.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2019. 04. 11. - kocsmablog
HopTop sörök a Frei kávézókban

Cafe Frei Sörturné! Működése során most először vezet be alkoholos italt a Café Frei, így nagy szó, hogy a Frei kávézókban végre sört is lehet kapni. Kéthavonta mást és mást, nem is akármilyet, idén öt népszerű sörkülönlegesség mutatkozik a kraft söröket készítő Hoptop Brewery-vel együttműködésben.

A négy éve piacon lévő HopTop Brewery-nek nem ez az első sikertörténete. A kézműves sörfőzdék között az elsők között voltak, akiket a legnagyobb hazai üzletláncok belistáztak, de a különleges sörszaküzletektől a belváros legfelkapottabb éttermein, sörözőin át immár Kanadában és Finnországban is rajongók rendelik az egykori budapesti Királyi Sörfőzde ipari parkjában készült söröket.

Ali Rawech Szami, a HopTop Brewery Kft. alapítója és ügyvezetője így emlékezett vissza a kezdetekre:

A folyamatos kísérletezés és szakmai kíváncsiság hajt bennünket előre, szerettük volna megmutatni, hogy egy kis magyar sörfőzde is tud kiváló minőségű és változatos ízvilágú kézműves söröket készíteni.

frei-hoptop.jpg

Frei Tamás, a Café Frei egyik alapítója, akinek franchise üzleteiben ezeddig csak saját márkás termékek jelentek meg, és ezekkel a sörökkel tesz először kivételt, kiemelte:

A kávézóinkban kiemelten fontos a magas minőség, ebben nem ismerünk kompromisszumot. A budapesti HopTop Brewery sörei nemcsak sokszínűségüket tekintve illeszkednek a kínálatunkhoz, hanem fenntartható minőségben tudnak megfelelő mennyiséget is termelni a teljes hazai kávéházláncunknak. Kávéházainkban a vendégek a termékeinken keresztül kóstolhatják meg a világot. Reméljük, hogy a nálunk megkóstolt kraft sörökkel egy kicsit Magyarországot is újra megkóstolják.

hoptop.jpg

Kéthavonta más-más sörök

Közel ötven Cafe Frei van Magyarországon, de nyitottak már kávézót Erdélyben, Ausztriában, Szlovákiában, Franciaországban, Angliában, Írországban, Svédországban, Dubajban és Szaúd Arábiában is, így széles körben megismerhetik a kávérajongók a HopTop Brewery nevét.

Nyitó sörként április végéig a Ceylon Buddy érkezett a kávézókba, a teás Dupla IPA, amelynek különlegességét a hozzáadott Ceylon Tea és a narancsdarabok adják. A típusra jellemző keserűség mellett teret kap a tea egyedi íze, amit a gyümölcs enyhe édessége tesz igazán harmonikussá.

Májusban és júniusban az Ivory kerül középpontba, egy amerikai pale ale, amely könnyed, világos sörként a tavaszt idézi barackos illatával. Különlegessége, hogy egy új generációs német aromakomlóval készül, amely felveszi a versenyt az amerikai komlók intenzív aromájával.

A júliusi, augusztusi kánikulára a Tropical Swinger Clubbal készülnek az együttműködők, egy igazi ízbombával, amiben 11 gyümölcs (ananász, narancs, mandarin, guava, sárgabarack, mangó, maracuja, banán, alma, papaya, lime) találkozik egy magas alkoholtartalmú IPA-val.

A kora őszi hónapokat a Green Zone érkezése jelzi majd, ezt a prémium alapanyagokból készült IPA-t intenzív, citrusos, virágos aroma jellemzi. Ez a sör nyerte el a 2017-es Dublin Craft Beer Cup bronzérmét.

A téli hidegben pedig egy hamisítatlan fekete sör, a Midnight Express, egy csodálatos stout lesz rendelhető a Café Freiben, amelyben hidegen pörkölt, kávés és füstös illatok és ízek jelennek meg, s ahogyan enged fel hidegségéből a sör, úgy jönnek elő az enyhén csokoládés ízek. A HopTop Brewery ezzel a sörrel nyerte el az European Beer Star sörverseny bronzérmét 2017-ben (amivel az első és egyelőre egyetlen magyar sör, amely ekkora nemzetközi elismerést kapott), illetve a Dublin Craft Beer Cup ezüstérmét.

ceylonbuddy.jpg

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr2814757271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása