.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2019. 02. 24. - kocsmablog
Jót tettek egymásnak: sörös chili, chilis sör

Kis lépés a sörös világnak, nagy lépés a zip's-nek... A világ legjobb chiliszósza lett a nagymarosi chilikészítő, Nagy Gábor és a miskolci zip’s brewhouse chilije.

A mango ale-es, pikáns chili a The World Hot Sauce Awards-on indult és egyből kétszeres első helyezett lett. A világverseny „hot sauce“ osztályának gyümölcskategóriájában is a legjobbnak ítélte a zsűri, és ezt a chilit választották a „Best hot sauce in the world“-nek is, vagyis a világ legjobb chiliszószának - derül ki a legrangosabb chili verseny hivatalos honlapjáról.

zipsgabkochili2.jpg

Nagy Gábor chilikészítő két éve működik együtt a miskolci zip’s brewhouse-zal. 2017-ben döntöttek úgy, hogy együttműködésük eredményeként egyik oldalról egy sörös chiliszósz, másik oldalról pedig egy chilis sört készítenek.

A The World Hot Sauce Awards-on abszolút győztes „Ale Mango Habanero by GaBko Chili“ a zip’s sörfőzői által készített mango pale ale sörből, mangóvelőből és a Gábor által termesztett egyik legcsípősebbnek számító habanero chili paprikából készült.

Nagy Gábor a Magyar Konyhának elmondta:

Olyan szósszal nyertem, ami az én egyik személyes kedvencem, már több versenyen szerepeltem vele, viszont eredményt eddig még nem ért el. Félve neveztem, de olyan szószokat akartam a World Hot Sauce Awardsra küldeni, amelyek még nem szerepeltek ott korábban. Nagy örömömre a Ale Mango Habanero vitte el a verseny nagydíját. Jól látszik, hogy minden verseny és minden zsűri más és más. Ha egyiken nem nyersz vele, a másiknál favorit lehet.

Az Ale Mango Habanero by GaBko Chili pedig alapanyaga volt a zip’s brewhouse „Habanero Never Dies“ nevű chilis sörének, ami néhány hete a beerselection.hu és a beerporn.hu Ország Söre versenyén a közönségszavazatok alapján hazánk második legnépszerűbb söre lett.

habaneroneverdies.jpg

A zip’s brewhouse elkötelezett a kollaborációkban. Együttműködő partnerei tagjai az a_célcsapatnak, amely az utóbbi időszakban egyre eredményesebben szerepel. Borbély Roland vezetésével a Gallay Kézműves Pince 2015-ös évjáratú Nyékládháza nevű bora a Magyar Bor Nagydíj-versenyen bekerült a „Super 12“-be, a Mercedes Benz Miskolcot sikeresen működtető Balogh József tavaly az Év Autókereskedő Vállalkozója díjat vehette át, elismerték néhány hónapja Pataky Pétert, a zip’s brewhouse kreatív séfjét is, akinek tiszalöki cége, a Le GourMate márkanév alatt sous vide termékeket gyárt - ő az Észak-Alföldi Innovációs Díjat vehette át, de bronzéremmel tért haza néhány napja a Black Sheep tulajdonosa, Tóth Gábor is a Cup Tasting Magyar Bajnokságról.

Az a_célcsapatot erősíti Nagy Gábor is, akinek a zip’s-szel közös chiliszósza megérdemelten viselheti mostantól a „Best hot sauce in the World“ címet.

A miskolci cég rendkívül büszke a legújabb elismerésre és tovább folytatja az együttműködéseket más ágazatok motivált képviselőivel, hogy minél sokszínűbb legyen a zip’s a_célcsapata.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr1714653541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása