.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2019. 10. 1. - Dr. Mabuse
Corvin, mi nyomokban belga

Helyszín: Corvin Gastropub,
Időpont: 2019. szeptember 26.
Google Maps

Megnyílt a Corvin Gastropub! Izgalmas, igényes ebéd menü: turistáknak, környéken dolgozóknak. Kiváló vacsora helyszín: családi vagy üzleti alkalmakra, „lazán elegáns” környezetben. Remek italok a bárban.

Budán, az I. kerületben, a Corvin tér 6. alatt nyitott egy impozáns étterem / söröző / borozó, a Corvin Gastropub. Ami elsőre feltűnik, az a szellős tér, balra a pultnál a tízes sörcsap, és persze a bejárattal szemben elhelyezkedő látványkonyha. Utóbbi francia alapokon nyugvó nemzetközi konyha tele különleges fogásokkal, minőségi alapanyagokkal. A bár kiemelkedő hazai és nemzetközi sör-, bor-, pezsgő- valamint rövidital választékkal várja az érdeklődőket. A jövőben tematikus italkóstolókat és gasztro eseményeket is terveznek, ezekről Facebook oldalukon adnak aktualitásában hírt.

Egy remek sörös vacsora után Salamon György üzletvezetővel beszélgettünk.

corvingastropub03.jpg

Kérlek mesélj a hely születéséről, és erről az ízléses minimál stílusról, ami körbevesz minket!

A hely egy étteremcsalád legfiatalabb tagja. Testvér éttermeink a belga sörözők: Belgian Brasserie Henri, a Pater Marcus Belga Apátsági Söröző és Étterem, valamint a Horgásztanya Vendéglő. A legutolsó éttermet (Pater Marcus) 2003 körül nyitotta a tulajdonos, és most jutott el odáig, hogy szeretne még egy utolsót nyitni, ekkor jött az ötlete ennek az új helynek.

Nagyjából 2-3 éve tervezgeti, én úgy másfél éve csatlakoztam be ebbe az egészbe. Az elejétől fogva részt vettem az étterem profiljának kialakításában. A kezdeti terv az volt, hogy kialakítsunk egy hangulatos sörözőt egy melegkonyhával, viszont a hely még nagyon kezdetleges stádiumban volt, így gyakorlatilag porig romboltunk mindent, hogy aztán a nulláról kezdhessük az építkezést. Ahogy haladtunk, úgy éreztük mindannyian, hogy ez a hely valamivel többre hívatott, minthogy egyszerű söröző legyen.

Ebben az időben csatlakozott a projekthez a jelenlegi séfünk: Tabányi Gábor, aki egyébként 16 éve a belga sörözőknek a konyhafőnöke. Ő egy rendkívüli tehetségű szakács, akiben még sokkal több rejlik, mint amennyit eddig megmutatott, így feladtuk a csak söröző profilt, csináltunk egy olyan éttermet, ahol kifejezetten az igényes fogyasztóknak készül minden, minden téren. A sör vonalat, azt természetesen megtartottuk, az ételválasztéknál pedig törekedtünk az igényes, magas színvonalra. A sör mellett felfejlesztettük a bor választékot, körülbelül 40 hazai és külföldi borunk van, 4 féle pezsgőnk: 2 hazai és 2 Champagne régióból, mindezek mellett úgy 40 féle röviditalt is tartunk. Ez utóbbinál elsősorban a whiskyre és a ginre, illetve a gin-tonikokra helyeztük a hangsúlyt. Úgy néz ki, ez idáig működik. Nem csak mi érezzük úgy, hogy a külső tükrözi a beltartalmat is, az eddigi visszajelzések is ezt igazolják.

Az enteriőrt egy belsőépítész álmodta meg, akivel már dolgoztunk együtt, és külön hangsúlyt helyezett a felhasznált anyagok eredetiségére. Ez annyit tesz, hogy itt a fa valódi kőris, valamint az acél, a vas és a tégla sem utánzat. Mi csak apróságokba szóltunk bele, mint például az asztallábak vagy a székek, illetve a falgrafikák egy – szemben lakó – kedves, kreatív hölgy munkája.

A felszolgált ételekhez feltétlenül ajánlotok italt is vagy ezt inkább a vendégre bízzátok?

Elsősorban a vendégre bízzuk. Ha igényli, természetesen nagyon szívesen ajánljuk a választott étele mellé a megfelelő italt. A sörgasztronómia például részben tudatos, de nem szerettünk volna még egy belga sörözőt, ahol sörrel is készülnek ételek. Nincs kizárva, természetesen és nyilván lesznek ilyen fogásaink is, hisz a séfünk bizonyította már, hogy ebben is nagyon ügyes, de nem erre helyezzük a hangsúlyt. A főprofilunk, hogy kiváló ételeket és kiváló italokat szolgáljunk fel és igény esetén magabiztosan tudjunk párosítani.

Ha már a sörnél tarunk, mondanál pár mondatot a sörválasztékról?

Szerettünk volna kiszabadulni a belga sör belterjességéből és nyitottunk más nációk sörei felé is. A cél, hogy a választék izgalmas és különleges legyen, beleértve a máshol nem kapható Brasserie Årdene (Luxemburg tartományi) mikro sörfőzde Criminelle söreit is. A belgák mellett tehát cseh, német, magyar és egy spanyol sörünk is van, konkrétan a San Miguel Selecta. Külön érdekességként megemlíteném a MONYO Red Raven sörét, amit kifejezetten nekünk főztek. Jövőbeli terveink, hogy körülbelül 60 féle sört tartsunk olyan visszatérő nagy nevekkel, mint a Rodenbach, illetve a Judas  vagy a nálunk újdonságnak számító osztrák Engelszell. Csapon 10 féle sört szándékozunk tartani, ebből jelenleg 6 már megvan: egy cseh, egy magyar, egy spanyol és három belga, köztük a meggyes Bacchus Kriekenbier, ami legjobb tudomásom szerint csak nálunk elérhető csapolva az egész országban.

Beszélgetésünkből azt vettem ki, hogy elsősorban sörös vagy. Hogy viszonyulsz a borhoz és a pezsgőhöz? Szereted, fogyasztod?

Kezdjük ott, hogy 15 éve abból élek, hogy rajongok a jó sörökért. Nyilván sok sörrel megismerkedtem és hatékonyan tudtam segíteni abban, hogy milyen belga sörök jöjjenek be az országba.

Valamennyire fogyasztom a jó borokat is, ritkán, de nálam nem ezen van fő hangsúly. A nálunk kapható pezsgők alapvetően megváltoztatták a hozzáállásomat és elképzelésemet ezen italok iránt. Így nyugodtan kimondható, hogy igen, én szeretem a pezsgőt, a Kreinbacher extra dry-ját például kifejezetten ajánlom mindenkinek. Ami most különösen felvillanyoz, azok a röviditalok. Azokban látok olyan fantáziát, amiben egyszer talán olyan szintre kerülhetek, mint a sörnél.

Végezetül bemutatnád az olvasóknak a mai háromfogásos sör- és borvacsora menüjét?

Sörös menü:

Aperitif: Gin Mare & Fever Tree Mediterranean Tonic
Zöldborsó krémleves, Szent Jakab kagyló, zsenge borsó
Kacsamell, Sangria mártás, gyömbéres almapüré, parmezános burgonyalabda - Criminelle Blonde Inaya csokoládészuflé, málnafagylalt, kakóföld - Gulden Draak Imperial Stout vagy Bacchus Kriek

 

Boros menü:

Aperitif: Kreinbacher Extra Dry  Cékla rizottó, ruccola, kecskesajt - Káli Kövek Rozé
Vörösmárna, padlizsánkaviár, édeskömény saláta - St. Andrea Boldogságos Grand Superior
Piskóta, vaníliamousse, gyümölcsök - Götz Tokaji Aszú 6 Puttonyos

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr2815188064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kuttyantó 2019.10.07. 14:47:59

Nagyon tetszik. Hangulatos, kulturált helynek tűnik a fotók alapján.
Megjegyzés; A fotók kiválóak.
süti beállítások módosítása