.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • Kovács G. Maláta: Csak szólok, hogy Budapesten ezen a hétvégén sem fogjuk élvezni a kocsmázás örömét! serteperte.blo... (2020.05.15. 13:13) A pesti borozók világa
  • Ezüstvándor Arion: Milyen kár, hogy ezekből a régi borozókból alig-alig maradt már. szerettem a hangulatukat. Néha b... (2020.05.02. 00:00) A pesti borozók világa
  • Örömhernyó: Faterom sose ment be egy kocsmába se. Mert azt vallotta, hogy oda csak züllött, lecsúszott alakok ... (2020.05.01. 13:48) A pesti borozók világa
  • Csöncsön: Kitűnő poszt. Bennem (bár nyilván éreztem mindig is) igazából csak most tudatosult az, amiről az u... (2020.05.01. 09:38) A pesti borozók világa
  • szép új világ...: jó szöveg, visszaadja a hangulatot. Grat (2020.05.01. 06:46) A pesti borozók világa
  • kocsmablog: 10 millió forintért a tiéd lehet: player.hu/auto-motor-2/kocsma-ikarus/ (2020.03.30. 14:56) Bus Pub
  • Utolsó 20
2019. 11. 26. - apuska
Lumen kávézó

Cím: 1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér 2.,
Látogatás: 2019. január 19. 15:00-15:40.
Google Maps

Úgy tűnik, a KisLumen sokszor volt őrült bulik színtere, és bármikor benne van ma is, hogy jó értelemben elszabadul a pokol.

Telefon: +36 20 402 2393
Facebook: fb.com/lumen.kavezo
Web: -

Vélemény

apuska:

Lumen kávézó. Úgy is mint KisLumen, ami ügyes utalás arra, hogy másutt van belőle egy nagy. És tényleg. Pár utcával odébb. Neve alapján a fényhez is lehet vajmi köze: fény -> fényképező -> fotó, így meg is érkeztünk az alkalmi fotókiállítások egykori színhelyére, a mára bezárt szomszédos kortárs galériába, amihez nem szervesen, de kapcsolódott, hisz a műkedvelők is isznak.

A kissé alternatív KisLumen úgy egyébként 2008-ban nyitott, és ezzel időben megelőzte a nagyot. Aki nem ismeri, annak a teraszos évjáratban lenyűgöző Mikszáth Kálmán tér, a palotanegyed élettel teli központja csinál hozzá elsősorban kedvet, mely a rendelés leadása után csak fokozódik, hisz elég ígéretes dolgok vannak a kínálatban.

Saját pörkölésű kávé (a matrica szerint: etióp világos - csodálatos szókép), sütemények, két-három kisüzemi sör csapon, apró hazai pincészetek minőségi borai, reggeli délig, dolgozói szájízre hangolt vegetáriánus ételek, népszerű long drinkek. Ergo a kávén kívül is van mit inni, mit azért sejtet a névtábla melletti egyensúlyát vesztő férfi ábrázolás és a bejárati ajtó melletti táblára krétával írt "illumenati" kifejezés, mondjuk az is igaz, hogy januárban, délután háromkor mi voltunk a napindító fogyasztói az alkoholsornak.

A pultban a lány egészen jó fej volt, imádtam. Páratlan sztorikat tolt abból az időből, mikor vendégként látogatta még ő is a helyet. Úgy tűnik, a KisLumen sokszor volt őrült bulik színtere, és bármikor benne van ma is, hogy jó értelemben elszabadul a pokol, nyilván inkább estefelé, és sokféleképpen, például van néha úgy, hogy egy ember zenél, csinálja a show-t, a közönség meg tombol.

A benti tér meglehetősen szűk. Ezzel együtt viszonylag hosszú a betonpult, menők az egyedi bárszékek, a békebeli kávéfőző, a régi erősítő és a hozzá tartozó hangfalak, meg hogy van egy csomó növény, meg még ami tuti, az ácsolt vas Lumen felirat, mi funkcionalitásában egy ruhafogas. A falakon mindenhol plakátok, amiket a vendégek hordtak össze, témájukban jellemzően: koncertek, filmek, fesztiválok, felhívások.

A minimál alapterülethez a lépések alatt meg-megremegő szűk lépcsőn megközelíthető kontrasztosan steril galéria ad néhány négyzetméternyi pluszt és alig pár ülőhelyet. Ugyanitt található a WC, amihez apró fejhajtás azért kellhet, miközben próbálsz rájönni a rárajzolt nyilak mentén a tolóajtó titkára.

Na szóval, megjelenését tekintve a KisLumenről tényleg hihető, miszerint egy kávézó, a kutyabarát fajta - angyaloktól körberajongott a lépcsőkorláton a kávéscsésze -, mit mi sem bizonyít jobban, mint a folyamatosan ki-be járó házikutya, illetve környezettudatos, mert nem tartanak szívószálat, és a saját poharadban adnak csak kávét elvitelre. Aztán beleállva az estébe 1-2 pohár sörös-boros randi színhely, ha már erős korlátot szab a létszámnak, hogy nincs olyan pontja, ahol kettőnél többen egy asztalhoz leülhetnek, míg be nem köszönt a jó idő, hogy kipakolják a teraszt, és a bensőséges hangulatot felváltsák egy általánosabban értelmezhető jó kis kiülősre.

 

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Stari Premium Pils, 650 Ft
Üveges sör (5 dl): -
Bor (1 dl): Bajnóczy olaszrizling, 450 Ft
Rövid (5 cl): Unicum, 800 Ft
Üdítő (2 dl): Rostos gyümölcslé, 300 Ft
Meleg ital: Capuccino, 500 Ft
Harapnivaló: Hummus, 1350 Ft

Értékelés

4,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr135460384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.