona Csaba a 3×1 literes "kóstolóadagot" egy ültő helyében lehúzza!

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr8515607822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása