.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2019. 06. 13. - kocsmablog
Asahi ízutazás

Helyszín: Makifood főzőiskola,
Időpont: 2019. június 13.
Google Maps

Borok jellemzésekor ismerősen cseng a száraz szó, de azt már kevesebben tudják, hogy létezik egy sör is, melynek ízét szintén így írhatjuk le. Japán egyik legnépszerűbb söréről, az Asahi Super Dry-ról van szó, ami a japán sörfőzési szabványoknak, az innovatív erjesztési technológiának és a legjobb minőségű, eredeti receptúra alapján válogatott alapanyagoknak köszönheti különleges tulajdonságát: tiszta, gyors lecsengését, melynek hála a legkülönbözőbb típusú ételek kísérője lehet.

Japán első számú sörének a magyar piacra bevezetéséről annak idején már szóltunk. Várható volt, hogy a márkaépítés ezen a ponton nem áll meg, és a száraz sör dicsérete folytatódik...

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kocsmablog (@kocsmablog) által megosztott bejegyzés,

Bár a német sörfőző hagyományok alapján Oszakában megalkotott Asahi sör több mint 130 éves múltra tekint vissza, az áttörést az 1980-as évek végén egy igazi japán innováció hozta el a márkának. Az egyedi sörfőzési eljárás eredménye az a stílusteremtő friss, tiszta, gyorsan lecsengő „száraz” ízvilág, amit japánul a karakuchi szó ír le pontosan. Az Asahi már Magyarországon is egyre szélesebb körben elérhető nem csak japán éttermekben, hanem nagy üzletláncokban, független boltokban, sőt több helyen csapolt formában is kapható.

asahi-izutazas02.jpg

Hazánk egyik legismertebb japán séfje, Maki Stevenson és Szőke Dóra szaké-sommelier, gasztronómiai szakértő különleges kóstolómenü segítségével mutatta be, hogy a békési lángolt kolbászos perectől a füstölt harcsán át az akácmézes süteményig milyen sokoldalú kísérő lehet a „száraz” ízű sör.

Szőke Dóra szaké-sommelier-ként nem véletlenül került az Asahi mellé, hiszen a karakuchi ízjegyet eredetileg a japán rizsborok jellemzésére használták, azt mondta:

Japánban a sörözéshez hozzátartozik az étkezés is. Az izakayának nevezett bárokban számtalan különböző apró falat kíséri a sört, és az Asahi népszerűségét éppen az adja, hogy minden alkalomhoz, a legváltozatosabb fogásokhoz illik, hiszen friss ízű, nem teng túl, gyorsan lecseng, és ezáltal nem nyomja el az étel ízét.

asahi-izutazas03.jpg

Maki Stevenson japán séf, többek közt a Makifood főzőiskola vezetője hozzátette:

Ha az ember az étel ízét szeretné érezni, vagy többféle ételt kóstol, akkor sokkal üdítőbb, kellemesebb, ha a kísérő sörnek nincs hosszú utóíze. Ezt mutattuk meg az Asahi kóstolómenüvel, amiben nem ragaszkodtunk a japán alapanyagokhoz és fogásokhoz. Éppen azt szerettük volna demonstrálni, hogy a karakuchi ízvilág a magyar, olasz, francia vagy akár a fúziós ételek kíséretéül is szolgálhat.

asahi-izutazas04.jpg

Az Asahi ízutazás menüje ilyenformán igazán színes volt, állandó kísérővel, válogatott falatokkal:

Zöldségchips

Békési lángolt kolbásszal töltött perec

Bruschetta konfitált koktélparadicsommal, fenyőmaggal, mazsolával és ricottával

Onsen tamago, azaz tökéletes tojás ázsiai dashival és pakchoy-jal

Tavaszi répás és cukkínis fritter, füstölt harcsával és tormás majonézzel

Thai halas pogácsa korianderrel

Akácmézes sütemény

Hruska Rita, a Dreher Sörgyárak nemzetközi márkáiért felelős marketing menedzsere végezetül annyit mondott:

Japán egyik legnépszerűbb söre immár másfél éve hazánkban is széleskörben elérhető. Az Asahi főzőmesterei azt tartották szem előtt a termék megalkotásakor, hogy az kifejezetten ételek kísérőjeként legyen fogyasztható. A sörünk friss, száraz íze, melyet egy gyors, tiszta lecsengés követ, valóban bármilyen ízhez - a sóstól az édesig - és bármely nemzet ételéhez kitűnően párosítható. Ezt a sokszínűséget szerettük volna megmutatni mostani ízutazásunkkal is.

asahi-izutazas05.jpg

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr9014899684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása