.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

2019. 03. 7. - kocsmablog
Beerbox

2019 márciusában újabb híd nyílik a kisüzemi sörök és a sörkedvelők között: érkezik a Beerbox, amely a sörpiac értékesítési oldalának reformját hozza.

A nagyüzemi sörgyártásra épülő egysíkú sörpiac egy sokoldalú, izgalmas és ezerszínű világgá lett. Csakhogy a százszámra nyíló kisüzemi sörfőzdék főzetei a hagyományosan működő hazai kereskedelmi rendszerben nehezen jutnak el a fogyasztóhoz, mely alapvetően logisztikai és értékesítési problémára a Beerbox sajátos választ kínál.

A rendszer lényege, hogy már működő boltokat és vendéglátó egységeket használ, mint értékesítési helyszínt. Így nem kell új üzlethelységeket kialakítani, elégséges csatlakozni a rendszerhez, ahol a hálózat minden tagja azonos áron jut az áruhoz és azonos áron értékesíti azt. Ez azt jelenti, hogy a Beerbox rendszer, mint szolgáltatási lánc, a megszokott piaci árnál kedvezőbben juttatja a sörkedvelőkhöz a kínálatában szereplő különleges minőségű cseh, német, lengyel és magyar kisüzemi söröket.

Ergo a vásárlónak lehetősége lesz fix kínálatból, fix áron kiválasztani kedvenc söreit, amelyet a beerbox.hu weboldalon keresztül tud megtenni. Itt kikeresi a hozzá legközelebb eső Beerbox Pontot és annak kínálatát, majd az adott egységhez elsétálva megvásárolja a kiszemelt főzeteket. Így a vásárló egy helyről, kifejezetten kedvező áron szerezheti be a kedvenc termékeket, valamint a Beerbox rendszere által biztosított állandó készlet lehetővé teszi az azonnali és gyors kiszolgálást.

Az értékesítő partnerek 3 különféle kategóriába sorolódnak. A BeerBox Pontok legkisebb választékát biztosító kategóriája 30 féle sört, a közepes 50 félét, míg a teljes választékot kínáló 70 különböző sört és malátaitalt tartalmaz.

Papliczky Péter, a Beerbox értékesítési vezetője a sajtótájékoztatón kiemelte:

Annak ellenére, hogy a prémium minőségű kraft és kisüzemi sörök iránti fokozott érdeklődés már hazánkban is erősen tapasztalható, a vásárló sokszor falakba ütközik. A minőségi kézműves sörök elérhetősége még mindig korlátozott, a vásárlás utánajárást követel meg, ráadásul jóval magasabb áron kénytelen beszerezni a kiszemelt terméket a sörkedvelő, mintha a nagyüzemi sörök kínálatából választana. A Beerbox ezeknek a fogyasztói gátaknak a leküzdését és a különlegességek iránti igények kielégítését tűzte ki célul.

beerbox-logo.jpg

2019. március 11-én, a Beerbox indulásával, főváros szerte 15 söröző és bolt kap Beerbox Pont matricát és csatlakozik a lánchoz. A főként Budapesten kiépült hálózat a vidéki területek felé is nyit: márciustól már Hódmezővásárhelyen, Szentendrén és Szigetszentmiklóson is találhatunk Beerbox Pontokat, idővel országos szintre kiterjesztve az ellátást.

Bartha Balázs, a Beerbox alapítója ezt úgy egészítette ki:

Hiszünk benne, hogy a vidéki hálózat kiépítése nemcsak a technikai feltételeken, de a kisüzemi sörökkel kapcsolatos edukáción is múlik, illetve a téma iránt fogékony közösség építésének is fokozott figyelmet szentelünk.

Tekintettel arra, hogy a Beerbox a minőségi söröket próbálja a fogyasztók számára még könnyebben elérhetővé tenni, magától értetődő, hogy partnereiket megválogatják, és csak azokkal a főzdékkel és sörfőzőkkel szerződnek, akik a minőségben nem ismernek tréfát. Őszintén reméljük, ez a fajta együttműködés sikeres lesz, és a Beerbox révén úgy a magyar kisüzemi sörökön, mint a neves külföldi mezőnyön szocializálódók tábora tovább bővül.

berrbox-szatyor2.jpg

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr714674495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sörman 2019.03.07. 14:32:19

Isten éltesse az újszülött BEERBOX rendszert sokáig : mindnyájunk örömére, sörben gazdag jövőt kívánok minden sörkedvelő embertársamnak.

Sok sikert az ötletes kezdeményezésnek !

elmeherceg 2019.04.08. 22:14:07

Nektek működik? Mert nekem nem :(
Azt mondja, válaszd ki a legközelebbi helyet, majd válassz a sörök közül, végül menj el érte.
OK, kiválasztom a helyet, és semmi. Csak az, hogy hogyan jutok oda. Hol vannak az adott helyen választható sörök?
Ez így nulla.

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2019.04.22. 13:31:11

@elmeherceg: Nem szerencsés és félreérthető a fogalmazás az oldalon. Ha tudod hol van a közeledben Beerbox menj el és nézz körül. Alapvetően cseh sör és magyar kraft a kínálat, amit ha mégis a weben akarsz választani, akkor látható, hogy háromféle Beerbox-pont van 30-50-70 féle sörkínálattal -- és ez könnyedén csekkolható a web-oldalon, annak ellenére, hogy a Beerbox NEM(!!!) web-áruház.

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2019.05.08. 11:18:57

A Beerbox friss sajtóközleménye szerint bárhol, bármikor, az íze és a társaság miatt sörözik szívesen a magyar. A kutatás főbb eredményei:

- A válaszadók harmada a hazai kisüzemi söröket kedveli.
- A sör rajongóinak negyede legszívesebben otthon kortyolgatja a nedűt.
- A többség a sör ízvilága, típusa szerint választ sört, az ár csupán harmadik a vezető indikátorok sorában.
- A sör iránt elkötelezettek negyedénél 600 forint az a lélektani határ, amennyit hajlandóak egy egységnyi sörért fizetni a boltban.
- A magyar, a cseh, a német és a belga sörök a legjobban eladhatók itthon; a típusok közül az IPA és a láger a legkedveltebbek.
- Tíz rendszeres fogyasztóból ugyan csak egy a nő, de az alkalmi sörivóknál már nagyobb aránnyal bírnak.
- A legtöbb sörös annak örülne, ha Palvin Barbi szállítaná házhoz a folyékony kenyeret.
süti beállítások módosítása