.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2019. 10. 16. - Fehérbálna
Whisky nagykövetség nyílt Budapesten

Helyszín: Good Spirit Bar,
Időpont: 2019. szeptember 27. 
Google Maps

Magyarország leginkább a borokról, pálinkáról és egyre inkább a kisüzemi söreiről híres. De most a whisky is felkerült a térképre, ugyanis az Ardbeg Embassy program megérkezett Budapestre!

Nagyságrendileg egy olyan alkalom van a magyarországi whisky rajongók körében, amit évről-évre mindenki vár és senki sem hagyhat ki, ez pedig a Whisky Show! Hamarosan eljön ennek is az ideje, de előtte még egy olyan eseményen voltunk, ami lehetséges, hogy év közben is megmozgatja a a whisky szerelmeseit. A Good Spirit Bar lett az első Ardbeg Embassy a régióban!

Az Ardbeg whisky története 1815-ig nyúlik vissza, amikor is egy távoli skót szigeten megalapították a mai lepárló ősét. Kicsivel több mint 70 év alatt 1,1 millió literre nőtt az éves termelésük. Több tulajdonosváltást követően 1997-ben a tulajdonjog a Glenmorangie lepárlóhoz került, és onnantól kezdve egy igazi sikersztorinak lehetünk tanúi. A következő években rengeteg díjat gyűjtöttek be, és még annál is több whisky-különlegességel jöttek ki az Islay szigeti lepárlómesterek.

Az Ardbeg Embassy programról annyit érdemes tudni, hogy világszerte több száz „nagykövetségük” van, ahol nem csak a haladó whisky-őrültek, hanem a kezdők is olyan élményben részesülnek, mint mi a megnyitón. Az Ardbeg Embassy gyakorlatilag egy „loyalty program”, mert azok a helyek, ahol elérték ezt a minősítést, ott kiemelt szerepet kap a márka, így exkluzív Ardbeg eseményekre lehet számítani, és egészen ritka párlatok is elérhetővé válnak. Azt mondták a megnyitón, hogy úgy lehet megtalálni a legközelebbi Ardbeg Embassyt, hogy az orrunk után megyünk, és követjük a tőzeges illatot. A felsorakoztatott whiskyket végigkóstolva, ezt az állítást meg tudom erősíteni. Fantasztikus volt!

- Ardbeg 10 years old // 46%
- Ardbeg An Oa // 46,6%
- Ardbeg Uigeadail // 54,2%
- Ardbeg Corryvreckan // 57,1%
- Ardbeg Perpetuum // 47,4%

fotó: szuretlen.hu

Alaphangon is javasolt betérni minden whisky fanatikusnak a Good Spirit Barba, de így, hogy a nívós Ardbeg események és a limitált párlatok is a képbe kerültek, egész egyszerűen kihagyhatatlan! 

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr7615225446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása