.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2019. 03. 22. - apuska
7 tuti tipp, hogyan törd meg a kocsmárost!

Tudod mennyi kocsma van Budapesten? Naná, hogy nem, még én sem, de brutálisan sok. És nyilván azért van ennyi, mert baromi jó üzlet. Vagyis az összes kocsmáros degeszre keresi magát a vendégein, a nap végén meg kiröhögi őket, hogy a sok barom mennyi pénzt elivott nála. Elég a megaláztatásból! Itt a visszavágó ideje, kerüljön felszínre a magyar virtus! Alább pár hasznos tipp.

1. Köszönés helyett hallgass mélyen

Oké, hogy a kocsmáros is ember, és mint ilyet, megilletné az emberszámba vétel. De te most büntetsz. Az egész szakmát. Mert feljebbvalónak képzelik magukat a vendégnél, miközben vendég nélkül a létezésük sem lenne indokolt. Szóval az erkölcsi fölény a tied, éreztesd. Se szó, se beszéd, se biccentés. Irány az asztal.

2. Foglalj helyet, ha foglalt

Keresd meg a legjobb asztalt, ahol nem tud a kocsmáros nem észrevenni. A legjobb, ha olyanhoz ülsz, ahol már ülnek, vagy amire ki van rakva a foglalt tábla. Téged senki ne vezessen meg diszkrét célzásokkal. Aki akar, átül, de a tábla átmozgatása is megoldás lehet, hisz nem egy félmázsás sittes zsákról beszélünk, amit nehéz megemelni.

3. Felejtsd el az itallapot

Meg se próbálj az itallapról kérni, ki se nyisd. Csak a lúzereknek való. Te rendeld a kedvencedet. És hát te összetett személyiség vagy, szóval minimum 10 összetevő legyen benne, és ha valamelyikre azt mondják, nincs, húzd a szád, és ajánld fel a közeli bolt szolgáltatásait, ahol a hiányzó tételek beszerezhetők.

4. Jövendölj bátran: lesz

Te vendég vagy. Te nem kérsz. Te megmondod mi lesz. LESZ. És ha a rendeléseddel az asztalhoz értek, azonnal csillogtasd tovább a jövendölési képességed, az oda-vissza séta egészséges, ezzel szívességet teszel.

5. Ne fojtsd magadba a kritikát

A kritika hasznos, abból okulni lehet, legyél a fejlesztések motorja. Ezért ha bármi olyat észreveszel, amivel a szolgáltatás minősége javítható, azonnal add a kocsmáros tudtára. Nincs patika tisztaság? Lassú a kiszolgálás? Nem vágták le a sörhabot? Alig van papír a wc-ben? Egy jó úttörő ott segít, ahol tud. Te pedig most utat törsz, hogy legközelebb mindenkinek jobb legyen. A közérdek mindenek előtt.

6. Bármit lehet, nem otthon vagy

Nem azért jöttél el hazulról, hogy úgy viselkedj, mint otthon. MULATÁSI. Tuti biztos, a nagyközönség is vevő a sziporkáidra, ezért emeld fel a hangod. Forogjanak csak azok a fejek feléd! Ha már tiéd a főszerep, egyúttal ez kitűnő lehetőség az ismerkedésre. A bók nem bűn, szórd bőkezűen őket, hazudik, aki mást mond, imponál mindenkinek.

7. Csupán annyit fizess, ami a számlán szerepel

A borravaló egy túlgondolt fogalom, a kötelező borravaló meg egyenesen erőszak. Úgyse borra költik. És nem is adóznak utána. Ne támogasd a szürkegazdaságot, minden aprópénzedtől szabadulj meg, forintra pontosan hagyd ott a fogyasztás után bekért összeget.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr4314709673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása