.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • Kovács G. Maláta: Csak szólok, hogy Budapesten ezen a hétvégén sem fogjuk élvezni a kocsmázás örömét! serteperte.blo... (2020.05.15. 13:13) A pesti borozók világa
  • Ezüstvándor Arion: Milyen kár, hogy ezekből a régi borozókból alig-alig maradt már. szerettem a hangulatukat. Néha b... (2020.05.02. 00:00) A pesti borozók világa
  • Örömhernyó: Faterom sose ment be egy kocsmába se. Mert azt vallotta, hogy oda csak züllött, lecsúszott alakok ... (2020.05.01. 13:48) A pesti borozók világa
  • Csöncsön: Kitűnő poszt. Bennem (bár nyilván éreztem mindig is) igazából csak most tudatosult az, amiről az u... (2020.05.01. 09:38) A pesti borozók világa
  • szép új világ...: jó szöveg, visszaadja a hangulatot. Grat (2020.05.01. 06:46) A pesti borozók világa
  • kocsmablog: 10 millió forintért a tiéd lehet: player.hu/auto-motor-2/kocsma-ikarus/ (2020.03.30. 14:56) Bus Pub
  • Utolsó 20
2020. 02. 18. - kocsmablog
Bacardí Legacy 2020 - regionális döntő

Helyszín: Twentysix,
Időpont: 2020. február 13. 
Google Maps

Budapest adott otthont a Bacardí Legacy koktélverseny kelet-európai döntőjének, melyen kiderült, kik jutnak tovább Magyarország, Litvánia, Lettország és Románia legjobb bártenderei közül a Miamiban rendezett világdöntőre. A szakmai zsűri a hazai versenyzők közül Steier Mátét és Bonita nevű koktélját választotta győztesnek.

Idén negyedik alkalommal került sor a Bacardí Legacy Coctail Competition megrendezésére Magyarországon. Az idei azért is volt különleges alkalom, mert ebben az évben először nemcsak a legjobb magyar bárok mixerei mérkőztek meg egymással a továbbjutásért, hanem Lettország, Livánia és Románia három-három legjobb bártendere közül is itt választotta ki a zsűri a győzteseket egy regionális verseny keretében.

A verseny tétje óriási, hiszen a Miamiban rendezett világdöntőn legjobbnak választott koktél helyet kap a nagy Bacardí klasszikusok között, és elkészítője is világhírnévre tehet szert. A világdöntőn 53 ország legjobb bártenderei versenyeznek majd egymással.

A koktélok lehetséges összetevőire - sőt azok számára is! -, és elnevezésére szigorú szabályok vonatkoznak, de persze nem annyira szigorúak, hogy ne hagynának bőségesen teret a kreativitás és az egyéni ízlés kibontakozásának.

A Bacardí Legacy rumok sugallta fülledt hangulathoz a döntőnek helyet adó Twentysix, Budapest legújabb belvárosi oázisa tökéletesen illeszkedett. A zsűri tagjai a szakma elismert képviselői voltak:

Balázs Molnár – Pink Pony Club
Dinos Constantinides – Lost + Found Drinkery (Nicosia, Cyprus)
Chelsie Bailey – Happines Forgets (London, UK)
Dickie Cullimore – Global Bacardi Brand Ambassador

Csabai Tünde, a Bacardí hazai brand managere elmondta:

A Bacardí egy több, mint 150 éves múltra visszatekintő márka, a nevéhez pedig olyan híres és közkedvelt koktélok kapcsolódnak, mint a mojito vagy a daiquiri, a verseny célja, hogy ezt az örökséget és a megújulást összekapcsolva olyan új Bacardí Legacy koktélok szülessenek, melyek idővel akár ugyanilyen ismerté és népszerűvé. A Miami döntőn már a a legjobb nyolcba versenyző vagyis a Top Ocho nemzetközi karrierje is semmi máshoz nem hasonlítható lökést kap a világhír felé, a győztes kiemelkedő szakmai elismertségre tehet szert.

A Bacardí nemzetközi márkanagykövete az új-zélandi, de Londonban élő Dickie Cullimore elmondta, hogy már második alkalommal látogatott el Budapestre a verseny kapcsán, és hogy mennyire pezsgőnek találja az itteni életet a gyönyörű bárokkal, izgalmas koktélokkal és tehetséges mixerekkel.

Amikor zsűrizünk, az ital és a készítője ugyanolyan fontossággal esik számításra. Az italnak egyszerre kell megismételhetőnek és egyedinek lennie. Megismételhetőnek, mert ha ez a koktél lesz a végső győztes, akkor onnantól világszerte bekerül a Bacardíval dolgozó bárok kínálatába és persze izgalmasnak és eredetinek. A rum a vezető színész ebben a koktélospohárnyi színházban, de ugyanilyen fontos a bártender személyisége is. Ha beülsz egy bárba egy italra és megkóstolsz néhány koktélt, arról fogsz mesélni a barátaidnak, amelyik megérintett valamilyen módon. Az összetevők, az íz, a történet, amit a bártender elmesélt hozzá, a bár atmoszférája - ezek mind együtt hozzák létre a tökéletes Legacy koktélt.

A budapesti bárélet legkiválóbbjai közül Steier Máté – Boutiq’Bar, Varsányi Ferenc – Hotsy Totsy Budapest és Tüdős Máté – Société Bar indultak, győztesnek a zsűri Steier Mátét és BONITA nevű koktélját választotta, aki így mutatta be alkotását: 

Az inspiráció a koktél nevét is adó szépség volt, ami a világot mozgatja, a játékosságot pedig a Bacardí Do What Moves You kampányának hatására vittem bele. Egy szép italt szerettem volna készíteni: az alapja Bacardí Legacy Carta Blanca, pici limelé, vaníliaszirup, baracklikőr, friss bazsalikom és abszint-mosás a poháron. Fontos volt számomra, hogy csak önmagamat adjam ezen a versenyen, a Bonita 100%-osan én vagyok.

A Bacardí Legacy verseny azért is kiemelkedően fontos számomra, mert ez volt az első olyan élményem még bártender-tanoncként, ahol teljesen magával ragadott ez a világ. Az örökség a bárunk szempontjából is fontos, eddig minden Bacardí Legacy Competition-on képviseltette magát a Boutique Bár, mindig jó eredményekkel, de most először nekem sikerült nyernem, így ez a győzelem sokkal többet jelent számomra, mintha bármilyen más versenyen értem volna el. A döntőre optimistán készülök, óriási dolog lenne már a legjobb 8-ba is bejutni, a célom persze az, hogy megrengessem a világot ott Miamiban, remélem sikerülni fog.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr6915480558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.