.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2020. 01. 22. - kocsmablog
World Beer Idol 2020

Helyszín: Csehország, Prága,
Időpont: 2020. január 11.

Arany-, ezüst- és bronzérmet is szereztek a magyarok a 2020-as csehországi World Beer Idol (WBI) nemzetközi sörversenyen. A Szent András Sörfőzde két érmet hozott el, míg a Körös-Maros Biofarm egyet.

Sörversenyekből Dunát lehet rekeszteni. Az egyszeri sörfogyasztó csak kapkodja a fejét, azt sem tudja, melyik minősítés mennyit ér. Mikor valaki a világ bármely sarkában nyer, csak úgy repkednek a kommunikációs fordulatok, mint a "Rettegett Iván előtt meghajolt Európa", meg hogy "ez az eddigi legnagyobb elismerés, amit magyar sörfőzde ezen a világhírű megmérettetésen elért".

Ez volt az ötödik Word Beer Idol sörverseny. Példának okáért a Kecskeméti Sörmesterek Szalonka söre 2017-ben itt már aranyat ért, de tény, előrehaladva az időben egyre több a nevezés, így egyre nehezebb a mezőnyből kitűnni.

2020-ban a nemzetközi szaktekintélyekből álló 30 fős zsűri már 17 ország közel 50 sörfőzdéjének 200 söre közül választotta ki a díjazottakat. A január 20-i eredményhirdetésem a fődíjon kívül 9 arany, 16 ezüst, 21 bronzérem talált gazdát (a mezőnynek kb. egynegyedét díjazták), továbbá egy-egy különdíjat ítéltek oda a legjobb design és a legjobb pilsner kategóriában.

képek forrása: Word Beer Idol facebook

A World Beer Idol fődíját idén a német Hell sörfőzde Brauerei Greif söre kapta. Aranyéremmel jutalmazták a Szent András Sörfőzde russian imperial stout típusú sörét, a Rettegett Ivánt, ezüstéremmel a felfrissített receptúrájú IPA sörét, a Bandibá’-t, illetve bronzérmet kapott a Körös-Maros Biofarm Alakor Bio söre.

Bukovinszky Béla, a Szent András Sörfőzde ügyvezetője saját teljesítményüket így értékelte:

Nagyon büszkék vagyunk, hogy éppen a sörkészítés egyik fellegvárában, Csehországban sikerült ilyen szép eredményt elérni. Ez a díj is azt mutatja, hogy jó úton járunk. Továbbra is azon fogunk dolgozni, hogy izgalmas és kiváló söröket kínáljunk a sörbarátoknak.

szentandras.jpg

A kisüzemként indult, már több mint 25 éve működő békés megyei vállalkozás több mint 30 elismerő díjat gyűjtött be az évek alatt különböző hazai és nemzetközi megmérettetéseken. Díjat nyerni mindig jó, és ha hiszünk a sokat kóstolt sörértő zsűrinek még értékes szakmai visszajelzés is lehet, ugyanakkor nehéz megmagyarázni, hogy ugyanaz a főzet más sörversenyeken miért teljesít egészen másképp? Nem véletlen, hogy a sörfőzők egy része teljesen elutasítja az ehhez hasonló, egyébként nevezési díjhoz kötött sörversenyeken való részvételt, és inkább bízza a fogyasztóra a döntést, mi kiemelkedő, mi jó, mi nem.

Jelen sörversenyen díjazottak teljes listája itt érhető el: World Beer Idol

 

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr7615430200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása