.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2019. 08. 16. - apuska
Metro söröző

Cím: 8200 .,
Látogatás: 2018. július 21. 14:55-16:40.
Google Maps

A Metro egy olyan kihalóban lévő stílust képvisel Veszprém belvárosában, mely akkor fog igazán felértékelődni, ha üzletileg nem lesz többé indokolt a fenntartása, és csak emlékek maradnak róla, amit könnyes nosztalgiával, 'bezzeg a mi időnkben' felvezetéssel adunk át gyermekeinknek.

Telefon: +36 20 444 3466
Facebook: fb.com/metrorockpub
Web: -

Vélemény

apuska:

Legénybúcsút szervezni egy idegen városban nem egyszerű. Helyismeret nélkül nagy szerepe van a spontenitásnak, de ha egy ruháitól megszabaduló táncos lány is a szeretetcsomag része, ahhoz kell konkrét időpont és egy privát tér.

Veszprém kocsmáit onlájn kutattam elhelyezkedés és nyitvatartás szerint. Több üzletvezetővel is beszélve a Metro sörözőnél éreztem azt a nemes ügyünkhöz való hozzáálláson, hogy minden megoldható, így akár a hivatalos nyitás előtt is beengednek, ha a vonatállomásról odaszólunk, így csaphatunk egy privát bulit.

Kisebb véráldozatok árán a csapat teljes létszámában odaért, más kérdés, hogy a művésznő hanyagsága miatt a showműsor elmaradt... Kínos volt ez mindenkinek. Jobb híján ittunk, csocsóztunk, a zenegéppel szórakoztattunk magunkat, és így még az is belefért, hogy körbenézzek és fotózzak - szakmailag.

Kívülről ez egy igen érdekes képződmény, egy apró üvegkabin meredek tetővel, cirádás rácsokkal, és egy hirdetőtáblával, miszerint az alantas tér egy 238 négyzetméteres pince, és eladó. Évek óta! A Metro elnevezés szikrányit félrevezető, mert bármilyen meglepő, Veszprém városának nincs metróhálózata, viszont az kétségtelen, hogy underground klubként, koncert naptárjával, a helyi rockzenekari élet megkerülhetetlen darabja.

A mélyben "L" alakú hűvös pince és hideg sör fogad. A pultra mindkét irányból rálátni, mi praktikus, ha a hosszú sorban állás zavar, további jó hír, hogy az árak egészen barátiak. Bántja a szemed a fény? A Metro sörözőt neked találták ki! A kellemes félhomályban épp csak azért lehet elolvasni a metróalagutak bejáratán a Tibi atyás bölcsességeknek is beillő krétaírásokat, mert eszmei értéke mellett az üzenet karakterkészlete is nagy:

- Minden út kómába vezet...
- Mindenhogy jó, de legjobb rottyon.

Ha már metróalagút, 2016 júniusában egy régi szovjet metrókocsit a súlyos faszékek, fapadok és rönkasztalok közé képletesen betoltak. Ami azt jelenti, hogy minőségi graffiti került a falakra, melynek leghangsúlyosabb eleme a 81-717/714 típusszámú kék metróvagon sötétített ablaküvegű vezetőfülkéje, közvetlen szomszédságban a rock-szeletekkel Frédi és Bénisen kirakott, kissé ijesztő mosdóval.

A Metro söröző közel nem hibátlan. De emlékszem még rocker éveimre, mikor többet sem vártunk a klubtól, ahova a koncertek, a zene és a társaság miatt jártunk elsősorban, mint amit ez a rétegkocsma nyújtani tud. A Metro egy olyan kihalóban lévő stílust képvisel Veszprém belvárosában, mely akkor fog igazán felértékelődni, ha üzletileg nem lesz többé indokolt a fenntartása, és csak emlékek maradnak róla, amit könnyes nosztalgiával, 'bezzeg a mi időnkben' felvezetéssel adunk át gyermekeinknek.

kalimpa:

A legénybúcsúmat a Művészetek völgyébe terveztük egy kisebb csapattal. Reggeli vonatozás után Veszprém volt az első állomás ahol italoztunk, kezdtük az egészet a Külső pléh büfében, útba ejtettük a Sellő bár és fagyizót, majd jött ez, a Metro kocsma.

Egy mély pincébe hosszan nyúlik be ez a tipikus rockkocsma, a már klasszikusnak mondható sötét és fapados kivitelben. A piakínálat nem volt nagy szám, kétféle csapolt sör volt, illetve a hagyományos rövidek. A kiszolgálás rendben volt, mivel csak mi voltunk, így inkább privát házibulinak tűnt az egész szombat kora délután. 

Nekem legjobban a zenegép tetszett, valamiért betegesen rajongok ezekért az őskövületekért.

Egynek jó hely, lelki szemeim előtt látom, ahogy rocker arcok csapatják és görbítik meg a teret, vele együtt az estét!

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Arany Ászok, 340 Ft
Üveges sör (5 dl): Dreher Bak, 450 Ft
Bor (1 dl): Feldőörsi Olaszrizling, 100 Ft
Rövid (4 cl): Becherovka, 500 Ft
Üdítő (2,5 dl): Cappy rostos gyümölcslé, 260 Ft
Meleg ital: Espresso kávé, 150 Ft
Harapnivaló: Ropi, 150 Ft

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr1415005380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása