.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

2019. 07. 26. - apuska
Lakat presszó

Cím: 1115 Budapest, Kelenföldi út 52.,
Látogatás: 2018. július 22. 15:45-18:00.
Google Maps

Telefon: -
Facebook: fb.com/lakat.sorozo.kelenfold
Web: -

Vélemény

apuska:

A vonatról Kelenföldön leszállva elég tipizálható kérdés: hol tudunk itt meginni egy sört? A jegypénztár mellett a Vasút soron egytől-egyig bezártak a kocsmák, így muszáj beljebb menni egy utcával, hol hála az égnek, a Soproni sör cégér alatt gyors mentőövet nyújt a Lakat presszó olcsó italokat kínáló villogó reklámja.

Lakat. De jó ez a név, hogy Lakat. Egyszerű. Szépen cseng. Lehetőséget ad a képzelettársításra. Fejemben megannyi lehetséges magyarázat már a névadásra, mikor a legkevésbé valószínűt a helyiek közt hangosan kimondom, miszerint lehet, ezt Lakat T. Károly kapta gebinbe, és ez az ő kocsmája. A másik asztaltól jött is gyorsan a megerősítés, hogy igen, az ő felesége a Kata, és hogy így neki is van valami, amit tud csinálni. Váo. Kocsmát minden unatkozó háziasszonynak!

Kicsit ellentmond a feltételezésnek, ami az ittivott hajónaplójából kiderült. Eszerint a Lakat presszó elődje a Mignon eszpresszó volt, ebből később Simon presszó lett, hogy 2013 magasságában elnyerje a mostanihoz hasonló lakatos formáját.

Jó időben a Lakat presszó alapvetően egy 15 főre szabott járdaterasz, amihez a szélesre tárt ajtókon keresztül hozzácsapták a beltér hasonló méretét. Az aktuális italakciókat hirdető plakátok díszelegnek mindenfelé, de emellett ott a csocsó, a tévé, a kivetítő, a darts, az internet terminál, a falra szegezve keretben néhány sportmez (hoppá, újabb Lakat T. Károly gyanú!), szóval minden, mi egy helyi kocsmára vonatkozóan a helyi lakóktól a leggyakoribb elvárás. De még sörök tekintetében is parádés a kínálat, mert csapon a klasszikus Soproni mellett volt Soproni IPA, illetve Mort Subite meggysör. A pultnál lehetőség volt adakozásra az Oltalom Karitatív Egyesület számára, de nem fogyasztó vendégként akár a WC-nél is, aminek utcáról betérőként 1000 forint a használati díja. Más kérdés, hogyha papírra is szükséged van, azt a pultnál külön kell kérni...

Olcsó kocsma. Nem késdobáló. Igényes magára. Ahogy az egyik törzsvendég mondta, ő itt lakott a közelben, aztán elköltözött, de ide még mindig visszajár, mert nem talált jobbat. A szívét idekötötték egy lakattal.


doma:

Kiváló hely. Egy minden finomkodást nélkülöző legénybúcsút magunk mögött tudva, egy cirka három órás buszozás és vonatozás után, egyfajta levezetésként, az egy Unicum és egy sör kombóra tökéletesen megfelel. A kulináris élmény még fokozható, amennyiben hagymás zsíros kenyeret is kér mellé az ember. Aztán megjön a kedv. Feltámad a szervezet. A páratlan Unicum-sör páros tetszés szerint ismételhető, míg az ember rá nem eszmél, hogy még mindig Kelenföldön van, és hosszú még az út innen is haza.

Persze a fesztiválérzés itt bőven dübörgött még bennünk, a helyi törzsközönséggel való ismerkedéskor egy pillanatig nem ütköztünk falakba. Mintha el se hagytuk volna Kapolcsot. Ugyanaz a közvetlenség. További jó hír, hogy a pénzérmékkel működő internet sarok lehetőséget biztosít a tőlünk elszakadt szeretteinkkel való kapcsolattartásra, így Windows XP környezetben ajánlott erre a Facebook, míg zenei magamutogatásra a Youtube, hogy csak azokat a népszerű alkalmazásokat emeljem ki, amiket a monitor keretén ők is kiemeltek matricával.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Soproni, 290 Ft
Üveges sör: Soproni 1895, 390 Ft
Bor (1 dl): Folyóbor, 130 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 510 Ft
Üdítő (2 dl): Gépi kóla, 180 Ft
Meleg ital: Jegeskávé fagyival, 690 Ft
Harapnivaló: Zsíros kenyér, 200 Ft

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr9914385220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása