A mango ale-es, pikáns chili a The World Hot Sauce Awards-on indult és egyből kétszeres első helyezett lett. A világverseny „hot sauce“ osztályának gyümölcskategóriájában is a legjobbnak ítélte a zsűri, és ezt a chilit választották a „Best hot sauce in the world“-nek is, vagyis a világ legjobb chiliszószának - derül ki a legrangosabb chili verseny hivatalos honlapjáról.
Nagy Gábor chilikészítő két éve működik együtt a miskolci zip’s brewhouse-zal. 2017-ben döntöttek úgy, hogy együttműködésük eredményeként egyik oldalról egy sörös chiliszósz, másik oldalról pedig egy chilis sört készítenek.
A The World Hot Sauce Awards-on abszolút győztes „Ale Mango Habanero by GaBko Chili“ a zip’s sörfőzői által készített mango pale ale sörből, mangóvelőből és a Gábor által termesztett egyik legcsípősebbnek számító habanero chili paprikából készült.
Nagy Gábor a Magyar Konyhának elmondta:
Olyan szósszal nyertem, ami az én egyik személyes kedvencem, már több versenyen szerepeltem vele, viszont eredményt eddig még nem ért el. Félve neveztem, de olyan szószokat akartam a World Hot Sauce Awardsra küldeni, amelyek még nem szerepeltek ott korábban. Nagy örömömre a Ale Mango Habanero vitte el a verseny nagydíját. Jól látszik, hogy minden verseny és minden zsűri más és más. Ha egyiken nem nyersz vele, a másiknál favorit lehet.
Az Ale Mango Habanero by GaBko Chili pedig alapanyaga volt a zip’s brewhouse „Habanero Never Dies“ nevű chilis sörének, ami néhány hete a beerselection.hu és a beerporn.hu Ország Söre versenyén a közönségszavazatok alapján hazánk második legnépszerűbb söre lett.
A zip’s brewhouse elkötelezett a kollaborációkban. Együttműködő partnerei tagjai az a_célcsapatnak, amely az utóbbi időszakban egyre eredményesebben szerepel. Borbély Roland vezetésével a Gallay Kézműves Pince 2015-ös évjáratú Nyékládháza nevű bora a Magyar Bor Nagydíj-versenyen bekerült a „Super 12“-be, a Mercedes Benz Miskolcot sikeresen működtető Balogh József tavaly az Év Autókereskedő Vállalkozója díjat vehette át, elismerték néhány hónapja Pataky Pétert, a zip’s brewhouse kreatív séfjét is, akinek tiszalöki cége, a Le GourMate márkanév alatt sous vide termékeket gyárt - ő az Észak-Alföldi Innovációs Díjat vehette át, de bronzéremmel tért haza néhány napja a Black Sheep tulajdonosa, Tóth Gábor is a Cup Tasting Magyar Bajnokságról.
Az a_célcsapatot erősíti Nagy Gábor is, akinek a zip’s-szel közös chiliszósza megérdemelten viselheti mostantól a „Best hot sauce in the World“ címet.
A miskolci cég rendkívül büszke a legújabb elismerésre és tovább folytatja az együttműködéseket más ágazatok motivált képviselőivel, hogy minél sokszínűbb legyen a zip’s a_célcsapata.
Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
.. Utolsó kommentek