.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2019. 03. 4. - kocsmablog
Zip's Séf Sör

Mitől lehet nagy szám egy új sörbemutató, amikor már a könyökötökön habzik a minden heti sörújdonság? Attól, hogy ezeket a recepteket gyakorlott és kiérlelt sörmesterek helyett bravúros, országos hírű séfek ötlik ki a saját ízlésviláguknak megfelelően.

Stílusteremtő sörpremierre hívott a zip's brewhouse Budapesten, már a nevével is sok mindenről árulkodó Séf Sör sorozatuk első tételét bemutandó. A Séf Sör sorozat konyhaművészei kiválasztásra kerültek, és nevük rá a garancia, hogy nem a meghökkentés a céljuk, így nem rögtön kandírozott tornacipőt eresztenek lepkehálóban le a sörfőző tartályba rajzfilmes gonosz kacajok közepette, mint inkább friss szemmel és a hivatásukra jellemző gondolkodásmóddal közelítik meg a sörfőzést is, amiből érdekes, újszerű szérumok születhetnek.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

zip's brewhouse (@zipsbrewhouse) által megosztott bejegyzés,

A zip’s brewhouse idei 7. születésnapjára tekintettel összesen 7 különböző Séf Sör készül, 7 nagykaliberű séffel. A premieren nyilvánosságra került az illusztris névsor is: Pataky Péter, Macsinka János, Pauli Zoltán, Krausz Gábor, Tatai Róbert, Pesti István, Bíró Lajos - együttműködésükkel újabb lendületet adva annak, hogy a sör valóban a minőségi gasztronómia részévé váljék. 

Fontos eleme a Séf Sör koncepciónak, hogy nem egy fonnyadt papírrepülőn küldi be a főzdébe a séf a receptet, majd találkozik a végeredménnyel a premieren, hanem mindnyájukat aktívan bevonják a sörfőzésbe. Belépés a főzőházba a munkaköri leírás része! Szakmájukban sokat méltatott, neves, meghatározó séfekről van szó, akik a sörfőzésben abszolút kezdők, így a gyakorlott sörtechnolgóusok mellett most újra kukták lehetnek. Ez a kombináció teljesen új az országban. Nem titkolt küldetés ezzel a projekttel az is, hogy a zip's tovább erősítse a gasztronómia és a kortárs sörkultúra még félénk ismerkedési fázisban lévő, de kecsegetető kapcsolatát.

1. Séf Sör - Tiszalöki Telepi Nevelés - Pataky Péter

Az első tételt a zip's brewhouse saját kreatív séfjével, Pataky Péterrel (Hedonist - Nyíregyháza, Meatology - Budapest, IKON - Debrecen) készítették el. Konkrétan megfogalmazta, hogy milyen sört szeretne, össze akarta rakni az ízét, és története is van vele. A Tiszalöki Telepi Nevelés egy American Pale Ale és egy búzasör ritka keveréke, mely egy búzamalátás, búzaélesztős, de amerikai komlóval jól megkomlózott hibrid sör. A tiszalöki jelző Pataky Peti és a sörhöz részben felhasznált vadon nőtt komló közös származási helyére utal. A Tiszalöki Telepi Nevelés terv szerint az állandó szortiment részévé lesz. Sörpremier: 2019. március 4-én a KEG Sörművházban.

tiszaloki-telepi-neveles.jpg

2. Séf Sör - PalKonyha Pils

A második tétel kiötlője Pauli Zoltán, a PalKonyha falusi lakásétterem házigazdája. Míg a sör típusánál fogva egy amerikai komlós vörös pilseni. Amarillo és Mosaic komlóval készült. Gyümölcsös illata valahol az IPA és az APA között van félúton - egzotikus gyümölcsök, fűszerek, fenyőgyanta, de minden éppen csak jelzésszerű, és épp ezért képes valami újat hozni ebben a műfajban.

palkonyha-pils.jpg

3. Séf Sör - Bősi Pepe

A harmadik sör megálmodója Tati Róbert, a Séfek séfe tévéműsor egyik győztese. És amit kitalált, az egy csipkebogyós American Pale Ale. A hozzáadott gyümölcstől kellemesen fanyar, kiváló szomjoltó a melegben.

bosipepe.jpg

4. Séf Sör - 69 Milkshake IPA

A negyedik igazi kuriózum. A tatai Platán Restaurant & Café Michelin-csillagos séfje, Pesti István, kis furmint must hozzáadásával, tejcukorral erjesztette le az amerikai focimezekre emlékeztető címkés IPA sörét.

sefsor-sor.jpg

5. Séf Sör - ???

6. Séf Sör - ???

7. Séf Sör - ???

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr2114671109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása