.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2018. 10. 31. - apuska
Strébeer bár - On/Off Pub

Cím: 1117 Budapest, Karinthy Frigyes út 7.
Látogatás: 2017. szeptember 26. 22:35-23:05
Google Maps

Tipikus egyetemista ivó. Ebből következően nincs semmi túlgondolva, puritán a dizájn, gagyi a berendezés, olcsó a pia, mondhatni: erősen funkcionalista.

Telefon: +36 30 554 8947
Facebook: fb.com/onoffsorozo
Web: -

Vélemény

apuska:

Komoly nap végére kissé komolytalan vigadtunk, ha élhetek ezzel a semmitmondó képzavarral. Márpedig élhetek, hiszen azt írok ide, amit akarok, a Kocsmaturistával közös kalandozásunk végén, megmászva a Borpatika - Fapados - Mészöly - Gdansk tengelyt, a 6-os villamos végállomásának tövébe tartott legfőbb vágyakozásunk az elképzelt hazaút rajtkockájához. De nem behívott egy búcsúsörre a Strébeer?

Ezen a ponton engedjük el kicsit magunk, és próbáljuk őszintén megmosolyogni ezt a nevet. Mondom, őszintén! Nem, dehogy erőltetett. Az egyetem közelsége és az ebből adódó célcsoport enged az efféle asszociációra, hisz adott pillanatban minden hallgató kicsit stréber, de az idő jó részében inkább csak lazít, és tipikus élethelyzet, hogy teszi ezt sörrel a kézben. Ugye hogy működik a szómágia?

Más kérdés, hogy a Strébeer már nem stréber. Vagy letagadja. Mert 2 hét nem sok, annyi sem telt el, és a bejárat fölötti táblán már az állt: On/Off Pub. Nem hittem a szememnek. Meg sem írtam még a véleményem, és máris menekülőre fogják? Újra lementem a lépcsőn, ismét körbenéztem, szinte változatlan belső tér fogadott, ugyanazzal a személyzettel, a régi kínálattal. Találós kérdés következik. Mi késztethet névváltásra egy kocsmát? Számtalan bizarr gondolat jut ennek kapcsán eszembe, de gyanúsításnak tűnő találgatásokba inkább nem mennék bele. Hátha valaki elárulja az igazi okát kommentben!

Szóval On/Off, vagyis a kocsma egy kapcsoló, ami elválaszt a kegyetlen külvilágtól, nem beszélve annak többletjelentéséről, mikor filmszakadásig húzódnak a pincében a történések...

Tipikus egyetemista ivó. Ebből következően nincs semmi túlgondolva, puritán a dizájn, gagyi a berendezés, olcsó a pia, mondhatni: erősen funkcionalista. Viszont van wifi, tévé, kivetítő, csocsó, italakciók, néhány halál egyszerű kaja, színes koktélok, miközben lehet hallani egymást, mert nem üvölt a zene. Kell ennél több egy ösztöndíjból és diákmunkából élő csóró fiatalnak? Nyilván a társaság, és hogy kedvesek legyenek vele a pultban, de ez adott. Ehhez jár idényjelleggel egy a járdából kihasított egyszerű terasz műanyag kerti székekkel, privát eseményekre fixen bérelhető különtermek, és bár fájó tud lenni a friss levegő hiánya - hiába volt kikötve az ajtó egy "lélekben egyek vagyunk" feliratú szalaggal - , meg hogy relatív korán bezár, ezzel együtt lehet élni.

Viszont a dekor részletezésébe, most nem tudom mennyire menjek bele, mert élek a gyanúperrel, hogy a Strébeerségre utaló kedves karikatúrás jellegzetességeknek már nyoma sincs. Persze csodálkoznék, ha a legjellegzetesebb vonásokat magáénak tudó fogadótéren túl a további termek kikupálódnának, így sajátos vonásként maradnak a világító italreklámok és plakátok, az Unicum-üveg csillár, a törött nagy tükör, rajta a "kérlek, ne dőlj neki!!" figyelmeztető felirattal, vagy épp a fa/tégla mintázatú öntapadós tapétával körberagasztott falak, mert jól van az úgy.

Végezetül egy újabb kérdés, mi költői. Vajon melyik a jellemzőbb árukapcsolás, miszerint az On/Off ajtón belépve, először a kocsmába le, majd aztán a Szépség megállóba (fodrászat-kozmetika) föl veszik a vendégek az irányt, avagy fordítva?

kocsmaturista:

ON / OFF - a diákvadászati szezon ON! Az On / OFF első ránézésre a Műegyetemi nagy levegős kocsmahalom a többieknél később kapcsoló, de - ha már a név kötelez - még időben kapcsoló biztosra menője. Ott, ahol a 6-os megáll, meg a 4-es is, metró és villamos formában. Ekkora környezeti támogatással már nehéz rontani és nem is kell, hogy igazán szexy kocsma legyél vagy durván csibészes, egyszerűen csak szükséges egyenlőségjel. Ilyesmi az On / Off is, kézenfekvő útba eső pince kocsma a kötelezőkkel - szélesen rajzolt nagyüzemi sörcsapok, egészen jó pizzák, népszerű röviditalok, egészen naprakészek is, színes falfirkák fiatalos sémákkal. Jó időben egy-két terasz-szett a ház előtt, hogy a Mari néni is elgondolkodhasson egy italon, ha épp leül megigazítani a piacos szatyrát. Nem is lenne miért panaszkodni annak, aki nem járt itt StréBeer korában. Hiányzik a neve, és hiányzik a Lenin Blackes falfestmény is - ezek valahogy jobban "kikapcsoltak".

Ízelítő

Csapolt sör (5dl): Borsodi, 350 Ft
Üveges sör: Stella Artois, 490 Ft
Bor (1 dl): Ház bora, 160 Ft
Rövid: Unikum, 480 Ft
Üdítő (2,5 dl): Coca Cola, 320 Ft
Meleg ital: Capuccino, 350 Ft
Harapnivaló: Pizza, 1250 Ft

Értékelés

3,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr1413878488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2019.08.08. 16:13:47

Még mindig fokozható a névadási őrület! Felejtsd el az On/Off bárt. Van jobb. Lényegre törőbb. Könnyebben megjegyezhető. Diákhúsba vágóbb. Dobpergés...
Megszületett a ZéHá Pub!
süti beállítások módosítása