.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2019. 04. 9. - kocsmablog
Bar Show 2019

Helyszín: Intercontinental Budapest Hotel,
Időpont: 2019. április 14. 14:00-21:00.
Google Maps

Fesztivál és show azoknak, akik imádják a bárok világát!

A budapesti vendéglátás és bárszakma lendületes fejlődésének és népszerűség-növekedésének köszönhetően, Berlin, Prága, Osló, Kijev és Athén mellett Budapesten is megrendezésre kerül a Bar Show 2019.

Legyél szakértő, érdeklődő, vagy a nemes párlatok és koktélok rajongója, akkor ott a helyed, jól fogod érezni magad. A Bar Show-n arra is lehetőséged lesz, hogy találkozz a bárszakma és a budapesti vendéglátás legmeghatározóbb szereplőivel, kóstolj egyedi italkombinációkat, kávé-különlegességeket, megismerd a bárkiegészítőket, vagy hogy részt vegyél a színvonalas szakmai előadások valamelyikén! Ez az az esemény, amely összehozza a bárok, kávéházak, éttermek, hotelek szakmai szereplőit, a turisztika képviselőit, és a legodaadóbb fogyasztókat. De akkor is érdemes jegyet váltani, ha részt vennétek a XXX. Magyar Koktél és XVIII. Flair Bajnokságon. Elképesztően izgalmas lesz!

koktelverseny.jpg

Előbbi verseny hat kategóriában kerül megrendezésre. A győztesek büszkén viselhetik „Az év magyar bajnoka” címet, és jogot szereznek arra, hogy a Magyar Bartender Szövetséget képviselve részt vegyenek az IBA Világbajnokságon Kínában. A kategóriák:

- Flairtending
- Before Dinner Cocktail – Száraz, aperitif kategória
- After Dinner Cocktail – Étkezés utáni, édes kategória
- Sparkling Cocktail – Pezsgő koktél kategória
- Bartenders Choice – Egy szabadon választott, akár otthon előre elkészített összetevő szabad használata
- Longdrink – Longdrink, hosszú ital kategória

Az új IBA szabályok alapján a döntőbe jutott kategória győzteseknek 10 perc alatt kell elkészíteni az italát, amit angol prezentációnak kell kísérnie. Emitt a részletes szabályok.

Szakmai előadások

A szakmai előadások a Bar Show rendezvényre váltott belépőjegyekkel a férőhelyek erejéig ingyenesen látogathatók. Az előadásokon a helyek az érkezés sorrendjében foglalhatók el. A Masterclass szemináriumokra 2.500 Ft-ért a helyszínen válthatók részvételi jegyek. Az előadóterem férőhely kapacitása 50 fő, a Masterclass termek együttes befogadóképessége 54 fő.

A 2019-es Bar Show előadói Között az alábbi személyekre lehet számítani:

Lőrincz Oliver – “Diplomatico” – Bar Savoy, Paris
Dámossy Bálint – az Első Magyar Gin Manufaktúra alapítója
Ian McWillia – a Glenfarclas whisky márkanagykövete
Conor Sweeney – a Teeling whiskey márkanagykövete
Mateusz Zabiegaj – a Bruichladdich whisky márkanagykövete
Andrey Bolshakov – a bartender és a Bombay Sapphire gin márkanagykövete
Max Ivaschenko – a Martini márka nagykövete
Szabó Dávid – bartender, Spirits Academy Budapest
Nagy Zoltán – bartender, a budapesti Boutiq és bécsi Mendez bárok tulajdonosa
Vladimir Nikolaev – a szentpétervári Perfect Serve Bar “Room and the half” bartendere
Kinczler András – a Koktélműhely tulajdonosa, molekuláris mixológia szakértő
Juris Ķēniņš – a párizsi American Bar, Savoy Hotel senior bartendere
Aleksandra Lavrova – a Plantation rum márkanagykövet
Vértes Tibor – az Agárdi pálinkafőzde tulajdonosa és párlatmestere

Fotó: Horvát lancser András

Elismerések

A KSH legutóbbi adatai szerint kb. 50.000 vendéglátó egység működött Magyarországon, amelyből italkimérési engedéllyel rendelkezett kb. 25.000 étterem és büfé, valamint kb. 17.000 italüzlet és zenés szórakozóhely.

Az AC Nielsen piackutató cég felmérése szerint mintegy 15.000 alkohol kimérési engedéllyel rendelkező vendéglátó egység működik Magyarországon.

A Bar Show díjak célja nem egy átfogó, minden vendéglátó egységet lelátogató értékelő rendszer létrehozása, vagy akár egy a széles közvélemény szavazataira alapozó verseny megszervezése, hanem a bárkultúrában jártas szakmai vélemények alapján a bárkultúra fejlődésében élenjáró és saját környezetükben példamutató szereplők munkájának elismerése. Így a szavazatok és eredmények a zsűri és a Bartender Szövetség tagjainak személyes tapasztalatain alapulnak és azokat tükrözik.

Eszerint a Bar Show Budapest rendezvényen idén is kihirdetésre kerül az Év Bárja, az Év Új Bárja, az Év Vidéki Bárja és az Év Bártendere elismerések, sőt egy Bárszakmai Életműdíj is átadásra kerül! A Bar Show szervezői ezért nem egy nyertes kiválasztását tervezik kategóriánként, hanem pusztán az egyes kategóriák TOP szereplőinek elismerésére törekednek.

Fotó: Horvát lancser András

Alkoholos italok

A második budapesti Bar Show rendezvényen 30 kiállító több tucat márkáját és termékét kóstolhatod meg, próbálhatod ki - a belépődíj ellenében. A japán, ír, amerikai, skót whiskyktől a venezuelai rumokig, a prémium ginektől és vodkáktól a különleges likőrökig, de lesz még pezsgő és sör is.

barshow20.jpg

Fotó: Horvát lancser András

A Bar Show-n olyan vodka márkákkal találkozhattok, mint a Russian Standard, a Finlandia vagy a Beluga. A whisky márkák közül jön a Nikka, a Jack Daniel's, a Maker's Mark, a Jameson, a Jim Beam, és a Chivas Regal. Az Unicum elhozza prémium likőrjét, a Riserva-t, míg a Jägermeister a Manifest-et. Képviselteti magát a rumok közül Plantation és a Diplomatico. Olyan gin márkák lesznek jelen, mint a Bobby's, a Plymouth, a Tanqueray vagy a Bombay Sapphire, de kóstolható lesz az Opera Gin Budapest is. Persze annak sincs akadálya, hogy egész este Agárdi pálinka legyen a kezedben, vagy épp Martini.

A kóstoló mennyiség párlatok esetén legfeljebb 2 cl, koktélok esetén legfeljebb 2 dl.

Fotó: Horvát lancser András

Jegyek

A rendezvény napján belépőjegyek korlátozott számban még kaphatóak a helyszínen 6900 forintos áron, csak készpénz ellenében. A 18. életévüket be nem töltött fiatalkorúak a Rendezvényt ingyenesen látogathatják, de a rendezvény területén számára az alkoholfogyasztás tilos.


További információk: http://bar-show.hu/

Fotó: Horvát lancser András

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr6014756333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása